Lexicon Omega
Pravidla fóra
Re: Lexicon Omega
Ahoj, zkoušel jste někdo nainstalovat Lexicon Omegu na Visty? Funguje to? Všude se píše, že prý to má být jen pro Win XP/2000... Díky za pomoc 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Táta provozuje na Vistách Lambdu, takže věřím tomu, že i s Omegou by to mělo šlapat. Navíc mám dojem, že ovladač pro Lambdu verze 2.5 by měl být kompatabilní s XP i Vistama.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ovladač (v2.6 tuším) je psaný pro XP/Vista/7. Zmiňoval jsem to někde tady ohledně Nik555 a jeho problému s Lambdou.
P.
P.
-
Petr160494
ahoj , prosim vás nainstaloval sem cubase le 4 , mam windows 7 a virtualni pc kde mam xp , normálně zvukovku rozjedu na w7 ale zatím jsem došel jenom na to jak zvukovka hraje do reproduktoru ale ne na to jak se nahrává :/ uz su z toho uplne vedle . Nastavil sem si podle manualu input a out ale stejne nic , kdyz zapnu cubase le 4 tak mam sedy okno dole jenom malý okno s tlacitkama nahrát , přehrát , přetočit atd... a když chci neco vybrat na liště z možnosí mám to černobílé .. :/ prosím o radu
muzu se jen zeptat? proc virtualni PC? proc to neprovozujes v tech W7?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
2Petr: Uauauaaaaaa!!!
nedoporučuji přeskakovat krok s názvem "přečti si ten uživatelský manuál, když nemáš žádné zkušenosti". Od toho se manuály píšou (obvykle).
Ono pro nahrávání je docela důležité vytvořit si projekt a v něm si vytvářet postupně Audio stopy.....pro záznam audia samozřejmě.
P.
Ono pro nahrávání je docela důležité vytvořit si projekt a v něm si vytvářet postupně Audio stopy.....pro záznam audia samozřejmě.
P.
- DJmanasek
- Rádce
- Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
- Kontaktovat uživatele:
fakt si nemůžu nerýpnout, ale nechápu, z jakého důvodu máte cubase na virtuálním PC, pokud aspoň trochu rozumíte počítačům, tak logicky se dá usoudit, toto je naprostá blbost, jednak emulace hardwaru vám nedovolí mít nějakou slušnou odezvu, dále je problém, že programy běžící na virtualizovaném pc značně nestabilní,ímůže dojít ke snadnému vyčerpání přidělené paměti, a asio ovladače vám nějakou logickou zuvkovou kartu asi nevezmou... mohl bych klidně pokračovat, ale nemám na to týden
Takže, než se začnete znova ptát, tak jak psali kluci, nainstalovat na w7, a přečíst manuál...
Takže, než se začnete znova ptát, tak jak psali kluci, nainstalovat na w7, a přečíst manuál...
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

-
Shadymarkus
- Bandzone: www.bandzone.cz/shadymarkus
Lexicon Omega a její kvalita
Dobrý den, měl bych dotaz konkrétně na Lexicon Omegu ... chtěl bych získat zní co nejlepší a nejkvalitnější zvuk .. mám namysli zvukovou stopu ( vokály či mluvené slovo ) ... mám zvukovou kartu ( Lexicon Omega ) , kondenzátorový mikrofon Electro-harmonix eh-c2 ... tyto 2 základní věci jmenuju ... a mám právě 2 dotazy... studiový monitory M-audio bx5 d2 bych si chtěl pořídit, ale nevím jestli nebudou mít špatnej vliv na tenhle typ zvukovky, ale zdají se mi za tu cenu dobré ... to je můj 1 dotaz a druhý ten hlavní ... že bych chtěl dosáhnout nejlepší možné kvality na Lexicon Omega ... mám Cubase Le4, který jsem k ní dostal a vím, že v Cubase je spousta efektů a vychytávek od ekvalizéru, reverbů a atd... ale dlábě mě v hlavě na tom to, že když se podívám tak k té zvukovce můžu využít to, že k ní mohu zapnout různé FX procesory a tak... a v tom už se bohužel tolik nevyznám a proto bych se chtěl poradit, že bych chtěl mít co nejlepší kvalitu ... tím mám namysli jestli k tomu se dá něco dokoupit pro vylepšení toho celkového nahrávání ? vím, že má Omega předzesilovače na mikrofon, 20 db Pad a 48 V Phantom napájení, ale jestli je to vše dostačující na ten kvalitní zvuk ... jestli není lepší koupit nějaký předzesilovač, ke je možností víc jako Phase nevím a další .. nebo nějaký ty procesory nebo eliminátory proti šumu a tak... děkuji za každou radu ... 
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Lexicon Omega a její kvalita
No vylepšit na zvuku by se dalo z principu dost - EH-C2 mikrofon nebude univerzál, takže by mělo smysl pokouknout se po nějakém dalším; odhaduju na vokály, tenhle bych čekal relativně ostřejší, takže sehnat něco "kulatějšího". Pak poslech - M-audio nebude žádná výhra + jak máš upravenou poslechovou místnost (akustika)?
Preamp netřeba a vše ostatní (FX plug-iny apod.) je na nastudování k čemu který je a následně na zkoušení v mixu, jestli se líbí nebo ne '8)
Jo a v popisu majku mají kytary.cz chybu! Uvádějí charku osmičkovou a vzápětí kardioidu.....
P.
Preamp netřeba a vše ostatní (FX plug-iny apod.) je na nastudování k čemu který je a následně na zkoušení v mixu, jestli se líbí nebo ne '8)
Jo a v popisu majku mají kytary.cz chybu! Uvádějí charku osmičkovou a vzápětí kardioidu.....
P.
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
Re: Lexicon Omega a její kvalita
Jestli si měl na mysli "technickou" kvalitu, nebo jak to popsat, čistotu záznamu, tak ta bude taková (ta kvalita), jakou je nejslabší článek řetězce
Mikrofonu bych se nebál, z toho co jsi vyjmenoval to rozhodně nejslabší článek není. Imho na domácí točení sestava v pohodě. Odhaduju, že zatím bude nejslabším článkem řetězce uživatel
ale to chce čas
no a pak bude asi nejslabším článkem řetězce místnost ve které budeš točit a poslouchat a až pak bych zmínil, že o kvalitě rozhoduje preamp a převodník ve zvukovce. Což je u zvukovek do cca 10k celkem šumák
pač je to na jedno brdo. Ty slyšitelné změny přicházejí až při slyšitelně prázdnější peněžence 
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Sloučeno s duplicitním vláknem.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Dík Milane. Vůbec mě to netrklo.....asi jsem si nevšim staršího vlákna.
P.
P.
Lexicon Omega - Software (dnešní doba)
Debrý den,
zakoupil jsem si Lexicon Omega pro nahrávání el. akustické kytary do PC. Nainstaloval jsem CD a podíval po aktualizacích na stránách výrobce.
http://lexiconpro.com/en-US/softwares/o ... 27-windows
Nainstaloval jsem posledni verzi 2.7, no nejnovější asi nebude ale nic jiného tady není. (o absenci 64-bit verzi ani nemluvím. (Společnost se asi o své produkty moc nezajímá.)
Nějak jsem nepochopil přibalené CD s CUBASE LE 4 (to vypadá jak za doby DOSU), nějak se mi to podařilo aktivovat přes (eLicenser). Po spuštění jsem si říkal jestli si ze mě nedělají srandu s tímto pracovat.
Koupíte si nový produkt (Lexicon Omega) a po otevření si připadátem, jak kdyby jste si koupil produkt z minulého století.
Chtěl bych vás poprosit, kde sehnat a stáhnout (popřípadě jak aktualizovat) nějaký slušný software, který není z minulého století.
Chci nahrávat el. akustiku přes vstup na instrument a mám Win 7. Přečetl jsem tu 10 záložek, něco málo jsem tu pochytil. (****) Nějaký jiný produkt, který používáte.
zakoupil jsem si Lexicon Omega pro nahrávání el. akustické kytary do PC. Nainstaloval jsem CD a podíval po aktualizacích na stránách výrobce.
http://lexiconpro.com/en-US/softwares/o ... 27-windows
Nainstaloval jsem posledni verzi 2.7, no nejnovější asi nebude ale nic jiného tady není. (o absenci 64-bit verzi ani nemluvím. (Společnost se asi o své produkty moc nezajímá.)
Nějak jsem nepochopil přibalené CD s CUBASE LE 4 (to vypadá jak za doby DOSU), nějak se mi to podařilo aktivovat přes (eLicenser). Po spuštění jsem si říkal jestli si ze mě nedělají srandu s tímto pracovat.
Koupíte si nový produkt (Lexicon Omega) a po otevření si připadátem, jak kdyby jste si koupil produkt z minulého století.
Chtěl bych vás poprosit, kde sehnat a stáhnout (popřípadě jak aktualizovat) nějaký slušný software, který není z minulého století.
Chci nahrávat el. akustiku přes vstup na instrument a mám Win 7. Přečetl jsem tu 10 záložek, něco málo jsem tu pochytil. (****) Nějaký jiný produkt, který používáte.
Naposledy upravil(a) Nero dne 13.02.2013 11:14, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Nepodporujeme warez
Důvod: Nepodporujeme warez
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
Re: Lexicon Omega - Software (dnešní doba)
http://www.reaper.fm/ stáhni trial a i po uplynutí 30 dnů ho můžeš donekonečna používat. Jinak Cubase 4 ti možná připadá jako z minulého století, nicméně je to téměř standard pro točení na win platformě (resp. spíš Nuendo). Věz že 5,6 i 7 vypadají defacto stejně. Není to o designu, ale o tom co umí. Byť osobně mi taky není moc sympatický na pohled.
P.S. tohle není warez forum
P.S. tohle není warez forum
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
eratar:
Jako moderátor tě upozorňuji na dvě věci:
1. Otázky typu: "kde můžu a jestli to jde cracknout...?" sem laskavě netahej!
2. Tvoje téma je duplicitní a tak jsem ho sloučil.
Ve vlastním zájmu ti doporučuji osvěžit si samostudiem pravidla tohoto fóra.
Děkuji za pochopení.
Jako moderátor tě upozorňuji na dvě věci:
1. Otázky typu: "kde můžu a jestli to jde cracknout...?" sem laskavě netahej!
2. Tvoje téma je duplicitní a tak jsem ho sloučil.
Ve vlastním zájmu ti doporučuji osvěžit si samostudiem pravidla tohoto fóra.
Děkuji za pochopení.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Cubase LE4 z minulého století? WTF?
Mám LE4 i LE5 a v podstatě mezi nima není rozdíl (a předpokládám, že nebude takový rozdíl ani u novějších Cubase LE).
Co by sis představoval pod pojmem DAW z tohoto století? Možná nejsou začátky v Cubase tak snadné a nepracuje se s ním zprvu intuitivně, ale vynahrazuje to svými nepřebernými možnostmi (i v případě LE verzí).
Mám LE4 i LE5 a v podstatě mezi nima není rozdíl (a předpokládám, že nebude takový rozdíl ani u novějších Cubase LE).
Co by sis představoval pod pojmem DAW z tohoto století? Možná nejsou začátky v Cubase tak snadné a nepracuje se s ním zprvu intuitivně, ale vynahrazuje to svými nepřebernými možnostmi (i v případě LE verzí).
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No vypadá to na další svéráznou postavičku tohoto fóra, pokud se nad sebou eratar nezamyslí

P.
P.
Tímhle se chci OMLUVIT všem moderátorům a téhle komunitě za mé neadekvátní chování, trochu mi ruply nervy při celodenním "hraním" se zvukovou kartou Lexicon OMEGA. Děkuju za vaší schovívavost.
Nakonec jsem použil k nahrávání přes vstup na instrument program AUDACITY, kde jsem nastavil jako výchozí LEXICON MAC USB. V ostatních programech jako CUBASE 4 a REAPER jsem zatím ůplně zmatený a časem se v tom snad naučím. Zatím zkouším mačkat všechno dokuď se nějak netrefím. Pochopil jsem dobře, že LINE 3 je spojen s INSTRUMENTALNIM vstupem zároveň?
1. Chtěl bych vás poprosit jestli někdo nemá nebo jestli někdo našel na internetu někde český manuál k téhlé zvukové kartě. Je to vůbec možné, aby se produkt v ČR prodával bez CZ manuálu? Kupováné v obchodě kytary.
2. Zajímalo by mě jestli tato zvuková karta je nějak výkonnější (kvalita) při nahrávaní než Lexicon ALPHA nebo se liší jen, že má více vstupů (LINE 1,2,3,4) a vspup pro mic (1,2).
3. Je možné s touhle kartou snímat kytaru přes 2 kondenzátorové mikrofony zároveň do sterea?
Děkuju
Nakonec jsem použil k nahrávání přes vstup na instrument program AUDACITY, kde jsem nastavil jako výchozí LEXICON MAC USB. V ostatních programech jako CUBASE 4 a REAPER jsem zatím ůplně zmatený a časem se v tom snad naučím. Zatím zkouším mačkat všechno dokuď se nějak netrefím. Pochopil jsem dobře, že LINE 3 je spojen s INSTRUMENTALNIM vstupem zároveň?
1. Chtěl bych vás poprosit jestli někdo nemá nebo jestli někdo našel na internetu někde český manuál k téhlé zvukové kartě. Je to vůbec možné, aby se produkt v ČR prodával bez CZ manuálu? Kupováné v obchodě kytary.
2. Zajímalo by mě jestli tato zvuková karta je nějak výkonnější (kvalita) při nahrávaní než Lexicon ALPHA nebo se liší jen, že má více vstupů (LINE 1,2,3,4) a vspup pro mic (1,2).
3. Je možné s touhle kartou snímat kytaru přes 2 kondenzátorové mikrofony zároveň do sterea?
Děkuju
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Manuál je věcí distributora - kontaktuj Audiomaster.
Alpha a Lambda se kvalitou neliší. Pochyboval bych, že Omega ano.
Alpha a Lambda se kvalitou neliší. Pochyboval bych, že Omega ano.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
ad 1) viz. Nero, k Alpha jsem dostal nějaký pokus o překlad manuálu (tuším), ale radši jsem si přečetl originál
ad 2) má oproti Alpha navíc vstupy, jak jsi podotkl, a také phantom
ad 3) určitě ano
Co se Cubase týče, bez nastudování manuálu budeš asi hodně tápat. Pokud neumíš anglicky... ooops, je to velmi nepříjemné. Nicméně dost informací bys mohl najít tady na fóru.
ad 2) má oproti Alpha navíc vstupy, jak jsi podotkl, a také phantom
ad 3) určitě ano
Co se Cubase týče, bez nastudování manuálu budeš asi hodně tápat. Pokud neumíš anglicky... ooops, je to velmi nepříjemné. Nicméně dost informací bys mohl najít tady na fóru.