Až potom cos odpověděl jsem editoval svůj první příspěvek a ptal jsem se tam na tohle :
Netuším jak se tomu odborně nadává a tak mě napadlo "kolík". Můj problém je v tom, že prodavač mi říkal že existuje jen jedna univerzální velikost, ale mě se to do kobylky prostě nevejde. Takže jsem se vlastně ptal na to, jestli to tam mám narvat nebo ne - (podle mýho názoru ne, to bych si to mohl asi pěkně domrvit...)
No ony ty nový sou trochu delší (2 mm) o to nejde, ale musej bejt širší, protože tam prostě nejdou, nebo se mají "ošoupat"? Nevím no, zatím hraju a vůbec mi nevadí že koukají ven, jenom to nevipadá moc esteticky. Taky na nich dost vadí že starý byly s tečkou a nový bez... Ale to je asi tak vše, radu už nepotřebuju takže bych tady takovou blbost radši nerozmazával.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1. Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Od polohy, kdy to začne drnčet, po polohu, kde se na to začne blbě hrát a přestane to ladit v polohách...
Žádné přesné určení neexistuje, i když mám dojem, že třeba Fender má nějaké teoretické doporučení, jaký by měl dohmat být. Spíš ale záleží na konkrétní kytaře, strunách a tvém stylu hraní. Zrovna dohmat je silně individiuální věc.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."