Naše lampové projekty (tipy, rady,...
Re: Naše lampové projekty (tipy, rady,...
Ja si prave myslim, ze se na tom da usetrit dost, ale jen pri kopirovani tech AAA ampu (Messa, Engl, Soldano...). Kdyz ten origo apec stoji treba 60-80k, tak ses podle me schopny ho postavit, pri pouziti AAA komponentu, za +-30k, coz je dost velka uspora. Bohuzel to moc neplati u techle maloW ampu, co tu stavime. Ale jak psal Stanley, ono zas tak nejde o tu usporu, ale o tu zabavu.
Bach LP (SD SH-1 59'/SD SH-4)
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mmjuz mrňůz 4W, JCM800 kopie
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
s tim souhlasim ale neni to nic pro cloveka co chce setrit na komponentech za kazdou cenu...Lukus píše:Ja si prave myslim, ze se na tom da usetrit dost, ale jen pri kopirovani tech AAA ampu (Messa, Engl, Soldano...). Kdyz ten origo apec stoji treba 60-80k, tak ses podle me schopny ho postavit, pri pouziti AAA komponentu, za +-30k, coz je dost velka uspora. Bohuzel to moc neplati u techle maloW ampu, co tu stavime. Ale jak psal Stanley, ono zas tak nejde o tu usporu, ale o tu zabavu.
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
mozna(a to ti poradi spis Stanley) kup nejake lampove radio na aukru a vykuchej z neho trafa popř lampy, na tom usetris, jak sem se dival na Stanlyho rajce tak to nevypada zle
tady mas na to odkaz (doufam ze ti to nevadi)
http://stanley06.rajce.idnes.cz/
nebo toto:
http://halford.rajce.idnes.cz/Lampa_5W/#DSC00017.JPG
tady mas na to odkaz (doufam ze ti to nevadi)
http://stanley06.rajce.idnes.cz/
nebo toto:
http://halford.rajce.idnes.cz/Lampa_5W/#DSC00017.JPG
Poslechněte si mou kapelu na http://annoyingdust.com
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
já jsem to myslel spíš k poměru ceny dělaných aparátů na bazaru buď homemade nebo Rozdall apod. když za 3t se dá koupit hotová hlava, tak proč ji stavět... pokud jde někdo s kvalitníma věcma, podle origo schematu a pro zabavu a chce si udělat kopii těch dražších světových značek ušetřit se samozřejmě dá
nehledě na to, že je to vlastní aparát a je v tom kousek toho stavitele... tady už se ale nedá mluvit o investici 4-5t...
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
jo jo, neda se nez souhlasit - stavba zesilovacu je opravu o zabave a o tom, ze clovek vyrobi neco osobiteho. Taky si to i pak sam dokaze spravit, kdyz se mu to po....
.
Jen pro predstavu - soldano atomic 16, hadnmade USA - $1300, jet city jc20h, coz je vice mene kopie atomicu je k mani za $300 nova v obchode (made in china). No a kdyz si to chce clovek postavit, tak se pod $300 nevleze - podle zeleza a soucastek by se mohl dostat tak na 4 stovky + cas ktery na tom stravi.
Jen pro predstavu - soldano atomic 16, hadnmade USA - $1300, jet city jc20h, coz je vice mene kopie atomicu je k mani za $300 nova v obchode (made in china). No a kdyz si to chce clovek postavit, tak se pod $300 nevleze - podle zeleza a soucastek by se mohl dostat tak na 4 stovky + cas ktery na tom stravi.
Kdyz uz jsem tady vytahli ty radia, mel bych dotaz ohledne vystupaku v nich. Vetsina radii co jsem zatim potkal mela vystupak treba na 3ohmy a 4ohmy. Nevi nekdo o konkretnim typu radia, ktere ma vystupak na 8 ohmu?. Nebo alespon nejakou stranku, kde jsou kompletni schemata tech radii, ne jen servisni manualy? Jde mi o radia s EL84 v konci. Dikes.
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
...osobně jsem narazil na Tesla Echo... a to mělo na sekundáru na výstupáku 2 vinutí po 8 ohmech 
St.Anley Tube Amps
je normální,že se bojím tu P1X dopájet a zkusit spustit???? se bojím,aby mě to nějak nešlehlo,bo tak.....co bych měl všechno zkontrolovat-kabeláž,hodnot odporů,kondíků-víc mě nenapadá.....díky...nechci se zabít

naprosto normáníjaraban píše:je normální,že se bojím tu P1X dopájet a zkusit spustit???? se bojím,aby mě to nějak nešlehlo,bo tak.....co bych měl všechno zkontrolovat-kabeláž,hodnot odporů,kondíků-víc mě nenapadá.....díky...nechci se zabít![]()
zkontroluj uplně všechno a jestli se toho hodně bojíš tak to zapni nějakou plastovou nebo dřevěnou tyčkou s kytarou už zapojenou a ohulenou a tou tyčkou drnkni do strun - osvědčená to metoda xD
jinak po spuštění ověřit funkčnost klasickou HN metodou (hoří nehoří
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
pár jednoduchých rad na začátek:
1) spustit bez elektronek a pozorovat - pokud se odvážíš přeměř třeba žhavící napětí na patících
2) zandat elektronky a nechat nažhavit, pak zapnout a poslechnout brum z reproduktoru - pokud je něco slyšet, vypadá to dobře
3) zapojit nějakej zdroj signálu - kytara, mp3 a zkoušet točit poťákama, jestli to hraje...
1) spustit bez elektronek a pozorovat - pokud se odvážíš přeměř třeba žhavící napětí na patících
2) zandat elektronky a nechat nažhavit, pak zapnout a poslechnout brum z reproduktoru - pokud je něco slyšet, vypadá to dobře
3) zapojit nějakej zdroj signálu - kytara, mp3 a zkoušet točit poťákama, jestli to hraje...
St.Anley Tube Amps
díky.....nejradši bych to někomu poslal,ať mi tam těch pár drátů dodělá a zkontrojule,alei kdyby se někdo našel,tak nemám finance...
no,snad to přežiju...
Ja se taky hrozne bal to zapnout
, ale pak jsem se premohl a nastesti to vyslo. Doporuju pouzit takovou tu prodluzovacku s vypinacem, co se dava ke kompum. Pak nejdulezitejsi je zkontrolovat uzemneni, jak kolik kvuli fazim, tak i zem obvodu. Pak te to pri dotknuti se sasi nebo kytary nemuze sejmout. Dobre je taky, jak psal Stanley, promerit to zhaveni. Ja mel treba na jedne patici studenak a posledni 2 patice se nedostavalo zhavici napeti. Az to zkontrolujes, dej si 15 min pauzu, zkontroluj to znova a jestli se citis, tak jdi na to
GL
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
dalsi vec - jeste nez to zapnes, promer jestli nekde nemas kratas - B+ na zem. To bys koukal, co by se po zapojeni delo .... to samy na zhaveni - zkontroluj to na kratas. Pokdu tam bude a zapnes to, tak s nejvetsi pravdepodobnosti odpalis transformator.
dalsi pokud tam budes neco promerovat na zivo, tak do toho nesahej obema rukama. Jak vsude najdes napsany - strc jednu ruku do kapsy (levou) a v prave mej sondu. Druhou sondu treba pripni nejak na sasi (to by melo byt spojeno se zemi). NIKDY se nesmis dostat do situace, ze jednou rukou se budes dotykat zeme a druhou se nechte dotknes zivych dratu!!!!!!
Pokud to zapnes a nemas tzv. bleeder rezistor (promer to ikdyz ho tam mas - muzes mit na nem studenak a vubec jim nemusi dochazet k vybiti kondinku), tak po vypnuti, drive nez do toho sahnes, promer napeti na kondenzatorech!!! Podle jejich vnitrniho odporu, muzou drzet vysoke napeti i nekolik hodin.
Dalsi vec - poradne zkontroluj polaritu vsech elektrolytu - urcite bys nechtel, aby ti po zapnuti zacaly vybuchovat (viz youtube - uz i male opacne napeti udela s elektrolytem pekne divy).
dalsi pokud tam budes neco promerovat na zivo, tak do toho nesahej obema rukama. Jak vsude najdes napsany - strc jednu ruku do kapsy (levou) a v prave mej sondu. Druhou sondu treba pripni nejak na sasi (to by melo byt spojeno se zemi). NIKDY se nesmis dostat do situace, ze jednou rukou se budes dotykat zeme a druhou se nechte dotknes zivych dratu!!!!!!
Pokud to zapnes a nemas tzv. bleeder rezistor (promer to ikdyz ho tam mas - muzes mit na nem studenak a vubec jim nemusi dochazet k vybiti kondinku), tak po vypnuti, drive nez do toho sahnes, promer napeti na kondenzatorech!!! Podle jejich vnitrniho odporu, muzou drzet vysoke napeti i nekolik hodin.
Dalsi vec - poradne zkontroluj polaritu vsech elektrolytu - urcite bys nechtel, aby ti po zapnuti zacaly vybuchovat (viz youtube - uz i male opacne napeti udela s elektrolytem pekne divy).
Péjednička ten bleeder má, ale vybíjí docela pomalu, rozhodně proměřit. A stejně nesahat na malé kondíky, teď nevím které, ale také se tam dostává B+ a nevybíjí to bleeder, mrkendy dostal ránu. Hlavně to ale chce zkontrolovat (propískat) uzemnění. A doporučuji nechat si to zkontrolovat od někoho jiného, pokud možno společně, já jsem mu to prohlížel a našli jsme tam toho dost (obrácené zapojení patice, prohozené odpory 5k6 a 56k...). Ale pak jsme to nahodili bez problémů - tedy téměř bez problémů, při prvním zapnutí to bylo mrtvé, poněvadž se při sestavování ulomil drát k napájecímu trafu, takže jediná zapojená část byla doutnavka vypínače. Ale pak to naskočilo a hraje to dobře.lunchie píše:dalsi vec - jeste nez to zapnes, promer jestli nekde nemas kratas - B+ na zem. To bys koukal, co by se po zapojeni delo .... to samy na zhaveni - zkontroluj to na kratas. Pokdu tam bude a zapnes to, tak s nejvetsi pravdepodobnosti odpalis transformator.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
vsechny coupling capacitory jsou vystaveny vysokemu napeti, ktere muze byt rovno az B+. Tyhle kondiky jsou ale vzdy v hodnotach nekolik nanofaradu az desitek nanofaradu, takze te energie se v nich moc nenastrada. Abych pravdu rekl, nikdy jsem po vypnuti na nich nic nenameril. Kazdopadne, je dulezite si pamatovat, ze ikdyz neco vypnu, tak to neznamena, ze je to bezpecne.
Ja takhle 'opravoval' spinanej zdroj k pocitaci - vypl ze zasuvky, a snazil se vytahnout tistak a jak jsem ho chytl ze strany pajeni, tak me rukou projel pekny blesk. No a kdyz jsem se pak koukl na prsty a videl vypaleny diry, tak jsem docela koukal (hlavne, ze jsem delal FEL ...
). Ono se ty elektricke popaleniny moc dobre nehoji, protoze jdou docela do hloubky 
Ja takhle 'opravoval' spinanej zdroj k pocitaci - vypl ze zasuvky, a snazil se vytahnout tistak a jak jsem ho chytl ze strany pajeni, tak me rukou projel pekny blesk. No a kdyz jsem se pak koukl na prsty a videl vypaleny diry, tak jsem docela koukal (hlavne, ze jsem delal FEL ...
jak to tak čtu,tak mám čím dál tím větší obavy......no,našel by se někdo,ke komu bych s tím mohl přijet???? díky

Zalezi odkud jsi
. Ale fakt se pri dodrzeni par tech zakladnich veci neni ceho bat
.
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
to víš že jo.....pak mě to šlehne a budu rád,když se z toho posadím na pr
..... sem z východních čech 
vsechno to jeste jednou zkontroluj, promer to na zkraty mezi B+ a zemi, to same pro zhaveni, zkontroluj, ze mas jistici kolik spojeny se sasi, ze mas zem privedenou taky na sasi v jednom bode (star grounding), ze tam mas danou pojistku (ono je docela zajimave, ze to bez ni nefunguje a hledat takovouhle chybu nekdy zabere docela dost casu
) ... a pak vezmi drevenou hulku a zapni to bez lamp
. Jak psal Lukus, pokud ti to nevyhodi pojistky a nezakouri se z toho, tak by to melo byt ok.
Zdravím, taky jsem narazil na tohle schéma resp. na tohle s footswitchemPikus píše:díky
EDIT: Našel jsem něco na způsob toho, co jsem chtěl navrhnout...
http://www.beavisaudio.com/projects/ValveCaster/
Je to celkem jednoduchý a až si seženu tu elektronku, zkusím to postavit
. Nejsem žádnej profík a tolik tomu nerozumím, chtěl jsem se jenom zeptat, jelikož mám pouze DPDT (6ti pinovej) přepínač , jestli by bylo možné zapojit footswitch bez 1-3 kontaktu, tzn. pouze 6 kontaktů (4-9) a mohl tedy použít pouze ten DPDT přepínač . Snad sem se vyjádřil pochopitelně Případně se omlouvám pokud se ptám na něco co už tu zaznělo, nebo je to kravina
Baskytara: Schecter Riot 5
Aparát: zesilovač Gallien Krueger 700RB-II + box Gallien Krueger NEO 410 + NEO 115
Efekty: Digitech bass synth, MarkBass Riverbero, EHX Black Finger,MXR M89,Boss bass chorus
Aparát: zesilovač Gallien Krueger 700RB-II + box Gallien Krueger NEO 410 + NEO 115
Efekty: Digitech bass synth, MarkBass Riverbero, EHX Black Finger,MXR M89,Boss bass chorus