Aparáty Rockwell, zkušenosti

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Re: Aparáty Rockwell, zkušenosti

Příspěvek od Fade »

Pokud ti to vydava z beden zvuk pri poklepani na chasi, tak bud vymen preampovky, nebo je jen prohod. Prvni pozici s patou a druhou pozici se ctvrtou. Nejvice je namahana prvni pozice spolecna pro cisty a kresleny kanal, potom druha a treti pozice, ktera je vyhrazena jen pro zkresleny, ctvrta pozice je smycka (pokud nepouzivas smycku, mela by byt v pohode) a pata pozice koncak (invertor). Tohle plati v pripade, ze jeste zesak silne napiskava. Kdyby to byly koncove lampy, tak nebudou napiskavat pri vyssi hlasitosti. Kazdou muzes testnout na mikrofonicnost (koncak i preamp) tak, ze na kazdou pri zapnutem zesaku zaklepes. Dej vedet jak jsi dopadl.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

WladaHC píše:Vím úplně přesně jak to myslíš a vím to. Zvuk je bez středů,ale jen proto že jakmile je přidám tak jakoby se ořezala dravost a zvuk zní pak opravdu divně, mám naposlouchaný zvuky peaveyů živě z koncertů, ale tenhle to prostě není. Právě proto sem chtěl měnit za něco jinýho protože jsem myslel že ta ultra tak prostě hraje,prostě to není 5150 a nikdy nebude..Ta Valvekingová byla půjčená..Bednu mám dělanou někdy z 90 let a docela poctivě, žádná dřevotříska. Je teď nově osazena Cel. V60 kama. Je pravda že bedny mění zvuk hodně, ale bedna která by zlepšila ninější zvuk by musela být kouzelná:-). Lampy jsou tam určitě špatný, ale nejsem si jistej jestli po přelampování bude zvuk jakej chci
to je presne ten problem - V60ky. zkus to prelampovat, ultra hraje super, lidi na to hrnou grindcore, ma to zajimavou barvu, a zvuk je dost stredovej, myslim ze skoro stahnout stredy by vubec nevadilo..
WladaHC

Příspěvek od WladaHC »

pigdestroyer píše:
WladaHC píše:Vím úplně přesně jak to myslíš a vím to. Zvuk je bez středů,ale jen proto že jakmile je přidám tak jakoby se ořezala dravost a zvuk zní pak opravdu divně, mám naposlouchaný zvuky peaveyů živě z koncertů, ale tenhle to prostě není. Právě proto sem chtěl měnit za něco jinýho protože jsem myslel že ta ultra tak prostě hraje,prostě to není 5150 a nikdy nebude..Ta Valvekingová byla půjčená..Bednu mám dělanou někdy z 90 let a docela poctivě, žádná dřevotříska. Je teď nově osazena Cel. V60 kama. Je pravda že bedny mění zvuk hodně, ale bedna která by zlepšila ninější zvuk by musela být kouzelná:-). Lampy jsou tam určitě špatný, ale nejsem si jistej jestli po přelampování bude zvuk jakej chci
to je presne ten problem - V60ky. zkus to prelampovat, ultra hraje super, lidi na to hrnou grindcore, ma to zajimavou barvu, a zvuk je dost stredovej, myslim ze skoro stahnout stredy by vubec nevadilo..
Děkuju moc všem za rady! Tak ji neprodám a dám jí ještě šanci..Jsem domluvený s panem Vladykou, že to k němu můžu zavést, aby se na to koukl, ale už ted říkal že by to mohlo být (mimo seřízení při přelampování) i trafo, tak jsem zjedavej co on na to..Dám vědět. Jinak taky si myslím, že ubraný středy nevadí, každýmu se líbí něco jinýho (byla o tom dokonce i nějaká diskuse) tady mi, ale tvrdili, že to je pro matlaly do dětskýho pokoje..:-( Takže děkuju za příspěvek!
Schecter Hellraiser C-1,ESP-LTD MG-750, Peavey Ultra Plus 120W, Zoom G2(hlavně jako ladička), na cvičení BOSS Micro BR
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

wlado, a zkousel sis timdle nastavenim hrat v kapele?on ten zvuk sam o sobe muze znit dobre, ale kdyz hrajes s bicima(hlavne plechy) a druhou kytarou, tak ten basovyskovy zvuk zanika a slysis jen takovy bordel..zesilujes se jak chces ale furt se neslysis co hrajes..chce to vychytat..zase takovy stredovy zvuk, co pouzivam v kapele neni sam o sobe az tak valny, ale musis pocitat stim ze tvuj zvuk ti dotvari i basa atd..
WladaHC

Příspěvek od WladaHC »

McKozias píše:wlado, a zkousel sis timdle nastavenim hrat v kapele?on ten zvuk sam o sobe muze znit dobre, ale kdyz hrajes s bicima(hlavne plechy) a druhou kytarou, tak ten basovyskovy zvuk zanika a slysis jen takovy bordel..zesilujes se jak chces ale furt se neslysis co hrajes..chce to vychytat..zase takovy stredovy zvuk, co pouzivam v kapele neni sam o sobe az tak valny, ale musis pocitat stim ze tvuj zvuk ti dotvari i basa atd..
Dobrá připomínka! Jinak něž s kapelou na tu hlavu nehraju a zvuk dolaďuju při hraní., hrajem ale jenom v jedné kytaře, takže se slyším dobře a když přidám středy tak samozřejmě ještě líp, ale pak ten zvuk začne být divný a špatně se mi pak hraje, když se mi nelíbí zvuk:-)Kdyby jsem hrál akordový punk tak bych to neřešil..to má v celku pěkný zvuk i se středama.. Určitě by se to zlepšilo V30kama, ale doufám že se to zplepší i tím servisem..
Schecter Hellraiser C-1,ESP-LTD MG-750, Peavey Ultra Plus 120W, Zoom G2(hlavně jako ladička), na cvičení BOSS Micro BR
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Já při dvou kytarách s Včkem nemám nárok se slyšet a když hraju sám a nastavim basy na 1/2, vejšky na 3/4, středy 0, tak abych se dobře slyšel, tak buď vytáhnu volume a poseru se z toho rámusu, nebo středy.
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
DirX

Příspěvek od DirX »

A jak ti to peavey hraje na jiných boxech?
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
WladaHC

Příspěvek od WladaHC »

DirX píše:A jak ti to peavey hraje na jiných boxech?
No mám ho celkem krátce takže jsem ji ještě na jiným boxu neslyšel:-( Chce to vyzkoušet to určitě, ale zas nemám moc možnosti kde..
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

na to co ti tady radi 99 procent "odborniku" se vyser, machine head taky hraji na nakoply /to tady taky zvukovi profesori odsuzuji :-D/ 6505 nebo 5150 skoro bez stredu a nikdo s tim problem nema. je to proste hodne stredovej zesak a kdyz se slysis dobre, neni problem mit mensi ci vetsi V. ale fakt vymen ty V60 za cokoli jinyho, sou divny :) tak pak nezapomen poreferovat jak to vsechno dopadlo.

WladaHC píše:
pigdestroyer píše:
Děkuju moc všem za rady! Tak ji neprodám a dám jí ještě šanci..Jsem domluvený s panem Vladykou, že to k němu můžu zavést, aby se na to koukl, ale už ted říkal že by to mohlo být (mimo seřízení při přelampování) i trafo, tak jsem zjedavej co on na to..Dám vědět. Jinak taky si myslím, že ubraný středy nevadí, každýmu se líbí něco jinýho (byla o tom dokonce i nějaká diskuse) tady mi, ale tvrdili, že to je pro matlaly do dětskýho pokoje..:-( Takže děkuju za příspěvek!
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Jenze tam je to zvukovou technikou, ktera je posila do lidi trosku jinde, nez u nas v klubech, na zabavach atd. Vcko si nastavit muzes v podstate, pak uz ti ale doupravi zvukar tvuj zvuk a z PA leze uplne neco jineho nez na podiu. Ja se snazim vzdycky pripravit zvukarovi takovy zvuk, ktery nebude uz muset nejak doupravovat.

A ze se se stredama hraje hure, no... do Vcka si umi hodit zvuk kazdy a hrat jako dabel, ale zkus si nastavit kvalitni stredovy zvuk a zahrat si to, co zahrajes v pohode na Vcku. Kytara ma delat stredy, basa basy a ne jinak. Pak je na podiu bordel a celkove to zni jako koule. Je k nicemu, kdyz leze kytara do basy a kopaku. To je na zkusebne. Prave proto ti to zvukar aspon serizne kdyz hrajete zive a vysledny zvuk je uplne jiny.
arnytomas

Příspěvek od arnytomas »

Fade píše:Pokud ti to vydava z beden zvuk pri poklepani na chasi, tak bud vymen preampovky, nebo je jen prohod. Prvni pozici s patou a druhou pozici se ctvrtou. Nejvice je namahana prvni pozice spolecna pro cisty a kresleny kanal, potom druha a treti pozice, ktera je vyhrazena jen pro zkresleny, ctvrta pozice je smycka (pokud nepouzivas smycku, mela by byt v pohode) a pata pozice koncak (invertor). Tohle plati v pripade, ze jeste zesak silne napiskava. Kdyby to byly koncove lampy, tak nebudou napiskavat pri vyssi hlasitosti. Kazdou muzes testnout na mikrofonicnost (koncak i preamp) tak, ze na kazdou pri zapnutem zesaku zaklepes. Dej vedet jak jsi dopadl.
Zdar,díky za info,určitě vyzkouším.Nedostal jsem se ke compu tak sorry že pišu až teď.
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Nevim jestli jsem se uz nahodou neptal, ale nevite nekdo jak jsou na tom zvukove boxy Rockwell?
Uvazuju o zmene z 1960AV a celkem me to zajima. Dik za info.
DirX

Příspěvek od DirX »

Fade píše:Nevim jestli jsem se uz nahodou neptal, ale nevite nekdo jak jsou na tom zvukove boxy Rockwell?
Podle mě to bude podobné s tím rozdílem že to nebude tak papírové-napši kytaristovi ze self-defence...
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

DirX píše:
Fade píše:Nevim jestli jsem se uz nahodou neptal, ale nevite nekdo jak jsou na tom zvukove boxy Rockwell?
Podle mě to bude podobné s tím rozdílem že to nebude tak papírové-napši kytaristovi ze self-defence...
Uz jsem se s nim jednou bavil na tema korekci, ale ohledne boxu to bude trosku jine. Preci jen to jsou "firemni hraci"... nechci kluky nejak ocernovat nebo tak, ale chci nezavisle doporuceni. Nejlepe kdyby na to hral Kinx :D
Papirovym zvukem myslis co?
DirX

Příspěvek od DirX »

Fade píše:
DirX píše:
Uz jsem se s nim jednou bavil na tema korekci, ale ohledne boxu to bude trosku jine. Preci jen to jsou "firemni hraci"... nechci kluky nejak ocernovat nebo tak, ale chci nezavisle doporuceni. Nejlepe kdyby na to hral Kinx :D
Papirovym zvukem myslis co?
Prostě papírový :D Nevím jak to líp vysvětlit poprvé sem tento termín viděl u Kinxe o Marshallem a dokonale se tento termín ztotožnil s mým názorem na ty bedny ale tím nechci říct, že ty bedny jsou špatné. Ve spojení s hardboxem to hraje neskutečně....
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Myslis spise s Rockwellem? :) Protoze ted jsi me trosku zmatl, rozhodne bych netahal dva boxy :D
DirX

Příspěvek od DirX »

Fade píše:Myslis spise s Rockwellem? :) Protoze ted jsi me trosku zmatl, rozhodne bych netahal dva boxy :D
Ne s hardboxem hraje marshall parádně....
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
WladaHC

Příspěvek od WladaHC »

Zdravím, vracím se k hlavě Peavey ULTRA plus 120W potažmo k panu Vladykovi a Rockwell. Zavolal jsem panu Vladykovi a za necelý týden potom co jsem mu ho přivezl, jsem si aparát vezl domů! Bylo tam něco spálenýho, nevím co ale pan Vladyka to vyměnil aparát přelampoval a zesilovač hraje o 100% lépe. Jsem naprosto spokojený nejen s prací ale i s přístupem a jednáním.. Pan Vladyka je úžasný chlapík. Díku mu...
eLGI

Příspěvek od eLGI »

Ahoj, docela rád bych si Rockwell vyzkoušel, jsem z Plzně, je tu někdo z okolí?
Yakamutomoshima

Příspěvek od Yakamutomoshima »

Zdravim chlapi.
Tak já su asi týden spokojený majitel Rockwellu Red Trip duo 120W.
Možu vám říct, že toto sem ani nečekal.Za ty peníze a ten přístup, ten zvuk je skvělý.Při skresleném kanálu to řeže jako prase, přitom je úplně krásně čitelný.Já mám nastavený EQ tak, aby kytara hrála spíš středově, není to žádný chrochták.Prostě je to úplná motorová pila, kde každý flažolet na vyšších strunách kvičí, jak když kočku taháte za ocas, kdežto na takovém tlustém Éčku je to, jak kdybyste vystřelili z luku a ten zvuk tětivy.Přibližně flažolety Zakka Wylda!Super je to ;-) je to přesně co sem hledal pro takovou muziku co chci hrát.Mělo by to být něco okolo Arakainu, Megadeth, Metalliky, Annihilatoru...Na toto všecko je to 100% aparát.Dál to taky bez problému dokáže AC/DC, či Guns'n'Roses díky páčce Modern/Vintage, taky eště možete z toho shodit Max Drive.Na zbytek stylů už si musíte porovnat sami, tomu už dál nehovím :-) Další vychytávka je oddělení solového kanálu od běžného...Není to tak, že se zesiluje každý zvlášť, ale nastaví se na dvou poťácích odstup solo/hraní a pak už se jenom mastruje a odstup je pořád stejný....Je to vymakacné jak cyp!A když je pro vás 120W moc, tak enom vytáhnete vzadu jednu pojistku a je z teho 60W.Ale je třeba ty pojistky prej po 14 dnech střídat.
Já sa s tym aparátem mazlim každý den asi 3 hodiny a nemožu přestat!Nejradši bych s tym aj spal! :-D

Mějte sa, Metalu zdar! \m/_(°-°)_\m/
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“