412 boxy - ESH, Rockwell, HOT a proflaknute znacky
Pravidla fóra
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
412 boxy - ESH, Rockwell, HOT a proflaknute znacky
Ve vedlejsim topicu jsem se ptal na boxy Rockwell. Napadlo me ale tento dotaz rozsirit i na jine vyrobce. Nejlepe ceske -EHS, Rockwell, HOT, HardBox, Vlasa&Black atd.
Proste hledam novy box, ktery by nahradil moji 1960AV. Zase chci zkusit trosku pozmenit zvuk. Proto me zajimaji nazory lidi, kteri o techto boxech vedi vice, nebo na ne nejlepe hrali. Popripade muzete navrhnout i jine vyrobce, a nebranim se ani znamym znackam. Box by mel byt nejlepe 412, jsem na ne totiz zvykly. Nejaky kvalitnejsi by mohl byt teoreticky i 212. Tam ale nevim, jak je to s rozdilem slyseni se na podiu nabo na zkousce. Priznam se, ze jsem hral na 212 jen parkrat, jinak jsem vsechny akce hral na 412.
Snad jsem se vyjadril nejak normalne. Hledal jsem i topic o boxech, ale zadny podobny jsem nenasel a kdybych se mel ptat v threadech jednotlivych vyrobcu, tak by to bylo prasacke.
Jeste cena kolem tech 15 nejlepe.
Proste hledam novy box, ktery by nahradil moji 1960AV. Zase chci zkusit trosku pozmenit zvuk. Proto me zajimaji nazory lidi, kteri o techto boxech vedi vice, nebo na ne nejlepe hrali. Popripade muzete navrhnout i jine vyrobce, a nebranim se ani znamym znackam. Box by mel byt nejlepe 412, jsem na ne totiz zvykly. Nejaky kvalitnejsi by mohl byt teoreticky i 212. Tam ale nevim, jak je to s rozdilem slyseni se na podiu nabo na zkousce. Priznam se, ze jsem hral na 212 jen parkrat, jinak jsem vsechny akce hral na 412.
Snad jsem se vyjadril nejak normalne. Hledal jsem i topic o boxech, ale zadny podobny jsem nenasel a kdybych se mel ptat v threadech jednotlivych vyrobcu, tak by to bylo prasacke.
Jeste cena kolem tech 15 nejlepe.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Re: 412 boxy - ESH, Rockwell, HOT a proflaknute znacky
ESH a Rockwell boxy jsem nezkoušel, ale od lidí co je měli/mají říkají že obě značky sou hodně dobré. ESH má větší objem což je pak sada, rockwell není taky žádný řizdisráč co se týká rozměrů. Několik lidí mi le už řeklo že ty Rockwelly sou o něco hutnější a víc se jim líbili. S HOT sem zatím do styku nepřišel a co se týká HARDBOX tak ten vyškrtni pokud chceš 4x12 za 15tis....Z druhé ruky je takřka nesehnatelný....Jěště stojí za zmíňku VADER Cabinets(pouze objednávka z Canady) svoje bendy osazujou Eminence Legend a když se mrkneš na stránky hrajou na to samí zabijáci....a ceny na naše jsou dost příznivé....
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
co chces za repro?
pokud chces vetsi zmenu nez jenom vic/min basu a nizsich stredu (a ani tam to nebude moc slavny) tak zkus treba 4x12 od VHT s p50e reprakama, nedavno jsem mohl jednu koupit za 18.
jinak znam boxy ESH s greenbackama (tocil jsem na 2x12 i 4x12) a jsuo dobre udelane, hrnou jako blazen (srovnatelne s diezel wooferem) a celkove hrajou dobre.
pokud chces vetsi zmenu nez jenom vic/min basu a nizsich stredu (a ani tam to nebude moc slavny) tak zkus treba 4x12 od VHT s p50e reprakama, nedavno jsem mohl jednu koupit za 18.
jinak znam boxy ESH s greenbackama (tocil jsem na 2x12 i 4x12) a jsuo dobre udelane, hrnou jako blazen (srovnatelne s diezel wooferem) a celkove hrajou dobre.
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Nevim jak z Kanady... Obednavat box ze zahranici se mi az tak nechce. Platis navic CLO, DPH a dopravu. Pokud bychom ale mluvili o 212, coz je taky urcita moznost, tak by se teoreticky dal sehnat i ten HB.
kdyz 2x12 tak orange nebo mesu (za ty prachy jde sehnat i halfback 2x12, jenze to je uplne odlisnej zvuk od 1960AV). ale 2x12 je proste malicko jinej typ zvuku, nekomu frekvencne vyhovuje treba vic
a na opravdku VELKYCH scenach vykrejva min (ale jak casto se clovek na takhle velky podia dostane?). ve zkratce bych to charakterizoval jako ze 4x12 proste hrne vic a zni pro vetsinu kytaristu lip 
Teď siuž jenom uvědomit jestli jsou pro mě V30 to pravé ořechovéKinx píše:kdyz 2x12 tak orange nebo mesu (za ty prachy jde sehnat i halfback 2x12, jenze to je uplne odlisnej zvuk od 1960AV). ale 2x12 je proste malicko jinej typ zvuku, nekomu frekvencne vyhovuje treba vica na opravdku VELKYCH scenach vykrejva min (ale jak casto se clovek na takhle velky podia dostane?). ve zkratce bych to charakterizoval jako ze 4x12 proste hrne vic a zni pro vetsinu kytaristu lip
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Odlisny myslis v tlaku nebo uplne celkove? Nikdy jsem nemel obe varianty vedle sebe a kdyz jsem je zkousel, tak tam byla vetsi casova prodleva.
Uprimne nevim, co az tak cekat od halfbacku. Urcite mensi obejm basu. Chtel bych, aby ten box mel basy krasne pevne a pekne vyznival palm muting. Aby se nehltil a nezahuhlaval v basech. Mozna jsem moc narocny na to, kolik je financni strop
Uprimne nevim, co az tak cekat od halfbacku. Urcite mensi obejm basu. Chtel bych, aby ten box mel basy krasne pevne a pekne vyznival palm muting. Aby se nehltil a nezahuhlaval v basech. Mozna jsem moc narocny na to, kolik je financni strop
Přijeď ke mě a můžeš si vyzkoušet polootevřený HARDBOX s většíma rozměrama. Hutnost mi nechybí,nádterně čitelný a s tlakem taky nemám problémFade píše:Odlisny myslis v tlaku nebo uplne celkove? Nikdy jsem nemel obe varianty vedle sebe a kdyz jsem je zkousel, tak tam byla vetsi casova prodleva.
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
a to s tema basam nebo PM ti 1960AV neprinasi? me prisla v tomhle ohledu v klidu. s basama u HB se to ma asi tak ze zadny nemaFade píše:Odlisny myslis v tlaku nebo uplne celkove? Nikdy jsem nemel obe varianty vedle sebe a kdyz jsem je zkousel, tak tam byla vetsi casova prodleva.
m,yslim ze jestli chces konkretni zvuk tak by se ti hodne libilo to VHT- to je konkretni az hanba, nema tolik basu, ma takovy hrubsi, zrnitejsi charakter ale hraje super.
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Ten vetsi HB ma nas byvaly kytarista, takze jsem na nej hral a nebylo to vubec spatne. Ma k tomu dvoje zada a zrovna jsem to zkousel se zavrenym. Basy byly pevne, ale celkove to na me pusobilo tak trosku bzucakove
Mozna se mi to jen zdalo, cert vi. Asi si ho budu muset pujcit na zkousku a prubnout ho primo v kapele.
Kinx: No, presne tak na me pusobil HB. Taky jsem ho mel vedle meho AVcka. Prave to me primelo hledat trosicku jiny zvuk. Konkretnejsi, pruraznejsi. Muzu potvrdit, ze oproti HB Marshall zanikal. Tak trosku se mi u M ty basy zdaji takovy gumove. Snad me chapete
Kinx: No, presne tak na me pusobil HB. Taky jsem ho mel vedle meho AVcka. Prave to me primelo hledat trosicku jiny zvuk. Konkretnejsi, pruraznejsi. Muzu potvrdit, ze oproti HB Marshall zanikal. Tak trosku se mi u M ty basy zdaji takovy gumove. Snad me chapete
M myslíš jako mesu? Pár lidí sem to na adresu mesy slyšel říctFade píše:Ten vetsi HB ma nas byvaly kytarista, takze jsem na nej hral a nebylo to vubec spatne. Ma k tomu dvoje zada a zrovna jsem to zkousel se zavrenym. Basy byly pevne, ale celkove to na me pusobilo tak trosku bzucakoveMozna se mi to jen zdalo, cert vi. Asi si ho budu muset pujcit na zkousku a prubnout ho primo v kapele.
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
u ty mesy nejsou basy gumovy ani trochu.
jeste zkus toho marshalla poradne prohlidnout, jestli nemas uvolneny srouby na reprach a vsechno ostatni je v cajku. jionak hodne boxum pomaha ubrat na zesaku basy
jeste zkus toho marshalla poradne prohlidnout, jestli nemas uvolneny srouby na reprach a vsechno ostatni je v cajku. jionak hodne boxum pomaha ubrat na zesaku basy
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Basy mam priblizne na 9 hodinach. Nejak zvlaste se nevyzivam v nabasovanem zvuku, ale kdyz uz tam ty basy jsou, tak chci abybyly konkretni a pekne prenasely hutny PM.
Co se tyce tech gumovych basu, tak to bylo adresovano 1960AVcku. Srouby repraku jsou v pohode - sam jsem je dotahoval. Je tam taky vymenena elektrika za kvalitni silnejsi medene kabely. Box je z roku 1994, takze original poctiva anglie. Hraje dobre, akorat bych chtel zase vyzkouset jiny zvuk.
U toho HB je to tak, jak jsi rikal. Nema tolik basu a zvuk opravdu reze. V kapele se taky urcite prosadi, jen se trosku bojim toho, ze kdyz pred nej hodim mikrofon, tak bude snimat vylozene ten rezavy zvuk, ktery bude sam o sobe takovy prazdny. Nevim, jak jinak to napsat. Celkem by me i zajimal ESH box. K tomu mi muze nekdo neco rict?
Co se tyce tech gumovych basu, tak to bylo adresovano 1960AVcku. Srouby repraku jsou v pohode - sam jsem je dotahoval. Je tam taky vymenena elektrika za kvalitni silnejsi medene kabely. Box je z roku 1994, takze original poctiva anglie. Hraje dobre, akorat bych chtel zase vyzkouset jiny zvuk.
U toho HB je to tak, jak jsi rikal. Nema tolik basu a zvuk opravdu reze. V kapele se taky urcite prosadi, jen se trosku bojim toho, ze kdyz pred nej hodim mikrofon, tak bude snimat vylozene ten rezavy zvuk, ktery bude sam o sobe takovy prazdny. Nevim, jak jinak to napsat. Celkem by me i zajimal ESH box. K tomu mi muze nekdo neco rict?
Zkusím něco nahrát přes hardbox a pošlu ti to...Fade píše:Basy mam priblizne na 9 hodinach. Nejak zvlaste se nevyzivam v nabasovanem zvuku, ale kdyz uz tam ty basy jsou, tak chci abybyly konkretni a pekne prenasely hutny PM.
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
ja si myslim ze ty esh boxy jsou dobry. aspon co znam ty greenbackacky (s V30 pouziva imho uplne to samy, jen tam rve jiny repro), ty hrajou super - libily se mi vic nez 1960AX.
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Mi pripadaji ty Marshall boxy z 1960 rady takove spise na tvrdsi rock, nez metal. Prave kvuli tem ne tak pevnym spodkum. Rockovy zvuk z toho leze jedna basen, ale to neni pro moje potreby to prave. Celkem me prekvapuje, ze se tady jeste neozval nekdo, kdo nektery z tech boxu ma.
Jinak co si myslite o 212 Mese s C90 + V30? C90 jsem treba jeste neslysel nazivo. teda aspon o tom nevim
Jinak co si myslite o 212 Mese s C90 + V30? C90 jsem treba jeste neslysel nazivo. teda aspon o tom nevim
C90 se davaly do vrchni casti halfbacku, jsou stredovejsi nez V30.
na 2x12 roadking (V30 + C90) jsem hral a hralo to dobre, ale ze bych si za ty penize sednul na zadek to ne
mel bych si ale jeste osvezit pamet.
na 2x12 roadking (V30 + C90) jsem hral a hralo to dobre, ale ze bych si za ty penize sednul na zadek to ne
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Jde mi o to, jestli to bude oproti Marshallovi vetsi rozdil a jestli se mi popripade vyplati vymenit muj AV za ten 212 Roadking 
No to si pišFade píše:Jde mi o to, jestli to bude oproti Marshallovi vetsi rozdil a jestli se mi popripade vyplati vymenit muj AV za ten 212 Roadking
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Ja spise resim, ze si nejsem jisty, jak je na tom ten C90. A hlavne vim, co cekat od zavreneho 2xV30, ale netusim co od napul otevreneho 1XV30 a 1xC90DirX píše:No to si pišFade píše:Jde mi o to, jestli to bude oproti Marshallovi vetsi rozdil a jestli se mi popripade vyplati vymenit muj AV za ten 212 RoadkingTy mesy na to jak sou "malé" mají tlak jak hovado