Line 6 POD X3 Live

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Michal.K

Re: Line 6 POD X3 Live

Příspěvek od Michal.K »

No dobře, ale jak bych to mohl zapojit?
Gitaru nahodím do komba do vstupu IN.
A to ostatní (rsp. mikrofon) musím nahodit do něčeho jiného, nebo to můžu např. hodit i do Line in toho komba? (i když v tom kombu ten zvuk microfonu nebude zrovna ideální...)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Technicky vzato - ANO, pokud ti půjdou z komba oba vstupy naráz. Pokud by mohl jít jen jeden z nich, musel bys Main Out z PODa zapojit jinam.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Michal.K

Příspěvek od Michal.K »

Tak na tom combu je vstup Line In s tím, že se dá podle návodu "jamovat se svým oblíbeným intepretem".
=> takže teoreticky by to mělo jít. (nikdy mne nenapadlo to vyzkoušet)

Jen nevím jaká bude kvalita toho zvuku, protože jak jsem někde četl, tak kombo má jiný frekvenční rozsah jako mají jiné odposlechové repráky. ???
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Michal.K píše:Tak na tom combu je vstup Line In s tím, že se dá podle návodu "jamovat se svým oblíbeným intepretem".
=> takže teoreticky by to mělo jít. (nikdy mne nenapadlo to vyzkoušet)

Jen nevím jaká bude kvalita toho zvuku, protože jak jsem někde četl, tak kombo má jiný frekvenční rozsah jako mají jiné odposlechové repráky. ???

Tak nejlepší by bylo samozřejmě mít to tak, že kytara půjde do X3 a odtud buď do komba, či PA systému... Mikrofon půjde také do X3 (do mic preampu) a odtud do PA

Z X3 můžou jít 2 výstupy jeden do komba, druhý třeba do PA, další variantou je pak propojení s PC kde skrze USB nahráváš 2 stopy (kytara + mikrofon)

X3 má prostě dva na sobě nezávislé "kanály" či efektové cesty... je pak už na Tobě jestli je obě pošleš do jednoho repra, komba atd, nebo jestli pošleš každé zvlášť do svého....
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Michal.K

Příspěvek od Michal.K »

Ještě pár dotazů:
1. má to mít 220 továrních presetů a 128 uživatelských
=> dají se ty uživatelské nějak pak rozšířit na úkor těch továrních (které bych stejně nevyužíval)?

2. Maximální počet simultánně zapojených efektů: 9
=> že můžu do jednoho presetu (patche) nahodit 9 libovolných efektů v různých kombinacích?

3. Jak se na displeji označují uživatelské presety?
=> v jakém formátu?
4. je možné je pojmenovat názvem?
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Ufffff :lol: tak tohle už opravdu ne, sorry. Tohle je jen o čtení a pochopení manuálu - takže já neradím :wink:

P.

Michal.K

Příspěvek od Michal.K »

pavlii píše:Ufffff :lol: tak tohle už opravdu ne, sorry. Tohle je jen o čtení a pochopení manuálu - takže já neradím :wink: P.
No tak to jsem ani nemyslel přímo na tebe, to bych po Tobě ani nechtěl abys to prohledával v manuálu, když to není tvůj obor => Tebe jsem vlastně prosil jen o celkové zhodnocení tohohle řešení vzhledem k požadovanému účelu (protože jsme o tom účelu psali předtím), a tu odpověď jsem dostal, za co jsem vděčný. :)

=> tohle byla otázka spíš do fóra, pro ty, kteří ho mají doma, nebo měli v rukách...
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Michale - já si to ani tak nevyložil, to ani náhodou :wink: ale obávám se, že pokud nenarazíš na někoho hodnějšího, než jsem já, nebo "notorického čteče všech možných manuálů", tak tímhle přístupem můžeš lidi spíš namíchnout..... Je to opravdu o tom, že něco není třeba popsané srozumitelně - pak se člověk zeptá. Ale většina věcí JE v manuálu a JE srozumitelně - ergo ptát se na ně je evidentní "píchání do vosího hnízda".

To jen jako obecné podotknutí :wink:

P.

Michal.K

Příspěvek od Michal.K »

Částečně tě chápu. Ale ber to tak, že já tu nikoho nenutím aby to hledal za mně, ale jen, že pokud někdo ví, tak odpoví. (když ne, tak nic se neděje)

Prostě já bych tím zabil půl hodiny nebo hodku, pokud bych se k tomu možná i prolistoval a ještě není záruka, že by ta odpověď byla natolik konkrétní, aby jsem si byl jist.
A já jsem si to snažil zjistit i sám, i na videách na youtube, ale neviděl jsem to tam...
+ ještě jsi všimni, že se snažím jsi vždy něco "nastudovat" a ptám se většinou otázkou, kde vlastně napíšu co jsem si nastudoval a stavím otázku tak, že se ptám, zda jsem to dobře pochopil a platí to.

Jde o to, že když to mám doma a něco poznám a rozumím tomu, tak odpovím bez lovení v manuálech hned z voleje a bez přemýšlení. (tak jak kdyby jsem mě zeptal někdo na něco ohledně auta, PC, nebo mobilu a pod., které mám doma).

=> neberte to prosím tak, že bych chtěl někoho provokovat... :oops:
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Mame na zkusebne XT Live, pochybuju, ze X3 bude v necem horsi :) Takze
1. Asi ne, ale nemas sanci vyuzit ani tech 128 presetu :))
2. Ano, muzes pouzit 9 ruznych efektu, ale ty efekty jsou v blocich - takze si to nepredstavuj tak, ze muzes za sebe treba 9x dat delay (to aspon u XT urcite nejde)
3. 16 znaku myslim
4. Ano
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Michal.K

Příspěvek od Michal.K »

Ok, dík.

K tomu bodu 3.
Když jsi pojmenuju ten preset, pak se to řadí podle abecedy, nebo je tam před tím nějaké číslo?

(já co mám multiefekt, tak tak to je tak, že presety se ozvačují A1 až A6, pak B1 až B6 až a takhle až po G.)

=> ptám se proto, že se my víc líbí když si v Guitar Gig-u třeba nahodím název Time-intro, další Time-lead, Time-solo a pod.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Presety si naslapavas footswitchema a prepinas jednotlivy banky, kazdej preset si vpodstate ulozis na konkretni footswitch.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

přehledný manuál s obrázky které pochopí každý tady http://line6.com/data/l/0a0600729d8c470 ... lish.pdf
- jinak ve stručnosti, presety můžeš přepisovat i ty tovární (po sléze jdou i vrátit zpět)
- ukládání a vyvolávání funguje tak, že máš banky 1 - 32 a v každé bance jsou presety A,B,C,D čili mám třeba píseň Beautiful Day jako banku č.1 a v té bance mám pod A-zvuk intra, pod B - sloku, pod C - refren, pod D- outro riff, u Live verze si přešlapáváš číslo banky a následně máš 4 šlapky pro ty ABCD, zobrazuje se vždy název jaký si zadáš...

- imho nejlepší je stejně propojit si POD skrze USB do kompu a presety dělat pohodlně myší v softwaru Gearbox, nehledě na to, že je lepší si presety ukládat do PC pěkně přehledně a do POD si pak nahrát již jen na živou akci připravené presety pěkně za sebou

- co se efektů týká, máš dané určité skupiny efektů viz tento obrázek, u každého efektu můžeš určit pořadí před či za simulací aparátu (pokud je zaplá jinak je to šumák)
Obrázek

X3 umí 2 nezávislé efektové cesty naráz, tudíž kombinace efektů je více než dobrá
Naposledy upravil(a) pupack dne 10.09.2009 12:03, celkem upraveno 1 x.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Re: Line 6 POD X3 Live a Pro

Příspěvek od dayslypper »

Mrkal jsem na tu řadu POD X3 a musím uznat, že pro kytaristu-zpěváka je to fakt vychytaná hračka.

Jen bych se rád zeptal, jestli nastavení vstupů je globální, nebo jej lze přiřadit ke každému presetu jiné.

Příklad: Mám dvě kytary: jedna v Inputu, druhá v AUX Inputu.
Následně bych chtěl nastavit, aby do TONE 1 byl pro jeden preset brán signál z Inputu a pro další preset signál z AUX Inputu.

Jde to?

EDIT: Tak prej jo, což je super! http://line6.com/community/message/137376#137376
ZackyV
Bandzone: http://bandzone.cz/countdowntomadness

Příspěvek od ZackyV »

A k tomu PODu XT live je v nějaký CD s tím softwarem nebo jak to s tím je? :?:
Zacky Vengeance-ZV Mirror custom; Epiphone Les Paul CUSTOM PRO AW
Peavey Valveking 100H
Harley Benton G212 Vintage 30
---------------------------------------------------------------
http://bandzone.cz/countdowntomadness
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

ZackyV píše:A k tomu PODu XT live je v nějaký CD s tím softwarem nebo jak to s tím je? :?:
Tak na to ti opravdu nejsem schopný odpovědět, každopádně mám ale tajné zákulisní informace, že při vývoji další generace PODů bylo rozhodnuto, že pro dokonalou simulaci pravého vintage zvuku aparátů ze 70. a 80. let bude software dostupný pouze na 5,25" disketách. 8)
panedge

Příspěvek od panedge »

ZackyV píše:A k tomu PODu XT live je v nějaký CD s tím softwarem nebo jak to s tím je? :?:
Není CD se softwarem,prostě si stáhneš z Line6program monkey,do něj přihlásíš svýho PODa(výrobní číslo) a přes to si pak stáhneš z jejich stránek co potřebuješ,třeba gearbox
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
ZackyV

Příspěvek od ZackyV »

panedge píše:
Není CD se softwarem,prostě si stáhneš z Line6program monkey,do něj přihlásíš svýho PODa(výrobní číslo) a přes to si pak stáhneš z jejich stránek co potřebuješ,třeba gearbox
Vím, že sem asi trochu otravný, ale kde je napsané to výrobní číslo?
Peavey Valveking 100H
panedge

Příspěvek od panedge »

Zacky-já sem ho měl někde v manuálu nebo v nějaký knížečce co s tím byla,nebo v záručáku?už nevím..
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
ZackyV

Příspěvek od ZackyV »

OK, díky :)
Peavey Valveking 100H
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“