Co myslíte, je lepší OS Mac na recording než Windows??

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Nik 555

Re: Co myslíte, je lepší OS Mac na recording než Windows??

Příspěvek od Nik 555 »

Jens Ludwig:
Zkoušel jsem 512 samples na asio4all a u lixicon asio jsem zkoušel dát posuvník bufferu až úplně nakonec takže to mělo celkem vysokou letenci ale stjně to pochvilce začlo chrčet a divně prskat..

Ve windows jsem vybral jako defaulní zvukárnu teda tu integrovanou a na cubase nastavil lambdu..
Jinak systém mám čistý a bez zbytečných aplikací.. Když se podíváš víš, tak jsem nahodil screen i z grafu mé letence která je slušná.. Teď teda už fakt uvažuju jestli nemam místo těch win 7 nainstalovat XPéčka, ale nebude to zas škoda?
Hudba si vyžaduje své přednosti, které nemají kompromisy.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Proč by to měla být škoda? Chceš hrát anebo čučet na "windows aero"? Apropos - víš co je to DualBoot? Tak šup - google...Obrázek
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

Nik 555 píše:Jens Ludwig:
Zkoušel jsem 512 samples na asio4all a u lixicon asio jsem zkoušel dát posuvník bufferu až úplně nakonec takže to mělo celkem vysokou letenci ale stjně to pochvilce začlo chrčet a divně prskat..

Ve windows jsem vybral jako defaulní zvukárnu teda tu integrovanou a na cubase nastavil lambdu..
Jinak systém mám čistý a bez zbytečných aplikací.. Když se podíváš víš, tak jsem nahodil screen i z grafu mé letence která je slušná.. Teď teda už fakt uvažuju jestli nemam místo těch win 7 nainstalovat XPéčka, ale nebude to zas škoda?
tak tam máš na vstupu navěšenej nějakej brutální plugin, kterej ti to nezvládá dopočítávat... to pak neni jen o latenci zvukovky...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

Takže jsem reinstaloval na starý dobrý XPéčka :wink:
Mam tam jen skype,icq,hamachi,teamwiever,cubase a pluginy.. Zatim to jede jak má tak doufám že to i vydrží, jinak díky za ochotu a vaše rady :)
real_dead_one

Příspěvek od real_dead_one »

pokud máš windows 7 home edition, tak ta nemá plnou podporu pro programy a ovladače pro XP. Taky sem se s tím potýkal se zvukovkou Line6. Nakonec pomohlo přepnout v ovladači zvukovky z 16bitu na 32... (ikdyž mam 64bitový system)

každopádně doporučuu ať máš co máš za system poohlídnout se po nejnovějších ovladačích
Teorge

Příspěvek od Teorge »

No jestli má oba OS, tak bych mu doporučil si nechat čisté XP jen na práci se zvukem a ty Win7 ať používá na běžný provoz.
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Teorge píše:No jestli má oba OS, tak bych mu doporučil si nechat čisté XP jen na práci se zvukem a ty Win7 ať používá na běžný provoz.
+1

přesně takto bych to řešil já, myslim že nejlepší řešení. Ono je vždycky lepší mít na recording čistej systém a druhej na ostatní běžné věci.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

Já jsem to udělal tak, že jsem úplně zformátoval disk a nainstaloval jen win xp pro 32 bit - sp3.
Teď vše běží jak má konečně! Ještě mě napadlo, co když si vytvořim další uživatelský účet, kterej budu používat na běžný věci.. Myslíte že by to šlo, nebo je jedno že mam dva účty?
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Některé programy mají možnost "instalovat pouze pro aktuálního uživatele"... taky by tam určitě nebylo nastaveno tolik bordelu "po spuštění"... takže jako krajní případ by to určitě NĚJAKÝ vliv mělo, ale stejně by bylo mnohem lepší udělat dual boot
Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

Tak jsem reinstaloval windows a nainstaloval ho 2x.. V tom OS kde budu nahrávat jsem vypnul skoro všechny blbinky a bude jen na recording.. Ještě by mě trochu OT zajímalo jesli se dá nějak přejměnovat to, když zapnu pc tak dostanu na výběr win které chci spustit, matoucí je že je tam 2x windows xp pro.. Nevíte někdo kde to přejmenovat??
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Teď nemám xp, tak ti to přesně nepovím, ale myslím, že v rootu systémového disku najdeš bootlog.txt nebo nějaký podobný soubor a tam to přepíšeš. Druhá cesta tam vede přes správce systému (windows+pause) a tam bude záložka, kde jsou možností spuštění systému a tam se to dá taky upravit.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Tak "bootlog.txt" určitě ne!
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“