Marshall

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Latam
Kontaktovat uživatele:

Re: Marshall

Příspěvek od Latam »

Já vím, jenom jsem to chtěl trochu zdůraznit:) Myslím, že si se zkreslením vystačíš dostatečně.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Je tu někdo z Plzně nebo Rokycan, co má osmikilo doma nebo ve zkušebně a nechal by mě na něj třebas za pivko nebo dvě brnknout?
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Ještě mám jednu otázku... Existuje nějaká verze osmistovky, co má efektovou smyčku, je čistě lampová (ne, že by na tom záleželo, ale kdyby to bylo možný...) a má ideálně 50 wattů? :mrgreen:
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

2205 je 50w dvoukanal s efektovou smyckou, ty novy reissue ji myslim taky maj - nicmene jsou to 100w jednokanaly. ta nova reissue hraje stejne jak ty stary kusy, aspon co jsem mel moznost slyset - neporovnaval jsem je primo vedle sebe.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Teď jsem našel kombo JCM 800 4104. Smyčka tam je. Objevuje se na bazaru často? :mrgreen:
Recenzenti z HC ho podle toho, co píšou, kupovali za dost hezkou cenu.

Jde mi o to, že jestli letos vyjdou brigády, tak chystám upgrade. Už jsem rozhodnutý pro britský zvuk (jelikož jsem měl díky HT-5 dost času porovnat, který charakter mi víc sedí); mám v oblibě jak zvuk AC/DC, tak zvuk ze starých desek Metallicy (první album), Slayer a samozřejmě Iron Maiden. A z ukázek se mi zdá, že právě zvuk osmikila (případně s TSkem před ním) by mě dokázal dost dobře obšťastnit na dost dlouho.

Rád bych kombo, protože bych to používal jak doma (nejspíš s brzdou nebo hůře s kreslítkem), tak ve zkušebně a tahat se pořád tam a zpátky s hlavou a boxem mě začíná štvát.

Našli, moji rádcové, našli? :)

Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

tak zrovna 4104 znam a chtel bych :) pokud to je 2x12 50w jednokanal tak tam smycka neni. kamos to kombo koupil uz modifikovane, prave ze se smyckou a dalsima vecma (dalsi gain stage etc). smycka tam stopro driv nebyla, ma nejakou tu horizontal input verzi ktery se delaly pozdeji a ani v tech vertical urco nebyla. nechal to dat dokupy u rozdalovskeho ktery udelal novy plosnak, osadil ho puvodnima soucastkama z toho zesaku a dal to do hlavy - vysledkem je nejlepsi marshall jakej jsem kdy slysel :)

zbytek komba (=box se zadelanym "pruhem" pro panel) mam uz asi dva roky jako podlozku pod zesak, nejakej cas jsem pres nej normalne hral :)

primo tohle kombo je ale malokdy k videni, obcas bejvaj na ebayi ale v cechach jsem videl snad jen tenhle kousek (pred tim kamosem ho mel nas bejvaly manazer ktery ho uz modifikovany koupil od nejakyho zabavkare ktery jej zas mel z nemecka...)

ten box je videt tady http://rychta.xf.cz/markIIC/P1011142_maly.jpg , vzdycky kdyz jsem tuhle bizarni sestavu nekde na festaku postavil na podium tak se hodne lidi chodilo koukat co to jako je :D
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Tak to není nic pro mě. Smyčka je nutnost. :(

Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Bummer píše:Tak to není nic pro mě. Smyčka je nutnost. :(
tak zkus ten dvoukanal, tam je. o jeji urovni bych si ale iluze nedelal :)) nebo original modifikovat. beztak bych se toho 50w moc nedrzel, ten rozdil v hlasitosti je pidi a stejne budes muset bud hrat nahlas, nebo pouzit brzdu. ted nekdo na bazaru prodava riessue se smyckou za 22k. imho to ale i na pouzitelnou hlasitost v rockovy kapele hraje skvele a nemusi to byt ultra nahlas.

nehlede na to ze by u 100w hlavy mohl pro redukci vykonu fungovat trik s vytazenim dvou lamp a zapojeni boxu do vystupu s vetsi ohmazi.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

To by mě zajímalo, co se dá zkazit na sériové smyčce. :)
Dvoukanály jsou 2205 a 2210, že? Ale ty už mají preamp diodový, ne?

Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

zkazit se da vzdycky vsechno :) 2205 a 2210 jsou diody ale nebral bych to jako zadny zapor, akorat to proste bude hrat jinak. podle me je jedno jestli zesak kresli lampou, diodou nebo treba houbou - dulezitej je prece vysledek ne? :)

ja bych asi sel do toho reissue
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Smyčku není problém dodělat a diody odstranit. A dobře si rozmysli, jestli se ti chce tahat kombo. Raděj bych se přiklonil k variantě hlava + 2 boxy (doma a na zkušebně) protože třeba moje staré 2*12 devítikilo bylo těžké jako kráva.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

20kg hlava taky neni zrovna drobecek na caste prenaseni...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Box na zkušebně nechat nemůžu. Je čistě univerzitní a motá se tam moc lidí. Nechci riskovat, že do toho nějakej maník pošle třebas basu a odjebe mi repra. Totéž se zesilovačem.

Trošku jsem pohledal a ono to kombo (2x12) váží kolem 40kg?!!

Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

yep. prenaset to je fakt blbost :) pokud se nevyzivas v bdsm posilovani. je spousta reseni jak tyhle neodbytny spoluzkousejici vyradit ze hry, treba vyndavat z aparatu pojistku ;)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

No jo, tak to asi - jestli nenastane nějaká speciální situace - odložím Marshalla o pár let a budu se dál soustředit na Blackstar HT Club. :lol:

Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Bummer píše:
Trošku jsem pohledal a ono to kombo (2x12) váží kolem 40kg?!!
Proto jsem říkal že už je lepší hlava:)
xaero

Příspěvek od xaero »

Tak včera jsem si koupil JCM2000 DSL50 a řeknu vám že jsem nadmíru spokojený.
Má krásný řezavý lampový zvuk a čistý zvuk je asi zatim nejlepší co jsem slyšel.
Koupil jsem ho za krásných 20250,- a co jsem to srovnával s MESOU singlem, JVMkem 205 a JMD:1 tak všechny ty aparáty dostali nehorázně na p***l.
Ostatní Marshally měli strašně rozplizlé a nekonrétní zkreslení a Mesa byla dost zahuhlaná (na modern mód hrála pěkně).

Zkráceně musím říct že rozhodně doporučuju.
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Co já jsem měl vedle sebe několikrát Singla a DSL50, tak dostala na p***l pokaždé ta DSL50. Měl jsem to vedle sebe jak na koncertech, tak na zkušebně a pokaždé byl výsledek stejný a dokonce se všichni shodli ve prospěch Mesy. Mi se ten zvuk moc nelíbí. Umí to dost dobře džn, džn, ale jinak na tom nevidím nic světoborného. Taková JCM 800, to už je jiné kafe.
Kažfopádně pokud se líbí, tak samozřejmě gratuluju k novému aparátu a přeju hodně spokojených koncertů ;)
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
rene

Příspěvek od rene »

Však on taky jinej box a jiná kytara dělá divy. Když jsem zkoušel DSL v hudebninách absolutně mě to zklamalo, ale když jsem to pak slyšel na koncertě tak z toho lezl libovej crunch. I DSLko umí hrát když se dobře použije :wink:
Naposledy upravil(a) rene dne 18.07.2010 16:04, celkem upraveno 1 x.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
xaero

Příspěvek od xaero »

DSLko rozhodně umí hrát :)
Neberte to tak jako "Mám DSL tak je nejlepší". Byl jsem ve fázi rozhodování a DSL prostě dopadlo v mých očích/uších nejlépe.

Mesa rozhodně nehrála špatně a to zvlášť na Modern mód. To už je otázka preferencí, mě se ale více líbilo DSL a proto jsem si ho odvezl domů ;).

Box přes který hrála Mesa byla jednoduše Mesa ... nemyslím si že by to bylo něco špatného. ;)

Jinak přímé srovnání Mesa Triple Recto vs JCM 2000 TSL (o tom se dokonce říká že hraje hůř než DSL - nezkoušel jsem) http://www.youtube.com/watch?v=Dw7NE01u1YA
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“