Poradťe - odešel Marshall

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Fisa z Istwanu

Poradťe - odešel Marshall

Příspěvek od Fisa z Istwanu »

Ahoj lidi, problém Marshal JCM 900 SL-X 100W:

Přišel jsem na zkoušku, zapnul jsem POWER na mým Marshall JCM 900 SL-X a nechal žhavit.

Po nažhavení,jsem vypnul STAND BY a ozvala se rána, jak když vytáhnete kabel bez stand by - takový to klasický lupnutí. Po lupnutí to bzučelo a nehrálo. Okamžitě jsem zesík vypnul. Po pause jsem to zkusil znova a stav se nezměnil, podíval jsem se ze zadu a svítila LED dioda u pojistky VALVE 1-4. Vypnul jsem, podíval jsem se na pojistku - vyhořelá. Měl jsem stejnou, tak jsem jí vložil a koukal co se děje. Zapnul jsem a poslední lampa - 4 se kurevksy rozžhavila, že jsem tohle ještě nikdy neviděl, bedna chrčela, tak jsem vypnul.

Zapojení bedny bylo správně, teda aspoň myslím. Výstup z hlavy 16 ohm do vstupu bedny 16 ohm.

Prosím, poradťe mi. Odešli lampy? Nebo se mi odkurvila hlava? CO se stalo? Pul roku mi to běželo v klidu bez problému (ikdyž se mi poslední dobou zdálo, že z hlavy nemůžu dostat dobrej zvuk - zvuk byl nemastnej, neslanej).

Předem díky za odpovědi.
Naposledy upravil(a) Fisa z Istwanu dne 28.04.2010 19:39, celkem upraveno 1 x.
Sadam.S

Re: PORAĎTE - ODEŠEL MARSHALL

Příspěvek od Sadam.S »

Sice jsem neznalec, ale pokud vím, tak ke konci živonosti lampa opravdu ztrácí zvuk, takže bych to asi viděl na přelampování

Ovšem, proč sem hlavně píšu... nezdá se ti trochu "sobecké" psát nadpis s Capslockem? Víš, jak by to vypadalo, kdyby to dělali všichni?
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

buď blbé lampy a nebo ti odešlo něco v hlavě, nějaké kondíky třeba. Bráchovi se to teď u devítikila stalo taky... oprava je to ale za pár korun, tedy za pár set korun... bez nových lamp samozřejmě :)
Fisa z Istwanu

Re Sadam. S: No tak, přece do sebe nebudeme rejpat kvůli capslocku :wink:

Re: No doufám, že odešly lampy no.
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Re Sadam. S: No tak, přece do sebe nebudeme rejpat kvůli capslocku
Sry, ale budem :D je to věc, která mě dokáže poměrně dobře vytočit; já chápu, že chceš být vidět líp, než ostatní, ale ten přístup mi prostě připadá ignorantský... howg
Fisa z Istwanu

ok, když tě to tak šíleně točí, tak to hele dám malý jo?
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“