Nainstalovaný čerstvý OS - letence vysoká!

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Nik 555

Nainstalovaný čerstvý OS - letence vysoká!

Příspěvek od Nik 555 »

Zdravim lidi,
takže jsem nainstaloval 2x windows, první OS na recording a druhý na běžné věci..
Když jsem nainstaloval všechny ovladače na hardware,tak jsem nainstaloval i cubase LE 4.
Spustil jsem si jeden prográmek na měření letence, a nestačil jsem se divit..
Obrázek
Červený sloupce pomalu šplhaj skoro až nahoru a přitom windows mam naprosto čistý.
Vím že dřív na tomhle notebooku šlo nahrávat dobře a graf ukazoval jen miniaturní zelené sloupečky.
Řekl jsem si že bude rozhodně lepší používat dva OS abych ten jeden používal pouze na recording..
-Pak ale zjistim tohle?! Lidi nevíte jak je to možný, že graf ukazuje takhle škaredý výsledky i když je OS čerstvý??
:arrow: intel core duo, 3.5GB ram, windows xp professional SP2.
Hudba si vyžaduje své přednosti, které nemají kompromisy.
Teorge

Re: Nainstalovaný čerstvý OS - letence vysoká!

Příspěvek od Teorge »

Např Focusrite pro snížení latence a zlepšení nahrávání doporučuje tohle:

Otevři vlastnosti systému (win+pause), záložka "Rozšířené" (nebo nějak podobně, české win xp nepoužívám), tam je u výkonu tlačítko "nastavení" a tam změn využití procesoru pro aplikace v pozadí.

Ovládací panely - vlastnosti napájení - a tam nastav always on.

Osládací panely - zvuky - záložka zvuky a tam dát "bez zvuku"

Ve spráci zařízení pozakazuj, zařízení která nevyužíváš. Síťovky, kameru atd (když máš třeba HDD na SATA tak zkus třeba zakázat IDE řadič). Jestliže využíváš IDE HDD, tak otevři nastavení IDE řadiče a zkontroluj v rozšířených možnostech jestli má povolený DMA mód.

Vypni windows firewall.
wreptile
Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface

Příspěvek od wreptile »

Mě docela pomohlo přenastavit přerušení pci bridge...
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

Vše jsem nastavil ve windows pro práci se zvukem takže to už je..
Ale co je to ten pci bridge?
Hudba si vyžaduje své přednosti, které nemají kompromisy.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

To bych Ti nedoporučoval řešit, hraní si s přerušením už je pro opravdu zkušené uživatele. Důležité je abys měl nainstalované korektní ovkladače hlavně od základní desky (které IMHO obsahují i driver pro "PCI bridge" :lol: ) a povypínané všechny kosočtvercoviny zpomalující systém - včetně nepoužívaných služeb.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hiddenplate »

Erm... řídit se jenom tím, že graf něco ukazuje je tak trochu IMHO trochu blbost. :)

Nejdřív vyzkoušej jak ti Cubase funguje a až potom jestli opravdu budou s latencí problémy, tak to začni řešit.

Každopádně mít dva OS na disku jen kvůli nahrávání je IMHO taky trochu blbost. Akorát ti to sežere další 2GB místa kvůli ničemu a ber ještě v úvahu, že máš notebook. Já osobně mám jeden OS a můžu nahrávat kytaru i hrát gamesy a nikdy jsem s tím žádný problémy neměl. :)
Andreee

Příspěvek od Andreee »

Mam taky jeden os na nahravani i zbytek veci a problemy to nedela. Akorat nemam windows.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

To je věc pohledu na věc a dva OS na jednom PC rozhodně není špatný nápad, protože mít stabilní systém pouze na muziku je základ a druhý systém na kosočtvercoviny a jiný hry.
A také je muzika a muzika...
Jedna věc je pomocí nějakého "Adobe" vložit backtrak a ktomu dohrát kytáru a poslat to trubku a věc druhá je recording kompletního multitracku včetně finálního MIXu, tam si to opravdu zaslouží nezsviněnou pecku nějakýma volovinama.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“