Fender Jazz bass American standart vs Baskytara Macho

Precission, Jazz, Modern, ...
Odpovědět
Replet

Fender Jazz bass American standart vs Baskytara Macho

Příspěvek od Replet »

Zdravím všechny. Hraji ve 2 kapelách. V jedné punk-rock v druhé rock 'n' roll. Používám aparát SWR WP-400 400W / 4 Ohm + SWR Basový reprobox WorkingPro™ 410 400 W, 4x 10", 4 Ohm. Se svoji nynější basou Ibanez SR300FM nejsem spokojen. Mám nějaké peníze naspořeny proto se rozmýšlím mezi americkým jazz bassem a ruční výrobou u Macho Guitars v Hodslavicích. Do čeho byste šli Vy? Budu rád za každou radu.
Paparatzzi
Kontaktovat uživatele:

Re: Fender Jazz bass American standart vs Baskytara Macho

Příspěvek od Paparatzzi »

Tak to je snad na tobě ne? Chceš jb,kup jb. Chceš něco od Macha tak si kup od Macha ne? Já mám rád jb tak bych bral jazz bass...
Cimar, Dimarzio Model J FL
Skvér VM J 5
Marshall IBS 3520, Warwick WCA 115pro
heczis

Příspěvek od heczis »

Přesně jak píše Paparatzzi. Já mám zase rád po kusech dělaný nástroje, takže bych si nějakou nechal udělat.

Jinak v tom ale nevidim rozdíl, jen se mi líbí, že s tim člověkem můžu pokecat jak to dělá :-)
fretless a 6tka od Petra Minaříka, jazzbass od Jardy Ubla, hlavy Peavey MAX160 a Eden WTX260, 2x box Hocke 1x12", mulťák Zoom B2.1u, trombon King 3B
http://bandzone.cz/sunday4
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

pokial chces klasiku tak id do Fendera.Pokial chces nieco ine tak id do handmade,osobne by som ti doporucil Sivcaka :wink: ,ten roby velmy paradne basy
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Výhoda hand made nástrojů je to, že si můžeš říct přesně co chceš. A máš to přesně podle tvých představ. Druhá věc je ta, že výroba basy může trvat i několik měsíců. Když koupí Fender tak ho můžeš mít vlastně skoro hned. Obě basy budou hrát dobře. To bych asi neřešil.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Na základě zkušeností pár mých známých bych radil jednu věc - pokud jít do hadnmade zakázkového nástroje, tak jen v případě, že přesně víš, co vlastně potřebuješ, a že žádný sériově vyráběný nástroj ti to nemůže splnit. Jinak to nemá smysl a naopak to může dopadnout dost špatně.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
haens

Příspěvek od haens »

Nero píše:Jinak to nemá smysl a naopak to může dopadnout dost špatně.
nevím, proč by to nemělo mít smysl? např. kopie JB nebo PB u dobrého kytaráře vyjde buď levněji nebo zhruba stejně co obyč Fendr amerikán standard a myslím, že kvalita takového nástroje bude výš...
bass: PJ4 + Genz Benz STM600 + Hocke 12
guitar: Fender Pawn Shop 51
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

A jaký má smysl si u kytaráře dělat nástroj, který můžeš koupit v obchodě? Pochybuju, že ti to ten kytarář postaví výrazně levněji. Možná o něco levněji než nový (ale nemyslím že o moc), ale rozhodně ne levněji než bazarový kus. Kvalita bude podle mě srovnatelná - respektive bude se pohybovat v nějaké toleranci, kterou znáš i u nástrojů v ocbhodě. Prostě některé hrajou trochu líp a některé trochu hůř.

Zásadní faktor je ale to, že u sériového nástroje si nejdřív zahraješ, zjistíš, jestli ti sedí do ruky a líbí se ti zvukem, a pak teprve platíš. U kytaráře to je naopak, což někdy může vést k nepříjemným situacím. A že jsem už o pár takových slyšel...

(Jinak ta věta se vztahovala hlavně k tomu, že člověk musí vědět, co chce...)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
xgazda00

Příspěvek od xgazda00 »

myslim, ze v zasade ma Nero pravdu, kdyz kytaru od kytarare, tak presne takovou jakou chces, ty pozadavky musis mit dost presne v hlave...
Osobně mám basu od Macha, 5 strunku jasan, pruchozi krk javor a rekl jsem si presne co chci a to jsem dostal... a jde hlavne o to, ze muzes mit kombinaci krku precisionu, telo ibanez, snimace jakekoliv, elektroniku podle chuti, roztec strun jakou chces, vlastne cokoliv... i ten spodni lub tak, aby ti sedel na nozku a nikde netlacila :-D
Samozrejme je to spojene i s tim, ze uz vis jestli ti do ucha sedi bartollini nebo emg, eben nebo palisandr....plus ta volba dreva a konstrukce je taky zavisla na tom, co na to chces hlavne hrat....i kdyz v tomhle pan Macho docela rád poradi, tak faze vymyslet co a jak je na dlouhe povidani :-)
A co se tyce ceny, tam je to otazka... custom basu rozumne poridis od 17 tis. vys a zrovna ty od Macha bych rekl, ze maji realne vyssi hodnotu, nez nektere nastroje made in **** (doplnte svou oblibenou destinaci...)
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Custom nástroj jestli má být dobrý tak levný nebude. Jestli chceš origoš HW tak ho kytarář koupí 2x dráž než sériový výrobce a tak ušetříš jenom na práci, zisku prodejce a značce. Dělat kopii nástroje co stojí 20000 se už dneska moc nevyplatí pokud to není speciál přesně na míru. Měl jsem postupně 6 takových nástrojů - 3 jsem si nechal dělat a 3 ze druhé ruky. Dneska se vyplatí koupit bazarovej a nechat potunit, nabídka je velká.
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Je pravda, že pokud budu chtít klasiku JB tak mě u kytaráře bude stát třeba těch 17-20tis. V bazaru seženu za dvacet hodně slušnej vyhranej kousek.Pokud mám nějaké specifické nároky třeba na tvar krku, materiál těla nebo krku, HW, snímače apod tak bude asi lepší si to nechat postavit. Než kytaru z bazaru a celou ji předělávat. Pokud bych se chtěl držet klasického nástroje se vším všudy, tak může být custom asi trochu zbytečný. Ale nemám tolik zkušeností, abych to mohl nějak objektivně posoudit.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Pak je tu ještě jeden důležitý faktor - zakázkový nástroj se výrazně hůře prodává na bazaru. To je prostě realita, stačí se podívat na bazary. Tudíž opravdu je nutný vědět, co člověk chce, protože když časem zjistí, že to není ono, tak může dost výrazně prodělat.

PetrPeter 1975 - 2008
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Ano. Některé custom kusy jsou skoro neprodejné. Nejhorší jsou ještě nástroje pro leváky.
embryo

Příspěvek od embryo »

Originál je originál, ja sám se chystám na Fender Precision American standard LH. Raději si koupím originál než nějakou náhražku(kopii). to je jak kdyby se měl kytarista rozhodovat mezi Epiphonem nebo Gibsonem, vždy vyhraje Gibson.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

No, rozhodování Epi vs. Gibson je přece jen o něčem jiném, než rozhodování origo Fender vs. zakázková hand-made kopie...

PetrPeter 1975 - 2008
embryo

Příspěvek od embryo »

Tak je to stejně jenom o té originalitě....o tom nápisu na hlavě, ale není nad klasiku...
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

embryo píše:Tak je to stejně jenom o té originalitě....o tom nápisu na hlavě, ale není nad klasiku...
Neberu ti tento názor. Ale podle mě se to nedá srovnávat. A nejde u kytary přece o nápis na její hlavě. Ale o to jak se mi na ni hraje a jak hraje ona sama.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

embryo píše:Tak je to stejně jenom o té originalitě....o tom nápisu na hlavě, ale není nad klasiku...
Srovnáváš jablka a hrušky. Rozdíl Epi / Gibson (nebo Squier / Fender) je věc kvality - ve všech ohledech. Oproti tomu Fender US a "kopie" od kytaráře můžou být stejně kvalitní, kytarářovo dílo může být v jistých ohledech i lepší.

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Baskytary“