a pri solech se taky hodi... viz tohle solo:
http://www.youtube.com/watch?v=PUAscfrsB8Y
A tak pokud bude mít prst v nose a zahraje hmaty s kterýma my s malejma prstama máme problém, tak se vlastně dostáváme oklikou zpět k tématu Zbytečný malíčekJester píše:Myslím že nejde jen o ten maximální rozsah, ale musí mít zřejmě i lepší dosah mezi jednotlivými prsty. Takže i když by byl ten extrémní rozsah na h***o (což pro něj není, jak píše a já s ním souhlasím) tak dá s prstem v nose některý hmaty, se kterými máme my s menším rozsahem problémy.
Takže rozhodně bych nepsal že je to k hovnu ...
Taky jsem si shodou okolností při pročítání tohoto vlákna na tento hmat/akord vzpomněl. A taky jaký mi ze začátku (cca po roce hraní) dělal problémy.Atkins píše:By mne zajímalo, jak byste bez malíčku zahráli Bachovo d-moll preludium.Kde je m.j. toto:
---5---
--5-5-5
-5---5-
-------
-------
1------
Kód: Vybrat vše
---1---
--3-3-3
-4---4-
-------
-------
4------Ukazovák - chytne 3, malík + prsteník chytně 55. A je to. Nějak v tom ty složitosti nevidím... Nevím co myslíš posunem o 2 pražce - NEM nehraju.SUK píše:je to kousek od zacatku, takova ta sekce pred tim, ze se hrajou ty flazolety.
055-3- (e.....E, pomlcka se nehraje). a potom posun o dva prazce... Kdyz se trosku vysnazim, tak to chytnu, ale jde to tezce(jinak kdyz na to koukam, defakto je prvni/druha struna zbytecna bo hraje stejnej ton, ale takhle je to "barevnejsi").
Je to špatně - a dokonce hodně špatně.mtmccox píše:Je špatně když při mačkání struny všemi prsty kromě malíčku mám tendenci ho srolovat? Prostě se ty svaly nějak napnou a on se stočí za hmatník.. U některých kytaristů jsem to viděl na videích, má cenu ho silou nutit se vrátit zpátky, nebo ho tak můžu nechat, dokud nebude potřeba?