Tip na chorus

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

Ještě jsem si všiml, ten Small clone - nesežere to při sepnutí moc signálu? V tom smyslu že pokud to dám do smyčky a zapnu efekt zachová se hlasitost celýho komba?
Lachim

Příspěvek od Lachim »

No,na simulace taky nejsem. Napodobit už vymyšlenou amplitudu-sinusovku 0 a 1 asi nepude dokonale,ale je hromada digi modulačních efektů který si na nic nehrajou a tam si nastavíš co tě napadne. Trochu pracný,ale jde. Je fakt,že to už není moc kytarový. Ale používá se to. Co maj asi kytaristi v těch megarackech?
Je ale hlavně docela dost kytaráků (a já si myslím,že většina) co hrajou tranzistory,hybridy na zábavkách a v dalších proradostních kapelách a pro ně to je. Pro puristy a zvukopichy jako noc33 to nedělaj. Každej ať si poslechne a vybere,co mu je bližší.
Takový to odsuzování a ražení "té mé jediné zprávné cesty" mě docela vadí.

S tou módností s NEREM souhlasim.
PS: schválně,kdo z vás poslouchá na gramofon?
noc33

Příspěvek od noc33 »

To skinner:seženeš ho i za 2100, možná i levněji v bazaru.Nejsem purista.Ani zvukopich, hudbu samo že poslouchám na cd, ale pěkně po staru ve stereu na cd přehrávači z bazaru.Jak jsem ale psal nejsem proti digitálu, ale proti míchání jablek s hruškama.
Lachim

Příspěvek od Lachim »

A jaký myslíš že má ten bazarovej CD převodníky? Není to třeba 1-bit MASH od Panasonicu? Ne už toho nechám. Peace :wink:
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Já poslouchám z gramofonu! :D Ale jenom občas na chalupě nějakou klasiku, jinak samý mp3... :D
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
noc33

Příspěvek od noc33 »

Tím cd jsem myslel že nejedu mp3 na dvd přehrávači, samo že je to 1bit převodník, mám dva kousky starej philips a o něco mladší Jvc, plánuju upgrade na denon(24bitovej, zatím nejsou prachy)...
noc33

Příspěvek od noc33 »

Jo mír se všema.
noc33

Příspěvek od noc33 »

A jestě jednou:dlouhý delay asi bude/je jenom digitální, už i ehx digitalizuje více než je mi milé, ale i v začátcích měli svůj vychytaný 16second digital delay, dnes mají v nabídce i digitalizovaný sereo memory man-místo původních analogových 300ms nabízí 3s, no je to každého volba.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

no hele, ja taky zvuk digitechu moc nezeru, ale treba rackovy digitalni yamahy nepoznate od analogu... A takovej T.C.electronic dela jedny z nejlepsich multaku vubec a jsou digitalni. Sam jsem vicemene zastance cistyho lampovyho zvuku, leda na experimenty nejaky modulace, ale pri bezne hre radsi klasiku.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

snad jediné co mě s**e a vždycky sralo na digitálech je to, že ti dají dobrý zvuk zadarmo. Hutné tlumení, vůbec se nemusíš snažit...vezmeš jakoukoliv digitální chorusovou krabku a nastavíš si tam přesně ten zvuk jaký chceš

já mám analogové zkreslení a abych měl hutné tlumení, musím trochu přitlačit. Můj analogový chorus má dobrý zvuk (hlavně po posledním štělování - snad už posledním), ale není tak cinkavý jako třeba Multichorus od Digitechu. Je ale přirozenější :D

jinak můžu doporučit ten Johnson chorus, mi vyhovuje a je za dobrou (skvělou oproti konkurenci) cenu
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
JanSpilka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanSpilka »

noc33 píše:A proč si myslíte, že analogový efekty tu jsou pořád? A proč si myslíte, že zrovna digitech má dobrý zvuk? Já jsem původně taky uvažoval o digitechu, ale to co jsem slyšel, mě teda rozhodně nepřesvědčilo.Samozřejmě nikomu neupírám digitál, ale doporučil bych něco jiného než digitech(boss-ten zní uplně strašně!).Chce si to dobře promyslet, co od efektu člověk chce, jestli zůstane u analogu či to bude míchat s digitálem-to bych nedoporučoval, protože jeden digitál v řetezci to komplet zmrví(a nasampluje, přesampluje, vysampluje, ořeže, nastaví, sestaví,0,1,0,0,0,1,...).
Jo :) to anolog ne :) ten to jenom prozene hafo soucastkama, na kterejch se vubec neprida sum a zvuk se jenom vylepsi :-D ;) ty vole :) nereste Digital vs Analog a reste co se vam zvukove libi :)
Naposledy upravil(a) JanSpilka dne 13.08.2007 8:56, celkem upraveno 1 x.
Guitar : Ibanez RG 350EX (DiMarzio Neck, Bridge PUs)
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair
Alternative Metal
JanSpilka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanSpilka »

noc33 píše:Já je neodmítám, jen vyvracím doměnky, že simulace(digitální) znějí jako předlohy.Komu se líbí, tak ať je používá, ale na dotaz hledám chorus doporučit simulaci...a je jedno, jestli digitech či line 6, obojí je strašný.Pokud dotyčný napíše, že hledá simulaci chorusu, potom je to v pořádku.Navic jak wohma psal/la že se chorus dobře programuje-tak zatím jsem v žádným digitálu nenarazil na tak vzájemnou provázanost parametrů, že to dělá až neskutečný zvuky na hranici vazbení/samovolných oscilací...
:roll: no co na to říct, snad radsi nic :lol: ... ale jo neco prece : Ty ses trubka !! :lol:
Alternative Metal
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ach jo... Tady vám někdo brzo zamkne celou část Kytarové efekty, protože ať se tu řeší cokoli, tak se tu musí objevit zas a znova diskuze, no diskuze, spíš hádka analog versus digitál. Vykašlete se už na to, ať si každej žene signál čím chce, hlavně když se mu to líbí...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
noc33

Příspěvek od noc33 »

Ano , jsem trubka! Analogová, šumící.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Takze jak jsem psal. Za sebe mohu doporucit ten Small Clone od EHX. :) Ja jen abych se neztratil v teto valecne diskusi. :lol:
noc33

Příspěvek od noc33 »

Jo a šum, tak pár jich zas tak nešumí , např polychorus-lepší chorus za ty peníze neseženete-a navic na něm je i flanger i filtr matrix a delay...a vše bez simulací a bez šumu.True analog. Konec.
JanSpilka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanSpilka »

noc33 píše:Ano , jsem trubka! Analogová, šumící.
:lol: reagoval sem na tu simulaci, ptal se na chorus, poradil sem mu neco co jako chorus zni ;) ok, nezalezi na tom, ze je to simulace neceho, ne? ;)
Alternative Metal
rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rasta_blasta »

já sem proti digitalizaci ve všem.....i kdaž pouštím MP3ky :oops:

Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
http://www.youtube.com/watch?v=YRD_-oSJBKI
noc33

Příspěvek od noc33 »

Nechal jsem se unést.Ať si vyzkouší analog-cenově je dostupný ten small clone i digitech a rozhodne se.
JanSpilka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanSpilka »

noc33 píše:Nechal jsem se unést.Ať si vyzkouší analog-cenově je dostupný ten small clone i digitech a rozhodne se.
Dyt jo :) , ja taky , sorry ;)

PS: pro ostatni :twisted: :lol: nejsem zadnej zastance Digitalnich efektu, ale vzdycky me nastve kdyz vidim, ze nekdo neco odsuzuje aniz by to slysel a to jen proto, ze je to Digital ;)

a ted uz PEACE :) HAWK
Alternative Metal
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“