Zacházení s lampovým aparátem
Pravidla fóra
Re: Zacházení s lampovým aparátem
Prosím o pomoc. Mám svýho valvekinga a box propojenej provizorně normálním nástrojovým kabelem. Hraje to taky. Kamarád to má propojený takhle asi 2 roky a nic se mu s tim zatim nestalo. Ptám se vás na vaše zkušenosti. Plánuji si pořídit kabel hnedka co pojedu do nějakyho obchodu, nicmeně se o svyho VK dost bojím.

Ibanez RG420EG/Schecter OMEN 7 EXTREME -> ENGL e530 -> t.c.e. G-Major -> BBE Maximizer -> M/B 50/50 -> Framus 212.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
j abych neriskoval a ty dve stovky radsi dal za silovy
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Hrát to sice může, ale propojení silovým kabelem je téměř nutnost, pokud se nechceš o svůj aparát bát každou minutu, co je zapojený...patrik_m píše:Prosím o pomoc. Mám svýho valvekinga a box propojenej provizorně normálním nástrojovým kabelem. Hraje to taky. Kamarád to má propojený takhle asi 2 roky a nic se mu s tim zatim nestalo. Ptám se vás na vaše zkušenosti. Plánuji si pořídit kabel hnedka co pojedu do nějakyho obchodu, nicmeně se o svyho VK dost bojím.![]()
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Což o to, na domácí hlasitost to vydrží, ale do zkušebny bych to neriskoval. Sám to tak mám dočasně taky, ale tranďák... O lampu bych se bál teda
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Jo díky za radu, kabel už je na cestě. btw, myslíte, že z toho poleze aji lepší zvuk? slyšel jsem pár názorů, že když se emá lampa do čeho opřít, tak ze sebe pouští parádní zvuky. 
Ibanez RG420EG/Schecter OMEN 7 EXTREME -> ENGL e530 -> t.c.e. G-Major -> BBE Maximizer -> M/B 50/50 -> Framus 212.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Je dost možné, že z toho poleze lepší zvuk.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Zdravím
pořídil jsem si malé lamp. kombo na menší koncerty. Než ho pošlu na reklamaci, chci se zeptat, jestli jste se někdo setkal s tím, že vše funguje tak jak má, ale po cca 10min., kdy na něj nehraju, už hrát nezačne. Musím jej tak na 10min vypnout a znovu nechat zahřát a zase hraje. Kytara zeslabená, volume taky(nemá stand-by). Mohlo by to být některou lampou? Díky
pořídil jsem si malé lamp. kombo na menší koncerty. Než ho pošlu na reklamaci, chci se zeptat, jestli jste se někdo setkal s tím, že vše funguje tak jak má, ale po cca 10min., kdy na něj nehraju, už hrát nezačne. Musím jej tak na 10min vypnout a znovu nechat zahřát a zase hraje. Kytara zeslabená, volume taky(nemá stand-by). Mohlo by to být některou lampou? Díky
no tak to vypadá opravdu na reklamaci. a co je to za výrobek?zbrana píše:Zdravím
Laney Cub10.Hraje moc fan, na stěhování pohoda a když se zapojí s 12kou boxem, tak i s kapelou hraju na 3/4. V sobotu koncík, tak jsem ho už chtěl testnout, proto se ptám, jestli by mohlo přelampování v tomhle pomoct.qwer píše:no tak to vypadá opravdu na reklamaci. a co je to za výrobek?zbrana píše:Zdravím
Mozna uz to tady bylo...Proc mne zesik Laney LH 5O II hraje lip kdyz dam silovej kabel do 4 Ohmovy zdirky zesiku a u reproboxu marshall do 8 Ohmovy zdirky, nez kdyz dam 8 Ohmu do 8 Ohmu?Muze se zesik znicit?
http://bandzone.cz/argonaut
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
Ano, bylo. Je tu o tom téma a je připíchnuté hned nahoře.
komba-zesilovace-reproboxy/zapojeni-rep ... t9439.html
Někteří lidé pro oči nevidí.
komba-zesilovace-reproboxy/zapojeni-rep ... t9439.html
Někteří lidé pro oči nevidí.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Diky, nactu si to.
Kazdopadne 4 do 8, to hraje fakt lip.
Kazdopadne 4 do 8, to hraje fakt lip.
http://bandzone.cz/argonaut
Ja nevim jak vy, ale ja rozhodně s impedancí moc neexperimentuji. Raději, než abych udělal chybu, tak zapojím 8 do 8, 4 do 4 připadně 16 do 16. Tak jako tak to rozhodně nedělá aparátu moc dobře. Když je nastavený na 8 a hraje na něco jiného. V některých článcích je možný se dočíst, že lampy jsou pak namáhány bud více, nebo méne, podle toho, jak se zapojí Ohmy.
Otázku zvuku taktéž moc neřeším, protože když jsem to chvilkově vyzkoušel, tak jsem osobně rozdíl nepoznal. Jsou takoví, co to poznají, tak nechť si to tak mají, když se jim to líbí. Ale chtěl jsem především narazit na problem, že se někdy kdokoliv z nás muže snadno splést a zaměnit si hodnoty impedance a tím si totálně odvařit předzesilovač.
Otázku zvuku taktéž moc neřeším, protože když jsem to chvilkově vyzkoušel, tak jsem osobně rozdíl nepoznal. Jsou takoví, co to poznají, tak nechť si to tak mají, když se jim to líbí. Ale chtěl jsem především narazit na problem, že se někdy kdokoliv z nás muže snadno splést a zaměnit si hodnoty impedance a tím si totálně odvařit předzesilovač.
- blind boy of Alabama
zdravím,
po zahrání tónu se mi z komba ozve kromě toho tónu co chci slyšet ještě takovej bzučevej bordel, jako kdyby mi drnčely struny, možná to sem opravdu nepatří, ale zkoušel jsem zvedat kobylku a nic se nezměnilo a "na sucho" to taky nebzučí..může to být v kombu?
po zahrání tónu se mi z komba ozve kromě toho tónu co chci slyšet ještě takovej bzučevej bordel, jako kdyby mi drnčely struny, možná to sem opravdu nepatří, ale zkoušel jsem zvedat kobylku a nic se nezměnilo a "na sucho" to taky nebzučí..může to být v kombu?
no sice nejsme nějakej odborník ale tomuhle se říká zpětná vazba a bude ti to dělat stagg i fender nebo gibson vyřešíš to jedině krabkou jménem noisegate.
projevuje se to zvlášť když máš sc snímače
projevuje se to zvlášť když máš sc snímače
Metal vládne světem!Hip Hop nechte dětem!
Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
- blind boy of Alabama
zapojit normálně za kytaru?
řekl bych že spíš do efektové smyčky, protože mezi kytarou a kombem asi nic moc nevyřešíš. Spiš bych řekl až ZA ZKRESLENÍ což je za preampem a to j právě efektová smyčka. Možná se mýlím. Rozhodně mě v těchle věcevh vždycky pomáhala metoda pokus x omyl. Snadno poznáš, co funguje líp xD
- blind boy of Alabama
to já asi se svým crate nemůžu co? nebo alespoň myslím...není tu tolik děr 
a nemůžeš to prostě nechta? mě to taky vazbí jak svině a moc mi to nevadí protože když hraješ tak to ani neni slyšet(u mě nevim jak jinde) a když s tim někde hraeš tak by ti to měl zvukař vyčistit
Metal vládne světem!Hip Hop nechte dětem!
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
kecy prdy bedary....podle me to neni zadna vazba, ale neco se ti hybe v kombu..na kolik mas gain? ja 1/10 ale konec 10/10 a pekne to nakresluje bez jakkekoliv vazby a bince, to vznika az kdyz zapnu distortion krabicku pred tim...a pokud mas vice ohuleny Gain, tak tne bordel je to zkresleni, ktere tam za moc nestoji