Stojan na kytaru - poškození nástroje?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Guitarist

Stojan na kytaru - poškození nástroje?

Příspěvek od Guitarist »

Zdravím, vím, že je to pravděpodobně hloupej dotaz, ale radši se zeptám ... Koupil jsem stojan Warwick RS208 (http://www.hudobne-nastroje.sk/product/ ... %20Neu.jpg) s nastavitelnou výškou zachycení kytary za krk, mám gibsonku les paul - ta má lepený krk. Nemůžu nějak rozklížit krk od těla, prozože váha je přenášena na krk nástroje, když je ve stojanu. Moc Vám díky za odpovědi.
Naposledy upravil(a) Dark Axel dne 2.05.2010 15:10, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Dark Axel: Přesunuto, přejmenováno
Tonda

Re: Prosba o RADU

Příspěvek od Tonda »

To fakt nemůžeš :wink:

Ale bacha jestli se ti někdo kolem stojanu motá, aby ti jí neshodil, to by se ti mohl "odklížit" kus hlavy.
Gibsona nechávat ve stojanu není dobrý - ne kvuli lepenýmu krku (dyť se ze něj kytary běžně věší), ale kvůli křehkosti přechodu hlava/krk. Záleží ale na provozu kolem -třeba se nic nestane.
I´m wheels... movin´wheels
Fuckub
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuckub »

Já bych to neviděl tak nebezpečně :D Všechny kytary mi doma odjakživa visej na zdi a nikde se mi nic nerozlejzá :D V hudebninách to maj věichni zrovna tak. Pověšeno většínou za hlavu, jako já. Jediný co může být problém je lidská neopatrnost .
Gibson Les Paul Standard 2005
Gibson Les Paul studio
Zakázková celomasivní elektroakustika
mr.a

Příspěvek od mr.a »

tak asi lepsi mit ve stojanu nez opreny o zed ne?:)
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Guitarist: a jak stojan, drží? Mě přišel včera a hned jsem litoval, že jsem si dovolil koupit tak "levnou" věc. Rozpadlo se to hned napoprvé, byl blbě svařenej ten čudl,co se do něj zasouvá vidlice. Tak jsem dneska hodinu koumal a nouzově to nějak spravil. Ale to celkový provedení příšerný, ty gumové špunty nedrží, ještě dlouho budu na firmu Warwick vzpomínat s tímhle vlivem.

Jo, je to moje chyba, že jsem chtěl věc "za hubičku" kvalitní, ale tohle bych se styděl vypustit na trh vůbec..
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
kvapa94

Příspěvek od kvapa94 »

Ten stojan co mas ty ma i kamarad a ma taky gibson les paul a je to bez problému.Jen aby ti do toho nekdo nevrazil.
Naposledy upravil(a) kvapa94 dne 1.05.2010 21:31, celkem upraveno 1 x.
Bez činů zůstává i ta nejkrásnější myšlenka bezcennou.
Fuckub
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuckub »

mtmccox píše:Guitarist: a jak stojan, drží? Mě přišel včera a hned jsem litoval, že jsem si dovolil koupit tak "levnou" věc. Rozpadlo se to hned napoprvé, byl blbě svařenej ten čudl,co se do něj zasouvá vidlice. Tak jsem dneska hodinu koumal a nouzově to nějak spravil. Ale to celkový provedení příšerný, ty gumové špunty nedrží, ještě dlouho budu na firmu Warwick vzpomínat s tímhle vlivem.

Jo, je to moje chyba, že jsem chtěl věc "za hubičku" kvalitní, ale tohle bych se styděl vypustit na trh vůbec..

Já mám teda stojan na kytaru warwick a ten je naprosto v pohodě. Ale jde o ten nízkej stojan co má zezadu podpěru těla.Ke krku nedosahuje.ALe asi je z těch dražších.Je celkem pevnej.Jinak mám jeden levnej držák na zeď a to je běs.Nejhorší šmejde co na zeď mám. Vyplatí se si připlatit třeba jen 50Kč a dá se najít něco lepšího.U toho držáku na zeď jsem při vkládání originál hmoždinek zlomil obě hmoždinky a jeden šroubek a držák sám o sobě...no moc mu nevěřim. A nebylo to mojí nešikovností, nýbrž materiálem.
Gibson Les Paul studio
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrell »

Spis si davej bacha na to ze nektery stojany muzou poskodit finis (lak) v oblasti kde se hlava dotyka, ta horni nitro vrstva (nedelam si iluze ze minimalne pod to nestrikaj nejakou plastictejsi bazi :)) na to bejva citliva - kolikrat i v hudebninach radsi davaj kolem tech drzaku nejakej kus bavlny, aby to spolu pripadne nejak nereagovalo... Vetsina kvalitnich stojanu tohle ma pojisteny, ale clovek nikdy nevi... Dokonce jsem slysel i o pripadu kdy to ten finis na Gibson LP Studiu vylozene natavilo :lol:
Tonda

Příspěvek od Tonda »

mr.a píše:tak asi lepsi mit ve stojanu nez opreny o zed ne?:)

taky existuje taková věc, říká se tomu kufr :lol:
Farrell píše:Spis si davej bacha na to ze nektery stojany muzou poskodit finis (lak) v oblasti kde se hlava dotyka, ta horni nitro vrstva na to bejva citliva
Jo, to je důležitá věc, takhle poznamenaných kytar jsem viděl hodně.. a úplně zbytečně!
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Farrell: jo, mám kolem toho takovou pěnovou gumohmotu

Fuckub: jo, připlatit si není problém, ale na dálku to člověk nepozná a holt někdy je výběr zlý..
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Fuckub
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuckub »

Na zeď doporučuji tohle http://www.musiccenter.cz/Hercules-Stan ... u/:3:37556

Používám je a přizpůsobí se to všem kytarám a je to dost daleko od zdi i na akustiku.

Normální stojan mám tenhle http://www.musiccenter.cz/Warwick-RS208 ... y/:3:15748
a jsem teda spokojen...bez problémů
Gibson Les Paul studio
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Fuckub píše:Na zeď doporučuji tohle http://www.musiccenter.cz/Hercules-Stan ... u/:3:37556

Používám je a přizpůsobí se to všem kytarám a je to dost daleko od zdi i na akustiku.

Normální stojan mám tenhle http://www.musiccenter.cz/Warwick-RS208 ... y/:3:15748
a jsem teda spokojen...bez problémů
a já mám oba a taky mi vyhovujou. Navíc jsem si nevšiml, že by tím kytary nějak trpěly.
Fuckub
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuckub »

tam kde se dotýkaj je to dobře ošetřený a zatím mi nezpůsobily ty držáky/stojany nic negativního.Hlavně ten Herkules je fakt boží.
Gibson Les Paul studio
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ze stojanu se mi nejvic osvedcily takovy ty rockstand od warwicku na vic kytar. mechanicky teda neni bezchybnej, asi po roce se mi rozpadl jeden ten sroub kterej drzi dolni cast stojanu (opraveno na miste gafou a dratem, mel bych si uz ten sroub koupit :)) ale narozdil od beznych stojanu je bezvadne stabilni - predtim mi kytary ze stojanu na podiu vzdycky padaly, ted muze bejt podium jak na mori a nespadne nic.
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Tak to vypadá, že jsem měl smůlu na nějaký těžce nešťastný Warwickův kousek.. :)
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Fuckub píše:tam kde se dotýkaj je to dobře ošetřený a zatím mi nezpůsobily ty držáky/stojany nic negativního.Hlavně ten Herkules je fakt boží.
to poškozuje jen nitro
mr.a

Re: Stojan na kytaru - poškození nástroje?

Příspěvek od mr.a »

a co je tedy setrnejsi k nastroji, kdyz pominu kufr - zed nebo stojan na zem ?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Kufr a pod postel - nejšetrnější a nejbezpěčnější :mrgreen:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Guitarist

Příspěvek od Guitarist »

mtmccox píše:Guitarist: a jak stojan, drží? Mě přišel včera a hned jsem litoval, že jsem si dovolil koupit tak "levnou" věc. Rozpadlo se to hned napoprvé, byl blbě svařenej ten čudl,co se do něj zasouvá vidlice. Tak jsem dneska hodinu koumal a nouzově to nějak spravil. Ale to celkový provedení příšerný, ty gumové špunty nedrží, ještě dlouho budu na firmu Warwick vzpomínat s tímhle vlivem.

Úplně vpoho, asi si měl opravdu smůlu, u mě je naprosto vpohodě, sem s ním spokojenej, jen sem dřív používal A a les paulka se mi do něj nevlezla, spodní výřezi byly moc úzký. S warwickem sem spokojenej.
Guitarist

Příspěvek od Guitarist »

Jinak díky všem za rady, kufr je v plánu :)
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“