No je to věc vkusu a toho co na doma chceš. Ale pokud ti na doma nezáleží na kvalitě zvuku a máš to fakt jen na žbrblání u stolečku tak je to asi jedno. ALe pro lidi co si i doma chtěj zahrát a hrajou hodně , tak se vyplatí spíš celolampa.To je můj názor. Pokud ti doma nezáleží na kvalitě zvuku...pořiď si co chceš.Já ty malý tranzistory už vážně nemusim.Prostě si to neužiju.McKozias píše: neprirovnaval bych to rovnou k gibson x stagg...ja bych na doma teda taky radsi bral nejake male modelingove kombo, ktere toho zvladne hodne a hodne si snim vyhraju..me osobne je na doma nejaka hrejivost lamp ukradena
Kombo do 5000
Pravidla fóra
Re: Kombo do 5000
Gibson Les Paul Standard 2005
Gibson Les Paul studio
Zakázková celomasivní elektroakustika
Gibson Les Paul studio
Cos to měl za pololampu, žes jí musel žhavit?Uncle píše: Tak například už ta představa, že bych doma musel čekat než se mi nažhavý lampy... to už jsem nesnášel na mojí staré pololampě
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bummer píše:Cos to měl za pololampu, žes jí musel žhavit?Uncle píše: Tak například už ta představa, že bych doma musel čekat než se mi nažhavý lampy... to už jsem nesnášel na mojí staré pololampě
Taky jsem si říkal
Gibson Les Paul studio
Gibson Les Paul studio
- axi12
- Kontaktovat uživatele:
Tak třebá má nějakou pololampu, kde má tranzistorovej předzesík a lampy má až v zesíkuBummer píše:Cos to měl za pololampu, žes jí musel žhavit?Uncle píše: Tak například už ta představa, že bych doma musel čekat než se mi nažhavý lampy... to už jsem nesnášel na mojí staré pololampě
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
no jako svým způsoběm je to pravda že to je určitě lepší. Ale na lampě máš vždycky jen základní spektrum většinou 2 kanálu a pak musíš dokupovat a doleze to na xxxxx peněz. Kdyžto u toho tranzistoru je za pár korun velmi široké spektrum zvuků. Když bych si měl vybrat mezi méně kvalitním zvukem ale širokým spektrem druhů nebo mezi maximálně 2 rúzným zvukům ale o něco kvalitnějším vyberu radši to první...
E-Gitára: Gibson LP Studio 2003, Fokus Flying 3, Ibanez GRG 250DX
Akustika: Nou Nejm z aukra, ale hraje pěkně
Aparaturka:Randall RG50TC 50W, Roland Micro Cube
A ještě asi tak miliarda kufrů, všelijakejch obalů, stojanů, trsátek, a tak dále.
A ještě asi tak miliarda kufrů, všelijakejch obalů, stojanů, trsátek, a tak dále.
- axi12
- Kontaktovat uživatele:
Nejsou to pouze dva zvuky, s gainem si můžeš hrát a můžeš tak mít jak nějaký lehký krásný crunch, tak i nějaký tvrdý thrash metalKferd píše:no jako svým způsoběm je to pravda že to je určitě lepší. Ale na lampě máš vždycky jen základní spektrum většinou 2 kanálu a pak musíš dokupovat a doleze to na xxxxx peněz. Kdyžto u toho tranzistoru je za pár korun velmi široké spektrum zvuků. Když bych si měl vybrat mezi méně kvalitním zvukem ale širokým spektrem druhů nebo mezi maximálně 2 rúzným zvukům ale o něco kvalitnějším vyberu radši to první...
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
no tak neni co resit 
jenmože to máš samozřejmě na tranzistoráku taky...
E-Gitára: Gibson LP Studio 2003, Fokus Flying 3, Ibanez GRG 250DX
klasickou s lampou v předzesilovači... ano i u ní (sice podstatně kratší dobu) se musí čekat než se lampa rozžhaví ...Fuckub píše:Bummer píše:Cos to měl za pololampu, žes jí musel žhavit?Uncle píše: Tak například už ta představa, že bych doma musel čekat než se mi nažhavý lampy... to už jsem nesnášel na mojí staré pololampě
- axi12
- Kontaktovat uživatele:
Tobě dělá problém počkat nějakých 30 sekund než se ti to nažhavý?Uncle píše:klasickou s lampou v předzesilovači... ano i u ní (sice podstatně kratší dobu) se musí čekat než se lampa rozžhaví ...Fuckub píše:Bummer píše:Cos to měl za pololampu, žes jí musel žhavit?
Tobě dělá problém počkat nějakých 30 sekund než se ti to nažhavý?axi12 píše:klasickou s lampou v předzesilovači... ano i u ní (sice podstatně kratší dobu) se musí čekat než se lampa rozžhaví ...
Ano. Ale nejde jen o tohle.. prostě mi přijde tranzistor domů daleko praktičtější ...
- axi12
- Kontaktovat uživatele:
Ano. Ale nejde jen o tohle.. prostě mi přijde tranzistor domů daleko praktičtější ...[/quote]Uncle píše:Tobě dělá problém počkat nějakých 30 sekund než se ti to nažhavý?axi12 píše:klasickou s lampou v předzesilovači... ano i u ní (sice podstatně kratší dobu) se musí čekat než se lampa rozžhaví ...![]()
Ok
No comment. 
Asi nemá cenu se tu o tom bavit. Většina lidí ti tu doporučí lampu. Když jí nechceš, ok kup si tranda. Nejlíp tu kostku, jak se tu pořád (a to nikoliv bezdůvodně) omílá. Možná časem přijdeš na to, žes udělal v dnešní době, kdy jsou malé lampy dostupné doslova za pár korun, tak trochu blbost, když ti tak moc záleželo na tom, že budeš muset dvě minutky počkat, než se apec zahřeje. A tranzistor je praktičtější? V čem? V tom, že žere míň elektřiny?
A nesrovnával bych všechny lampáče s tím Randallem, co máš (hádám, že právě tam někde bude ten důvod, proč se ti to nechce pořizovat domů).
Asi nemá cenu se tu o tom bavit. Většina lidí ti tu doporučí lampu. Když jí nechceš, ok kup si tranda. Nejlíp tu kostku, jak se tu pořád (a to nikoliv bezdůvodně) omílá. Možná časem přijdeš na to, žes udělal v dnešní době, kdy jsou malé lampy dostupné doslova za pár korun, tak trochu blbost, když ti tak moc záleželo na tom, že budeš muset dvě minutky počkat, než se apec zahřeje. A tranzistor je praktičtější? V čem? V tom, že žere míň elektřiny?
A nesrovnával bych všechny lampáče s tím Randallem, co máš (hádám, že právě tam někde bude ten důvod, proč se ti to nechce pořizovat domů).
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
ale on chce ten ampmodeling proto, ze tam je hodne zvuku
v male lampe "nadoma", je kroutitko volume, tone a to je (s nadsazkou) vse...jo vim, ze ztoho dostanete od cleanu po crunch a kdesi cosi, ale pokud chce kopec zvuku ruznych charakteru, tak je jasny ten ampmodeling, ktery jeste navic obsahuje dalsi efekty, ktere celolampa ne
To je sice pravda, ale to už bych radši koupil maloun celolampu za 2500-3000,- a dokoupil k tomu 3 levný krabičky, třeba OD, Delay,ECHo. a už si může hrát a do 5tis se vejde a zvuk bude úúúplně někde jinde než s tranďákem.Na doma drahý krabičky nepotřebuješ. ALe když si za 5 tis chce koupit tranzistorovej umělej zvuk a s efektama a né za 5tis koupit celolampu + krabičky kde bude zvuk o 2 třídy vejš a bude to takový poctivější a bude si ty zvuky moct nastavovat lépe sám, tak prosim. Já měl dodnes doma Bugeru V5 která má Gain,Volume,Tone a Reverb a k ní jsem dál OD a mě to stčí protože nic víc nepoužívám.Kupoval jsem to nové a krabičku bazarovou a vyšlo mě to celkově asi na 4500,- .A hrálo to jak bejk.Tranzistor už doma nechci.McKozias píše:ale on chce ten ampmodeling proto, ze tam je hodne zvukuv male lampe "nadoma", je kroutitko volume, tone a to je (s nadsazkou) vse...jo vim, ze ztoho dostanete od cleanu po crunch a kdesi cosi, ale pokud chce kopec zvuku ruznych charakteru, tak je jasny ten ampmodeling, ktery jeste navic obsahuje dalsi efekty, ktere celolampa ne
Gibson Les Paul studio
Gibson Les Paul studio
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
tak nevim, co vyjde lepe, jestli treba ten roland, nebo mala celolampa, kterou mozna ani nebude moct vytavit kvuli sousedum a ktomu 3-4 lowend krabky ktere ti to stejne totalne zabijou....?
LampaMcKozias píše:tak nevim, co vyjde lepe, jestli treba ten roland, nebo mala celolampa, kterou mozna ani nebude moct vytavit kvuli sousedum a ktomu 3-4 lowend krabky ktere ti to stejne totalne zabijou....?
Gibson Les Paul studio
Gibson Les Paul studio
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Ptal se na nejaky trandak a vy jste mu prirozene poradili lampu. Jenze vam rekl, ze lampu nechce, tak o cem tady tocite porad dokola?
Prisel tady s jasnou podminkou, ze to ma byt trandak.
Ja se taky priklanim ke kvalitnimu trandaku nez k low end krabkam a male lampe, ktera muze mit klidne 1W a bude rvat jako krava. Ten Roland ma mnoho typu a simulaci zvuku, ktere z te lampicky + jedne krabky nevymacknes.
Muzu se podepsat pod posledni prizpevky od McKozias.
Ja se taky priklanim ke kvalitnimu trandaku nez k low end krabkam a male lampe, ktera muze mit klidne 1W a bude rvat jako krava. Ten Roland ma mnoho typu a simulaci zvuku, ktere z te lampicky + jedne krabky nevymacknes.
Muzu se podepsat pod posledni prizpevky od McKozias.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Pánové, kdy konečně pochopíte, že Kferd chce prostě tranzistor s ampmodelingem? Nechápu, proč mu pořád vnucujete ty lampy, když o ně nestojí (a teda vcelku chápu proč je nechce...).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Nero píše:Pánové, kdy konečně pochopíte, že Kferd chce prostě tranzistor s ampmodelingem? Nechápu, proč mu pořád vnucujete ty lampy, když o ně nestojí (a teda vcelku chápu proč je nechce...).
NIkdo mu nic nevnucuje.Každej hrajem a preferujem něco jinýho, ale bylo tam holt pár zvláštních názorů kterejch se pár lidí, včetně mě chytlo.Toť asi vše.
Gibson Les Paul studio
Gibson Les Paul studio