Bugera
Pravidla fóra
Re: Bugera
S lampama je treba zaexperimentovat, pokud se bavime jen o nove produkci, tak doporucuju (zlaty) Tung-Soly, TAD a Sovteky. Pripadne nektery JJcka, ale tam je to hodne o preferencich.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Zlatý? No vida. A když jsem se ptal, jestli si mám koupit zlatý nebo obyčejný, tak jsem se tu dozvěděl, že jestli nejsem netopýr, tak je to fuk. :'(Wohma píše:S lampama je treba zaexperimentovat, pokud se bavime jen o nove produkci, tak doporucuju (zlaty) Tung-Soly, TAD a Sovteky. Pripadne nektery JJcka, ale tam je to hodne o preferencich.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Ono je to v zasade jedno, ale uz jsem to psal - krome toho zlaceni by prinejmensim MOHL byt rozdil ve vystupni kontrole nebo nejake casti vyrobniho procesu. Horsi to na 99% nebude a cenovy rozdil je myslim dost maly, takze ja bych rovnou bral zlaty.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- kojas
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/gutalax
- Kontaktovat uživatele:
kvitek píše:kojas píše:Zdarec! uvazuju o hlave Bugera 6262. Mam prece jen trochu obavy, ale podle toho co jsem videl za videa a cet ruzny recenze tak to vypada velmi pekne.
Jaky s tim mate zkusenost? A hlavne poruchovost....? Diky
mam 6260 cca 8 měsícu a v poho nic neupadlo a neshořelo![]()
a dokonce i hraje
spíš řešim jaký lampy do preampu nemá někdo zkušenost s touhle hlavou?
A bugeru kup v audiopro to je dovozce a má vlastní servis
Nemas nejaky audio ukazky? Neco sem sice slysel a videl. Jinak je pekna a hlavne asi i pekne hraje.
http://www.netmusicians.org/index.php?value=Bugera 6260§ion=amp
mrkni sem tady je pár ukázek
No taky jsem koukal na tung-sol na youtube jsou testy 12ax7 asi 7 značek a tyhle zněly nejlíp
No taky jsem koukal na tung-sol na youtube jsou testy 12ax7 asi 7 značek a tyhle zněly nejlíp
Jackson RR 24 emg 81 pouze metal,2xthiele box,Bugera 6260 cajk,
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
oo super strankakvitek píše:http://www.netmusicians.org/index.php?value=Bugera 6260§ion=amp
ještě dej show all amps a najdeš co hledáš 
JJ, tahle stranka je vyborna, jde tam krasne videt, co lze z jakych apecu vytahnout. Kolikrat nestacim valit bulvy 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
ale teda ta bugera 6260 vs. peavey 5150..budu to nekde muset testnout vedle sebe, ptz ztech nahravek tomu nemuzu najit zadne rozdily
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Tomu se nediv, kdyz je to kopirka.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
ja vim, ze je to kopirovano..ale i tak.. 
Bugera má víc takovej chemickej sound nevim jak to líp definovatFade píše:Tomu se nediv, kdyz je to kopirka.
to chce naživo a na stejný boxy stejný kejtry a stejný ruce
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Poslední dobou mi prošly rukou komba 333XL, 333 a 6262
uznávám, že jde o dobře dostupné higain aparáty ( a že toho gainu mají požehnaně!), ale osobně se mi to moc nelíbilo... zvuk mi připadal pořád takový nepřirozeně ostrý, nechci říkat ubzučený, ale skoro to tak bylo
a ať jsešm kroutil, jak jsem kroutil, hrálo to pořád tak nějak... "rozbitě", nějaký "tight" zvuk se moc nekonal
za ty peníze to ale nemá moc konkurenci, to musíme mít na paměti
uznávám, že jde o dobře dostupné higain aparáty ( a že toho gainu mají požehnaně!), ale osobně se mi to moc nelíbilo... zvuk mi připadal pořád takový nepřirozeně ostrý, nechci říkat ubzučený, ale skoro to tak bylo
za ty peníze to ale nemá moc konkurenci, to musíme mít na paměti
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Vi nekdo, co tam davaji za stock lampy?
Je mi jasne, ze nejvetsi rozdil bude v pouzitych trafech, tezko pouzivaji stejne jako jejich predlohy (i kdyz kdovi...), casto se tyhle rozdily ale smazou, kdyz se aparat prelampuje. To ostatne plati pro temer jakoukoli levnejsi celolampu.
Je mi jasne, ze nejvetsi rozdil bude v pouzitych trafech, tezko pouzivaji stejne jako jejich predlohy (i kdyz kdovi...), casto se tyhle rozdily ale smazou, kdyz se aparat prelampuje. To ostatne plati pro temer jakoukoli levnejsi celolampu.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
vím, dávají tam lampy BugeraWohma píše:Vi nekdo, co tam davaji za stock lampy?
ale je dobře možné, že máš pravdu
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
No v tom pripade by moje prvni investice byla do lamp, prinejmensim do preampovek na pokusy.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
bydlim kousek od brna, ted vlastne teda v brne, ale apec mam ve zkusebne. mam stock lampy vytazeny, myslim ze dve jeste fachaji. dve byly skoro v pytlu. kdybys to chtel zkusit, nebo zkusit porovnat mou 6260 a 6505 tak se muzem domluvit..
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Elektronky dělali hned od začátku, již první apce Bugera měly v sobě Bugera lampy.Dark Axel píše:vím, dávají tam lampy BugeraWohma píše:Vi nekdo, co tam davaji za stock lampy?
Je mi jasne, ze nejvetsi rozdil bude v pouzitych trafech, tezko pouzivaji stejne jako jejich predlohy (i kdyz kdovi...), casto se tyhle rozdily ale smazou, kdyz se aparat prelampuje. To ostatne plati pro temer jakoukoli levnejsi celolampu.taky se ted pustili do výroby elektronek
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Delaji si elektronky a nebo to delaji jako mesa, ze si na ne akorat daji nalepku? ja mam pocit, ze to co tam davaji jsou pravdepodobne nejake made in china 'bez oznaceni' a prestampovane bugera logem ...
EDIT: tak tohle je primo z bugera web situ, presne jak jsem si myslel ...
EDIT: tak tohle je primo z bugera web situ, presne jak jsem si myslel ...
Before any valve makes it out of our doors and into musicians' amps, we use computers, our hands, and—most importantly—our ears to make sure they are up to our standards. It should be noted that while we pride ourselves on building nearly every component of these amps ourselves, the fact is that there aren't many companies making valves these days. So, we buy them by the truckload from these limited suppliers, then begin the mammoth task of picking out the very best of the bunch.
- Darth Maul
Taxem se stal (snad) šťastným majitelem svého prvního lampového komba a protože to byl krok do neznáma, vzal jsem to přes nejlevnější model Bugera V5. Zatím kolem sebe jen opatrně chodíme, ale o víkendu přes den tomu zkusím dát za uši, abych poznal rozdíl oproti mému dražšímu tranzistoru H&K Blue Edition 15-DFX. Třeba jsem se nesekl, protože na čistý zvuk se zdá být milé a na zkreslený mám EHX Metal Muff...
Dám pak vědět, moc jich údajně v republice zatím není...
Dám pak vědět, moc jich údajně v republice zatím není...
BaCH Les Paul, snímače Gibson 490R/498T
Squier Affinity Stratocaster
Jay Turser Precision Bass
Bugera V5 + EHX Metal Muff
Line 6 POD Studio UX2 + ADAM Audio A3X + Sennheiser HD 555
Washburn D10SB
Squier Affinity Stratocaster
Jay Turser Precision Bass
Bugera V5 + EHX Metal Muff
Line 6 POD Studio UX2 + ADAM Audio A3X + Sennheiser HD 555
Washburn D10SB