Na tu bych si ale musel ještě chvíli počkat a je to asi maximální cena jakou bych mohl teď dát. Dále si mi docela líbí tato kytara ale nevim jak je to s Focus kytarama:
Jak už je tady asi tisíckrát napsáno, když fokus tak jet do skladu a tam vyzkoušet několik kusů u Epiphone je nevýhoda , že to není pravý LP jelikož má šroubovaný krk a materiál dřeva určitě taky není kdoví jak nejlepší.Spíš se koukni po cortu a nebo pošetři
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Každopádně rád bych jel něakou kytaru fokus vyzkoušet ale je to trochu z ruky a já bych se tam nedostal... nemáte někdo s tou fokus kytarou zkušenosti? A má cenu jí kupovat když je ve slevě nebo bude lepší dát tu mojí AXL kytaru opravit? Jako jestli je vůbec mezi nima něakej rozdíl, pak by asi nemělo cenu si jí kupovat
Naposledy upravil(a) sentir dne 29.04.2010 14:53, celkem upraveno 1 x.
Ohledně AXLu je tu celý téma, sám mám jednoho doma, jo to tak na ůrovni levnějších squierů. Jde to co sem tam podělalo. Ohledně Epiphone, Epiphone jo, ale ná LP100, proč? Protože má šroubovanej krk, a je to mizerná kvalita. Ohledně Fokusu, jak bylo řečeno sedni do auta nebo na bus a jeď to vyzkoušet, teď si nějak nevybavuju jeslti kytary.cz prodávaj Fokus, ale jeslti jo tak ho vem tam a když tak ho vrať.
AXL-Badwtaer(vlastní modifikace)-->Peavey Rage Transtube 258 nebo 60W tranďák
Já bych to zhodnotil takto: Fokuska je lepší než ta LP 100 od EPI. aspoň pro mně. je z masivu a ty kytary hrajou. Neříkám, že kdoví jak, ale co sem měl Epi lp100 v ruce (jen 4) tak nehrála ani jedna. Co se týče výběru, obětuj jeden den a kup si za 3 kila lístek na vlak a jeď se podívat do velkoskladu fokusu. Je někde u Třebíče tuším. Je tam mrtě kytar i v akci. Tam si vybereš. Jsou tam ochotní a poradí ti. Nemá cenu kupovat nic přes net.
knedlousek píše:O Jde to co sem tam podělalo. Ohledně Epiphone, Epiphone jo, ale ná LP100, proč? Protože má šroubovanej krk, a je to mizerná kvalita. Ohledně Fokusu, jak bylo řečeno sedni do auta nebo na bus a jeď to vyzkoušet, teď si nějak nevybavuju jeslti kytary.cz prodávaj Fokus, ale jeslti jo tak ho vem tam a když tak ho vrať.
Od konektoru sou utrhlý dráty asi pujdou i připájet ale na to se neodvážim dal bych jí do opravny.
U kytar.cz rozhodně ne - tu 30 denní lhůtu na vrácení zboží bez udání důvodu nabízí i v případě koupě v kamenným obchodě.
Jj, a právě potřebuju vědět jestli je i taková možnost i u fokuskytary.cz, kdyby jo tak to v klidu obědnám a vyzkoušim. S tim že bych se tam jel podívat je problém protože bydlim cca. 300km od jejich kamennýho obchodu.
knedlousek píše:O Jde to co sem tam podělalo. Ohledně Epiphone, Epiphone jo, ale ná LP100, proč? Protože má šroubovanej krk, a je to mizerná kvalita. Ohledně Fokusu, jak bylo řečeno sedni do auta nebo na bus a jeď to vyzkoušet, teď si nějak nevybavuju jeslti kytary.cz prodávaj Fokus, ale jeslti jo tak ho vem tam a když tak ho vrať.
Od konektoru sou utrhlý dráty asi pujdou i připájet ale na to se neodvážim dal bych jí do opravny.
U kytar.cz rozhodně ne - tu 30 denní lhůtu na vrácení zboží bez udání důvodu nabízí i v případě koupě v kamenným obchodě.
Jj, a právě potřebuju vědět jestli je i taková možnost i u fokuskytary.cz, kdyby jo tak to v klidu obědnám a vyzkoušim. S tim že bych se tam jel podívat je problém protože bydlim cca. 300km od jejich kamennýho obchodu.
Kdysi jsem jim psal e-mail, máš tuším že 14ti-denní lhůtu na vyzkoušení...
Nazdar,
pokud je jediny problem se starou kytarou to ze mas utrzeny kabliky co vedou k jacku tak je to oprava za par korun. A zvladne to kdokoliv kdo nekdy drzel pajku v ruce. V takovem pripade bych si ji spravil, nebo nechal spravit a penize ktery mas pripraveny na novou kytaru bych strcil zpatky do supliku. Podle me je nesmysl kupovat novou kytaru na priblizne stejne kvalitativni urovni jakou uz mas. Radej si penize schov a bud posetri na neco lepsiho nebo ty prachy vraz do lepsiho komba nebo nejakych krabicek.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Souhlasím s jastudem. Rozhodně bych to spíš zapájel a pokud chceš novou kytaru, tak si dál šetři peníze ať koupíš něco o třídu vyššího. Myslím si že si moc nepomůžeš. Fokusek jsem měl mraky a je to kus od kusu.Může bejt slušná a může bejt k ničemu.Záleží jestli jí montoval jednookej číňan a nebo slepej číňan.Každopádně v tý fabrice neni ani jeden kterej vidí opravdu dobře.Les Pauly od Fokusu jsem měl asi 4. Jeden byl v pohodě a vydržel mi asi rok. Jeden nebyl špatnej,ale nic moc.Další 2 byly k ničemu. Pošetři a kup něco pořádnýho.
Gibson Les Paul Standard 2005 Gibson Les Paul studio Zakázková celomasivní elektroakustika
Fuckkub-oni dobře viděj,ale po 14 hodinách rachoty-norma kterou by Evropan dělal 4 dny toho maj plný kecky,jako bonus je výplata nula nula prd.Jinak si myslím,že nejsou o nic míň šikovný než třeba Češi
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Taky se trochu zastanu cinanu. Ono se samozrejme da plakat ze cinsky kytary jsou mizerny a kdesi cosi, na druhou stranu kdyz si clovek da trochu prace s vyberem, tak muze do peti tisic poridit nastroj se kterym se da hodne dlouho vyzit. Neni to tak davno kdy mizerna el. kytara stala 10 tisic a vic a vyber stal za pendrek. Diky cinske vyrobe se da dneska vlezt do kseftu a za rozumny penize koupit kytaru ktera hraje dobre. Netvrdim ze jsou to spickovy nastroje, ale na amatersky hrani ktery tady vetsina z nas provozuje jsou naprosto dostatecny. (ted me napada treba Axl Badwater, nektery Cortky, kdyz se podari dobry Squier, z akustik treba Dowiny)
Sorry za OT
Číňani jsou bez pochyby šikovní stejně jak všichni ostatní, né-li více. Jen jsem to napsal tak trochu z nadsázkou. Oni mají dané postupy a za ty náklady to jinak dělat nejde. Jen jsem si to tak vtipně přirovnal. . Na kytarách z Číny bejvaj šílený vrstvy pryskyřice a laku. Na kytarách třeba z USA je toho kolikrát třetina, a o to víc dřeva.ALe za to ti kluci v továrně nemůžou, ani za to že nultej pražec je z plastu a tak.Holt je to dělaný jako levná kytara.Každopádně se dá vybrat i taková která je dobrá.ALe ty materiály tam jsou daný,ale spousta se toho dá vyměnit, ale to jsou další investice.
Gibson Les Paul Standard 2005 Gibson Les Paul studio Zakázková celomasivní elektroakustika
Jasne, nijak se nehadam. Je jasny ze kytara za petku a za padesat litru je nekde jinde. V materialech, v case ktery je na te kytare straveny a v know-how. Netvrdim ze AXL, nebo Cort je srovnatelny PRSkem nebo Gibsonem, akorat jsem chtel poznamenat ze diky cinske vyrobe je dneska dostupna slusna dobre hrajici kytara kazdemu.
Zdravím.Píšu to sem protože o této kytaře tu byla řeč,mám ale malinko jiný dotaz.
Mám doma tuto kytaru http://kytary.cz/washburn-x10b-poskozeno/HN114527/ akorát mám chromové potenciometry,jediný rozdíl kterého jsme si všiml...a mám to z jiného shopu.
Hraje dobře,stěžovat si nemohu.Jen se mi přestala líbit a začal jsem toužit po Les Paul...Vzhledově se mi ta kytara hrozně líbí,ale nikdy jsme na žádnou nehrál.
A přemýšlím nad koupí http://kytary.cz/epiphone-les-paul-lp-100-eb/HN071623/
Pokud bude hrát aspon stejně dobře jako moje washburnka tak mi jde čistě jen o vzhled...
Co myslíte.vyplatí se prodat wahburna a koupit tohohle epiphona??Zeptám,protože bych nerad ve finál koupil horší kytaru než doteď mám...A nebo pokud máte lepší typ na LP...cca do 5500kč tak sem sním:)Budu rád za každou radu díky moc
tak si mazej nejake LP vyzkouset, muzes zjistit ze ti absolutne enpadne do ruky, je ti nepohodlne atd....jinac tady ta epina tu mco vychvalovana neni, myslim ze rozhodne nema cenu toho washburna...
vyzkouším:)takže ten epiphone je horší než můj washh..?mě se na ní nehraje zrovna nejlíp,třeba kámoš má ibanezku..a tá má trochu zploštělý krk..a je to mnohem lepší hraní potom:) Já mám úplně zaoblený,ještě počkám na další názory ale díky:)