Extrémní ruchy v kombu při spojení s PC
Pravidla fóra
Extrémní ruchy v kombu při spojení s PC
Zdravím,
Mám zvukovou kartu Guitar Rig Mobile, tedy velice kvalitní výrobek, ovšem když chci hrát přes Guitar Rig 4 a výstup mít přes kombo, tak po připojení jsou z komba slyšet velice silné ruchy, přes které není kytara slyšet. Ruchy jsou pravděpodobně z USB, ale kabel používám originální, je stíněný a myslím že by měl být jak kabel tak zvuková karta Guitar Rig Mobile na toto stavěná. Kombo mám Crate FX120. Prosím o radu co s tím. Děkuji
Mám zvukovou kartu Guitar Rig Mobile, tedy velice kvalitní výrobek, ovšem když chci hrát přes Guitar Rig 4 a výstup mít přes kombo, tak po připojení jsou z komba slyšet velice silné ruchy, přes které není kytara slyšet. Ruchy jsou pravděpodobně z USB, ale kabel používám originální, je stíněný a myslím že by měl být jak kabel tak zvuková karta Guitar Rig Mobile na toto stavěná. Kombo mám Crate FX120. Prosím o radu co s tím. Děkuji
Ibanez RG370DX
Digitech RP250
Crate FW120/212
GuitarRig Mobile
Digitech RP250
Crate FW120/212
GuitarRig Mobile
Re: Extrémní ruchy v kombu při spojení s PC
Zdar, já teda nevím, jestli ti nějak pomůžu, ale když jsme amatérsky nahrávali náš koncík přes počítač a šoupli sme to ven do "kazetového" rekordéru (což je samo o sobě úsměvné) tak tam byly taky šílené ruchy z počítače. Podle mně by to mohla dělat i interference od počítače. I když máš třeba starší komp vedle televize tak jsou tam ruchy. Neříkám, že je to vina počítače, ale zkusil bych to nějakým způsobem eliminovat.
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
A neberou ti jen snímače vyzařování z věcí okolo počítače? Například z monitoru? Já mám 2x 21" CRT a když si rozpojím cívky na singlecoil, musím být od monitorů minimalně dva metry, jinak mi snímače chytají strašný bordel.
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
Vyzkoušeno, bohužel problém nevyřešen...Gobak píše:A neberou ti jen snímače vyzařování z věcí okolo počítače? Například z monitoru? Já mám 2x 21" CRT a když si rozpojím cívky na singlecoil, musím být od monitorů minimalně dva metry, jinak mi snímače chytají strašný bordel.
Ibanez RG370DX
Digitech RP250
Crate FW120/212
GuitarRig Mobile
Digitech RP250
Crate FW120/212
GuitarRig Mobile
Zkus jestli budou pretrvavat, kdyz ztlumis hlasitost na kytare temer na minimum a input v Guitar Rig tak na 1/4.
Fokus SG, Ibanez GRX70, Crate FW15R, Boss ML-2, Behringer V-amp3
Taky nepomohlo, ruchy začnou hned po připojení komba k zvukové kartě. Kytaru není třeba vůbec zapojovat.z00t píše:Zkus jestli budou pretrvavat, kdyz ztlumis hlasitost na kytare temer na minimum a input v Guitar Rig tak na 1/4.
Ibanez RG370DX
Digitech RP250
Crate FW120/212
GuitarRig Mobile
Digitech RP250
Crate FW120/212
GuitarRig Mobile
já sice nemám žádnou supr zvukovku ale mám v podstatě ten samý problém. Jakmile to připjím tak to začne hrozně bzučet a kytara trochu zkresluje...ale hlasitost čehokoliv na to nemá vliv...zřejmě je někde nějaký přebytečný napětí, ale netušim kde...
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
-
jardamacak
To rušení se tam pravděpodobně vyskytuje kvůli zemním smyčkám. Řešením je odpojit PC nebo kombo od země (na zesilovačích někdy býva tlačítko Ground lift) ale musí být propojené, jinak riskujete se zdravím a v případě poruchy by vás to mohlo i zabít. Lepším řešením je zakoupení síťového oddělovacího transfromátoru a jedno zařízení připojit přes něj.
-
real_dead_one
je lepsi notas odpojit z elektriky kdyz hrajes, taky mi to delalo
jestli nemas notas tak to je blby... Zkus dat kombo a kompl do stejne zasuvky.. nebo jestli sou tak do jine. NEjsem si jisty presne jak tohle funguje, ale myslim ze prispevek prede mnou to trochu vysvetluje
-
microhrnek
Čao já se o to pokousel dneska ale zesík ani nemusí byt zapnutej a jenom co dám kabel do pc tak to zacne bzučet ,kdyz zesík zapnu tak to ztichne a jakmile mi zesík nabehne tak tak se to zase rozbzučí,ty smycky me napadly a tlačítko na ty smycky tam mám ale nechtel jsem posrat apík tak jsem to radsi ani nekzousel mačkat
,použít stejnou zasuvku na to jsem uplne zapomel vyzkouset

Kytara:Ibanez
Zesilovače: Blackheart BH5
Zesilovače: Blackheart BH5
Až dnes jsem měl konečně možnost vyzkoušet vypojit notebook z napájení. A opravdu to funguje. Zvuk je nádherný. Děkuju za radu!
Ibanez RG370DX
Digitech RP250
Crate FW120/212
GuitarRig Mobile
Digitech RP250
Crate FW120/212
GuitarRig Mobile