gibson vs. jolana

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
petrvach

gibson vs. jolana

Příspěvek od petrvach »

Čau uvažuju o nákym klasickym LPčku a zaujali mě http://www.music-city.cz/jolana-diamant-8193.html a http://www.musiccenter.cz/Gibson-Les-Pa ... O/:3:32323 hlavně mě zajímá jestli máte někdo skušenosti s tou jolanou. Já sem si teda myslel že když vlasně zaváděj po x letech značku tak budou muset dělat kvalitu za malý peníz, ale je to jenom můj názor.
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Re: gibson vs. jolana

Příspěvek od Farrell »

Jak uz jsem psal tady:
Nedavno jsem mel to "stesti" si na jednu zahrat... Na prvni pohled dobrej dojem, hezka kresba dreva, celkem prijemnej (uzkej) krk atd., dal uz me to tolik nevzalo - na sucho jsem mel pocit ze to rezonuje asi jako betonovy schody se strunama, po zapojeni (pravda, nutno dodat, ze do JCM 2000 DSL, coz tomu moc neprilepsilo) to ani neurazilo, ani neprekvapilo (podotykam, melo to nejaky ty "highend" nemecky snimace, jak tady bylo zmineno).

V kombinaci s dalsima vecma (jako treba potakama, ktery se daly otocit asi tak stejne lehce jako na nejaky detsky vysilacce z Ciny, nebo vahou, ktera byla i na kytaru typu LP dost zabijacka) to na me ale udelalo ten dojem, ze za tech 20 tisic se vic vyplati i koupit klidne novou Epinu a hodit do toho poradny snimace, a vyjde to levneji a lip...
Takze tot muj nazor :) Na ty Gibson Studia slychavam celkove dost pozitivni nazory, ale na zadny jsem bohuzel sam zatim nehral...
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Ad snímače - díval jsem se už tenkrát (jak je ta citace) na stránky těch Němců (Amber pickups) - a kromě high-endu dělaj taky běžný HB - takže to jsou asi ty, co jdou do těch Jolan..

Jinak já jsem měl tu novou Jolanu LP asi 3 minuty v ruce, a měl jsem pocit že držím svou starou Diamantku z r 84 :D .. ale nezapojoval jsem jí, zas tak mě nezajímala.
I´m wheels... movin´wheels
petrvach

Příspěvek od petrvach »

a ještě co epi custom a ten studiovej gibson myslíte že je v tom nákej extra rozdíl mimo snímaču?
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
Radek Kysely
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek Kysely »

OT: Ten název threadu zní krutě :D :D
Gibson ES-339, Hohner B2A '89, Shure SLX14, homemade Kalamazoo Model I
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

No, já bych se do nových Jolan tolik neopíral. Přeci jen v té fabrice vyráběli hodně kvalitní nástroje, jako je Spector, MTD............ Jejich LP má masivní a kvalitní javor na vrchní desce, místo epiphonovské dýhy. Osazení snímači by podle mě šlo domluvit. Chystám se tam vyzkoušet, co vyrábějí. Pak dám vědět.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrell »

petrvach píše:a ještě co epi custom a ten studiovej gibson myslíte že je v tom nákej extra rozdíl mimo snímaču?
Rozdily tam jsou kazdopadne :) Uz to ze Gibson bude mit rozhodne tlustsi krk s matnou upravou, oproti tenkymu, silne lakovanymu krku u Epin; rozhodne bude z aspon o neco kvalitnejsiho dreva, hardware a elektronika na tom taky bude lip (u Epin se celkem casto povolujou vstupni jacky a ku*vej se prepinace snimacu)... Ale pak to taky vsechno zavisi na tom, na jakej kus zrovna natrefis...
petrvach

Příspěvek od petrvach »

Tak už ho mám doma je to gibson studio http://kytary.cz/gibson-les-paul-studio ... /HN021584/ hned se mi líbil ptže vypadá jako custom :lol: Sice byl trochu dražší ale kvuli kráse a lásce tech 8k objetuju. Ted ty prachy ještě zapřít přítelkyni :lol:
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrell »

Gratuluju, vitej do klubu :D
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Ano, vitej do klubu zapirani penez pritelkyni :D Jeste, ze te moji pripada kazda ta bedna stejna :D
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
petrvach

Příspěvek od petrvach »

Jo ta moje nadava ze uz je o dalsi krabici vic :lol: . Prostě nejlepší žena je němá nymfomanka který patří pivovar :lol:
K-Roll

Příspěvek od K-Roll »

kebyze chcem nieco na styl LP a nechcem davat vela prachov za to, tka by som si na ebay jednoznacne kukol nejake 80s, 90s Burny alebo Grecom japonske lawsuit ale veelmi dobre.. resp urcite by som si kupil greco nez nejaky gibson studio..
caparison horus HGS MF, custom Igor keller 7 string, Mesa boogie Mark 4
dlabajíč

Příspěvek od dlabajíč »

Je to mimo téma a na jolanu diamant sem nikdy nehrál, ale o kvalitu nových jolan bych se moc nebál. Zřejmě to bude dobrý matroš. třeba tahle vypadá luxusně http://www.youtube.com/watch?v=HcdlvVcRgyM
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
K-Roll

Příspěvek od K-Roll »

toto je uplna bomba to Henychove graziozo .. .fakt ze bomba!!! a vyborne tam ma aj spraveny taky ten killswitch ci ako to nazvat.. aj zvukovo super.. ja by som sa praveze jolan bal.. lebo aj kd vzdy pouzivali super materialy u nich to viazlo na technologii a vyrobnych postupoch nejak sa mi nechce verit ze sa odvtedy posunuli po tak dlhej dobe v tichosti.. resp mozno ten signature model bude vychytany ale tym beznym modelom neverim nejak.. budem rad ak sa presvedcim o opaku
caparison horus HGS MF, custom Igor keller 7 string, Mesa boogie Mark 4
woro90

Příspěvek od woro90 »

K-Roll píše:aj kd vzdy pouzivali super materialy
:?: :?: :?: :lol: :wink:
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

woro90 píše:
K-Roll píše:aj kd vzdy pouzivali super materialy
:?: :?: :?: :lol: :wink:
Poctivá česká lípa, ne? :lol:
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

bulharsky dub, smrkovy top a cesky javor na krk.. :lol:
nozaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nozaki »

Ja kdyz premyslel o Les Paulovi tak jsem si rikal, ze bych vzal radsi za 22 tis novou jolanu, nez vyfrezovany gibson studio.Kvalitativne si myslim, ze ty novy Jolany budou fakt dobry.
http://bandzone.cz/argonaut
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
panedge

Příspěvek od panedge »

nozaki píše:Ja kdyz premyslel o Les Paulovi tak jsem si rikal, ze bych vzal radsi za 22 tis novou jolanu, nez vyfrezovany gibson studio.Kvalitativne si myslim, ze ty novy Jolany budou fakt dobry.
No tak dát 22 litrů bych za tu Jolanu nedal ani náhodou,rozumná cena by byla tak 13 tisíc.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

tesim se az nejaky ty diamantky vyzkousim, ty levnejsi gibsony mi prijdou posledni dobou fakt brutalne rozkolisany. nedavno jsem hral na jedno levnejsi LP za ktery bych nedal ani buro.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“