kolik mA na DS 1

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Já byl spokojen s Ohmovým zákonem, potažmo s tím, že mi DS funguje na 9V a 150mA adaptér, a teď je tu na mě vyvaleno tolik informácí, že vůbec netušim o co jde... :wink: :D
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
noc33

Příspěvek od noc33 »

To máš jedno, stejně se většinou kupuje stabilizovaný zdroj a tam stačí, aby měl výkonovou rezervu(nejčastěji mají pro jednotlivé efekty 100mA).
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Jo jo, je to jedno, hlavně že to hraje :wink: Jenom otázka ze zvědavosti, jak na tom zdroji poznám že je stabilizovanej?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Nero píše:Jo jo, je to jedno, hlavně že to hraje :wink: Jenom otázka ze zvědavosti, jak na tom zdroji poznám že je stabilizovanej?
Třeba tím, že je to na něm napsané :wink:.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Wow, to je chytrý... :D :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
Marcelek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marcelek »

je tam DC ,9 V,200 mA,našel jsem to v manuálu od bosse, když dáš víc, tak můžeš efekt odpálit,už jsem to viděl, efekt je potom na vyhození, když míň , tak ti to nepofachá, rady typu, že tam je střídavý napětí, jsou na h....., pokud znáte kapelu AC/DC, ta má název podle složek proudu , AC- alternative current- střídavý proud, DC- direct current- stejnosměrný proud. U střídavého proudu je jedno, jak se zapojí,proto máme např. u vysavače vidlici, která tam jde strčit z obou stran. u stejnosměrného máme plus a mínus .Transformátor nám přemění napětí 220V z domovní sítě na žádaných 9V , potom se usměrní pomocí diod, Ohmuv zákon nepočítejte, když nevíte podle čeho :D :D :D

Když budeš mít štěstí, tak se bude shodovat třeba trafo starýho telefonu , já na svůj efekt použil trafo od záznamníku 8)
Překopaná jolana galaxis,little big muff,tesla tiger
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Promiň, ale nepiš, když nevíš jak to je. Ten efekt mám doma, mám k němu adaptér 150 mA a funguje to. Myslim že za ten rok, co to mám doma, bych poznal, že to nejede...

PetrPeter 1975 - 2008
Marcelek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marcelek »

Nero píše:Promiň, ale nepiš, když nevíš jak to je. Ten efekt mám doma, mám k němu adaptér 150 mA a funguje to. Myslim že za ten rok, co to mám doma, bych poznal, že to nejede...
http://lib.roland.co.jp/manual/en/dl_06 ... S-1_e4.pdf je to na straně 7, to co máš je ještě v pohodě, mě šlo o to, aby tam nestrkal třeba 500mA, to by zníčil, kámoš si ten efekt ode mě pujčil a použil svoje trafo , který mělo moc velkej proud a spálil ho, bossáckej integráč v efektu, kterej odpálil stojí skoro stejný prachy jako celej efekt.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Já ten návod mám, a když se tohle téma založilo, tak jsem se do něj koukal a vím, že tam je napsaný 200 mA... Se 150 to taky funguje, jde o to, že 200 maj ty bossácký PSA adaptéry, který jsou zbytečně drahý, tne můj George Dennis to napájí dostatečně...

PetrPeter 1975 - 2008
Marcelek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marcelek »

Ja jsem radil akorát hodnoty, značku trafa nechám na tázajícím :D
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

No jo, já jenom říkám, že netřeba kupovat přesný Boss s 200 mA, ale že stačí i levnější varianta, která nemá uplně přesnej výstup...

PetrPeter 1975 - 2008
Marcelek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marcelek »

proto taky používám to trafo od záznamníku :D
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

ja strkam do bossu overdrive/distortion 600mA Korg a vse je v pohode :)

myslim, ze odpaleni nehrozi - ze krabka si veme kolik potrebuje ne?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

qwer píše:myslim, ze odpaleni nehrozi - ze krabka si veme kolik potrebuje ne?
presne tak.

Udavany proud je maximalni, ktery trafo dokaze dodat pri danym napeti, neznamena to, ze by do spotrebice furt poustel tech X mA. Adapterem s vyssim maximalnim proudem nemuzes nic odpalit, pokud s tim nedelas psi kusy nebo neni rozbitej. A to ze to je nekde napsany v manualu je jasny, skoro u vseho napisou, abys pouzival jen originalni zdroj, protoze na tom vyrejzuji jako prase... A navic jsou pojisteny, kdyz si nekdo krabku pripoji na nakyho vietnamskyho sunta a odpali si ji, tak nemusi ani hnout prstem.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Wohma píše:
qwer píše:myslim, ze odpaleni nehrozi - ze krabka si veme kolik potrebuje ne?
presne tak.

Udavany proud je maximalni, ktery trafo dokaze dodat pri danym napeti, neznamena to, ze by do spotrebice furt poustel tech X mA. Adapterem s vyssim maximalnim proudem nemuzes nic odpalit, pokud s tim nedelas psi kusy nebo neni rozbitej. A to ze to je nekde napsany v manualu je jasny, skoro u vseho napisou, abys pouzival jen originalni zdroj, protoze na tom vyrejzuji jako prase... A navic jsou pojisteny, kdyz si nekdo krabku pripoji na nakyho vietnamskyho sunta a odpali si ji, tak nemusi ani hnout prstem.
Přesně tak, vpodstatě toto jsem psal na minulé stránce tak nevím, proč tady Marcelek tvrdí hlouposti a motá ostatním hlavu. Když nevíte, neraďte. Pak má ten thread 4 stránky a řeší se jenom hlouposti a dohady typu "ano je to tak" "ne je to takhle". :evil:
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Lase

Příspěvek od Lase »

Marcelek píše:je tam DC ,9 V,200 mA,našel jsem to v manuálu od bosse, když dáš víc, tak můžeš efekt odpálit,už jsem to viděl, efekt je potom na vyhození, když míň , tak ti to nepofachá...
No jasný... citovaná věta je nesmysl, až takováhle věda to samozřejmě neni. Doplním o příklad z praxe: já jedním 200mA adaptérem živim distortion, modulaci i delay(20+15+55mA) a všechny fachaj bez jakýhokoliv problému. Energetický požadavky jednoho DS-1 se svejma 4mA by se v tom hravě ztratěj :)
noc33

Příspěvek od noc33 »

Tak Marcelek plácá naprostý kraviny, takže ještě jednou pro něj:stabilizovaný dává plus mínus těch 9V i když není odběr všech mA-to znamená mimo jiné i to, že klidně můžu mít výkonnější adaptér, více mA potom slouží jako rezerva pro případné další efekty, pokud adaptér není stabilizován, potom pokud není zajištěn odběr všech mA, tak na výstupu bude více jak 9V v závislosti na VA charakteristice adaptéru, ad absurdum třeba 15V, potom ti mohl někdo ten efekt odžahnout.
johnatán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johnatán »

Wohma píše:miliampery neresit, spis se dvakrat ujistit, ze zdroj je stabilizovanej! Treba k Line6 Ubermetal je napsano 70mA minimum, ale to bude asi ta peak hodnota... Pokud mas stovky mA, muzes tim v pohode napajet vice krabicek
hele jak můžu napájet jednim adaptérem víc krabiček??? našel sem tohle
http://eshop.kytary.cz/ROLAND-Propojova ... tery:0:1:0
to je na to?? a jak to funguje, jak to zapojit atd?? budu mít ted za sebou čtyry krabky a jestli by to šlo nacpat jen na jeden adaptér bylo by to fakt dobrý...
Haik Black Beauty / Fire by LM Les Paul / Squier Obey Stratocaster ---> AKG WMS 40 wireless ---> Dunlop Crybaby / Boss CH 1 / Danelectro Cool Cat Drive / Ibanez LU 20 tuner ---> Mesa/Boogie F-30 --> HALLVAD 2x12"
basa Ibanez TRB-100
an_albatross

Příspěvek od an_albatross »

johnatán píše:
Wohma píše:miliampery neresit, spis se dvakrat ujistit, ze zdroj je stabilizovanej! Treba k Line6 Ubermetal je napsano 70mA minimum, ale to bude asi ta peak hodnota... Pokud mas stovky mA, muzes tim v pohode napajet vice krabicek
hele jak můžu napájet jednim adaptérem víc krabiček??? našel sem tohle
http://eshop.kytary.cz/ROLAND-Propojova ... tery:0:1:0
to je na to?? a jak to funguje, jak to zapojit atd?? budu mít ted za sebou čtyry krabky a jestli by to šlo nacpat jen na jeden adaptér bylo by to fakt dobrý...
k tomuhle kabelu potrebujes nejakou boss krabicku (ladicka, line selector, noise gate myslim), ktera ma vstup i vystup na adapter... ale jinak se daj sehnat i jiny, kam ten adapter muzes rovnou pichnout a napajet z toho krabicek na kolik ti ten adapter staci :)
griper

Příspěvek od griper »

presne..potrebujes este krabku s vystupem ale da se to i propojit dratem bez krabicky si myslim..jinak pan Smrčka..tusim ze se tam menuje..dela napajeni pro vice efektu a dost dobre..
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“