vlhkost vzduchu

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
pvv

vlhkost vzduchu

Příspěvek od pvv »

Ahoj všichni, koupil jsem poloakustiku Ibanez celomasiv javor - je potřeba občas zvlhčovat vzduch za účelem natažení vlhkosti do dřeva? Jakčasto a kolik? - Díky za rady
Jazzman
Rádce

Re: vlhkost vzduchu

Příspěvek od Jazzman »

Sice nevím, čemu říkáš poloakustika a co máš na vrchní desce, když vzadu a na lubech javor, ale občasné vlhčení kytary je její zaručená smrt.

Kytary potřebuji stabilní vlhkost 45-60% , což můžeš zařídit zvlhčovačem ve futrálu, nebo u více kytar najednou přístrojem, v mém případě sušičkou ( v paneláku zvlhčovačkou ) a čističkou vzduchu. Cena prvního je ve stovkách, druhého je v tisících.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
charliealpha

Příspěvek od charliealpha »

Stačí každej večer strkat ke kytaře do futrálu ponožky, když vylezeš z pohorek :-)
Smile

Příspěvek od Smile »

charlie - a to jako staci na co? na to abys donutil kytaru emigrovat? :-D
Pono MGC, Washburn WD10S; Kerrianne; Core88 Mephisto's Eins, Zwei, Drei; Core88 Sweet Hunny OD; Core88 Professor Stein's Fuzz; St. Anley 15W Head; St. Anley 112
Homerda

Příspěvek od Homerda »

pvv píše:Ahoj všichni, koupil jsem poloakustiku Ibanez celomasiv javor - je potřeba občas zvlhčovat vzduch za účelem natažení vlhkosti do dřeva? Jakčasto a kolik? - Díky za rady
Toto jsem nikdy neresil a nastroje zijou. Muze byt treba problem pokud bydlis v panelaku, destnem pralese nebo na pousti. Pokud se ti s nastrojem nic viditelne nestane, tak bych to neresil :wink:
Stop dreaming, start playing!
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“