Cort EVL-Z2 / EVL-Z4 / EVL-Z6 kontra ESP-LTD EC-200QM

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
KronoS

Cort EVL-Z2 / EVL-Z4 / EVL-Z6 kontra ESP-LTD EC-200QM

Příspěvek od KronoS »

Ahoj,

chtel bych se zeptat, na nazor kolegu, kterou z uvedenych. Rozdily u nich jsou ve specifikaci jasne, ale ma nekdo praktickou zkusenost? Mam Cort, jsem s ni spokojen, na mou uroven uplne staci :-) ale proste tyhle cerne kousky mne doslova fascinuji :-) a clovek si musi obcas udelat radost, no ne? :-) Cena neni v tomto pripade pro mne urcujicim parametrem. Zvuk, konstrukce, cim jsou osazeny (v tom se moc nevyznam) .. zajíma mne každý názor.
Cort EVL-Z2
Cort EVL-Z4
Cort EVL-Z6

Děkuji
Naposledy upravil(a) KronoS dne 5.05.2010 11:09, celkem upraveno 1 x.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Kytara: Cort KX - Custom FTB - 2 x Seymour Duncan SH1('59) & SH4(JB)
Kombo: Laney LV100
Akustika: Cort AD870 NAT
Klavesy: Yamaha MOX6
petrvach

Re: Cort EVL-Z2 / EVL-Z4 / EVL-Z6

Příspěvek od petrvach »

Cau takže ja ti vysvětlim náky ty rozdíly takže EVL z2 má šroubovanej krk a náky snímače z fabriky, EVL z4 ten už má pasivní EMG ktery teda moc rád nemám, ale to je jedno, EVL z6 má už lepenej krk activní EMG což pro mě sou nejlepší snímače nasvetě :lol: a používá je spousta slavnejch kytaristů (rammstein, metallica, jim root -slipknot atd.) Já se měl tu EVL z6 a neměl sem jí prodávat :( to byla uplně užásná kytara byla 1000x lepší než ta moje ibanezka co mám ted. Jestli teda se ti líbí jejich styl a hraješ metal tak určitě si jí někde skus a dela i k2 ,K4, k6 a to jsou superstraty s floyedem.
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

jono, zkusil bych se podivat i po te K6, ta vypada taky silene, pokud chces neco s floydem..jinac na tvem miste bych si samozrejme vybral tu Z6, kdyby nehrali roli penize
KronoS

Příspěvek od KronoS »

Diky za nazor .. jeste mne napadlo jedno.
Jak byste uvedene modely hodnotili v porovnani s:

ESP-LTD EC-200QM See Thru Black

cenove je to hodne podobne .. ale vic neumim posoudit ..
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Dave3R
Kontaktovat uživatele:

Re: Cort EVL-Z2 / EVL-Z4 / EVL-Z6 kontra ESP-LTD EC-200QM

Příspěvek od Dave3R »

Z těch cos sem dal bych si vybral Z4, a nebo ještě líp to LTD. Z4 mám, to LTD má kámoš a to LTD hraje nejlíp, Z6 bych si nekoupil kvůli aktivkám, ale to už záleží na tobě jestli se ti líbí zvuk aktivních EMG nebo ne.
Baskytara:
Epiphone Thunderbird V reverse (Hořovice),BOSS ODB-3,BOSS CEB-3, Trace Elliot A350SMX, Trace Elliot 1048h, Behringer racktunner

http://www.bandzone.cz/melodymayhem

Kytara: Cort EVL Z4, Engl Screamer

http://www.bandzone.cz/wotf

Jeslti ste blízko od Brna a chcete nahrát Demo za pár korun, tak se ozvěte...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Z4 mám a myslím, že jsem si mohl vybrat i hůř. Zpracování na jedničku (až na trošku laku ve spoji těla a krku - ale která levnější kytara to nemá, že?), pražce ukázkově zabroušené, snímače jsou slušné, od začátku zalité, takže nepískají. Trošku padá na hlavu, ale není to nic vážnýho. Fajn se na ní hraje v sedě (s kytarou mezi nohama).
Co bych jí vytknul, je lak, který se mi ani omylem nedaří držet čistý a je na něm vidět všechno. A krk bych si býval asi taky vybral jiný, ale to je o osobních preferencích.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
KronoS

Příspěvek od KronoS »

Ta Z4-ka je Made In Korea anebo Indonesia? :-)
Bummer píše:Z4 mám a myslím, že jsem si mohl vybrat i hůř. Zpracování na jedničku (až na trošku laku ve spoji těla a krku - ale která levnější kytara to nemá, že?), pražce ukázkově zabroušené, snímače jsou slušné, od začátku zalité, takže nepískají. Trošku padá na hlavu, ale není to nic vážnýho. Fajn se na ní hraje v sedě (s kytarou mezi nohama).
Co bych jí vytknul, je lak, který se mi ani omylem nedaří držet čistý a je na něm vidět všechno. A krk bych si býval asi taky vybral jiný, ale to je o osobních preferencích.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Moje je z Indonésie.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
petrvach

Příspěvek od petrvach »

Na to ltd se vykasli neni to nakej zazrak urcite Z4 pro me lepsi nez to ltd
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

V téhle cenové relaci určitě Z6. Už kvůli osazení výbornými snímači. Kdyby to LTD mělo aktivku nebo alespoň Duncany, doporučil bych tu. Jinak ty pasivní snímače od EMG jsou docela naprd. Tudy bych nešel, nemám rád jejich nekonkrétnost a špatnej přenost hry.
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

me to taky vcelku prijde celkem "jasne" ...teda aspon ja bych si koupil tu nejlepsi(vim ze mezi znackami jsou kytary porovnatelne v ruznych cenovych hladinach, ale tady, stejna znacka, stejna serie jenom proste vyssi kategorie, tak je jasna ta Z6...a ikdyby ti ty aktivy rovnou nesedly tak je prodas a za stejnou cenu sezenes dobre pasivni)
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“