Nová aparatura okolo 8000

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
oldman8

Nová aparatura okolo 8000

Příspěvek od oldman8 »

Ciao
Potřeboval bych menší radu ohledně výběru nový aparatury... rozjel sem kapelu a teď uvažuju o lepším zvuku a hlavě bych měl celkem rád cvičný kombo doma a něco trošku lepšího a většího ve zkušebně a na příležitostný koncerty. Mam doma Randal RX25RM... což sice podle mě neni špatný kombo na cvičení, ale abych pravdu řekl nenabízí mi ten zvuk kterej bych chtěl...
První otázka spočívá v tom jestli kobo nebo hlavu + reproboxem (myslim, že v týhle cenový kategorii je ta otázka tak trochu najivní, protože najít hlavu + box v takovýhle cenový kategorii je za a) zhola nemožný a za b) v případě nalezení nebude zrovna na výběr)
Takže připadá v úvahu kombo... co se zvuku týče chtěl bych- silný středy, a ne moc ječivý vejšky, opravdu čistej clean (pokud možno aby moc "nemňoukal"- to je věc kterou mi můj randal pije krev nejvíc) a overdrive nemusí bejt až tak silnej... (chtěli bysme hrát něco na hranici melodyckýho punk-rocku, rocku, a melodickýho HC a na řezavý riffy je tu druhej kytarista).
Uvažoval sem taky lampa vs. tranďák... a podle mě by byl rozumější tranzistor (ale samozřejmě bych chtěl poradit)...
Značky moc neřešim... hlavně abych našel ten zvuk, kterej hledam... top3 komba který sem si řikal, že bych chtěl zkusit: Crate Flex Wave FW65 (slyšel sem na něj celkem chválu...) Laney LX120R... a Fender Frontman 212R...
ještě cenový rozhraní...mezi 7000 a 9000 ale raději bych se vešel do 8000...
Děkuju za všechny rady a připomínky...
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Re: Nová aparatura okolo 8000

Příspěvek od bubucci »

hledej na bazaru, ten waveflex je tam za 6.500,-, za podobné peníze tam je i valveking 50W. Pokukaj po youtube, tady to slovíčkaření ti většinou moc neřekne, protože každému se libí něco jiného a preferuje to svoje :D
Jinak já jsem hledal a koupil Crate V33H + originál 2x12 box k tomu za 8.000,- ve 101% stavu
rene

Příspěvek od rene »

Za 8 000,- se dá sehnat i ojetá lampa. Laney ti nedoporučuju, zvuk je o ničem a opravdu se mi nelíbil. Ten Flexwave neni uplně špatnej ale v přímym srovnání s Peavey Valveking kterej bys sehnal ojetej za tuhle cenu by byl mnohem horší. Ten frontman má hezkej čistej kanál, jinak zkreslení se mi nelíbilo. Mrkni taky na sérii Crate V. V33 i V18 by se do týhle částky vešly. Toho Crata a Valvekinga ti ale tady poradí asi každej. Nejlepší je ale někde to vyzkoušet
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Jestli se pohybuješ na brněnsku, přijeď si vyzkoušet tohle:
Jde o 20W ve skutečném "áčku" s elkami 1 X ECC803S, 1 X ECC82, 2 X 6L6 a 1 X GZ34. Repro je tam Rola Celestion G12 M25, takže to má hodně středový zvuk, ale i poctivý konkrétní bas, který ovšem můžeš oříznout přepínačem "fat". Pak tam jsou 2 X korekce alá VOX, 1 X volume a presence. Brutální HC zkreslení z toho bez krabice nedostaneš, ale jemně zkreslený sound určitě. Do ceny se vlezeš.
Přílohy
ervené kombo.jpg
ervené kombo1.jpg
oldman8

Příspěvek od oldman8 »

díky za rady...jenom... z toho co píšete se mi zdá že kupovat tranzistor v týhle cenový kategorii už nemá cenu a lepší bude lampa.... jak je to ve srovnání použitelnýho výkonu ...je mi jasný že zvukově z 50W lampy vytáhnu podstatně víc než z 50W tranďáku ale co do srovnání třeba 65W Flex Wave a V18? Jde odehrát malej koncert s V18? (samozřejmě ty komba chci odzkoušet než je koupim...)
to mmjuz: Jo vypadá to dobře ale vzhledem k tomu že to mam do Brna z Prahy trochu z ruky a to kombo bych si rád zkusil tak se bojim, že se asi nedohodnem ale rozhodně ndíky za nabídku... zní to lákavě (navíc tu koupi plánuju až na červen a ž budu mít potřebný mmoney).
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

hraju na V18 ve zkusebne proti kytare a base(samozrejme bicim-dvojslapka, docela randal) a vklidu...hlasitostne staci od cca 6/10 volume..ja to mam na 10/10, ale to uz je spise kvuli zvuku..proste..staci to :D
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

oldman8 píše:díky za rady...jenom... z toho co píšete se mi zdá že kupovat tranzistor v týhle cenový kategorii už nemá cenu a lepší bude lampa.... jak je to ve srovnání použitelnýho výkonu ...je mi jasný že zvukově z 50W lampy vytáhnu podstatně víc než z 50W tranďáku ale co do srovnání třeba 65W Flex Wave a V18? Jde odehrát malej koncert s V18? (samozřejmě ty komba chci odzkoušet než je koupim...)
to mmjuz: Jo vypadá to dobře ale vzhledem k tomu že to mam do Brna z Prahy trochu z ruky a to kombo bych si rád zkusil tak se bojim, že se asi nedohodnem ale rozhodně ndíky za nabídku... zní to lákavě (navíc tu koupi plánuju až na červen a ž budu mít potřebný mmoney).
Podstatný je, že ten VK 50W je AB class a ten V18 (V33) je 18W v A class -> V tom je docela razantní hlasitostní rozdíl ;) V A-class se nedělá víc než 35W, myslím... takový ty messy a marshally, co jsou 100W, tak to je vše AB class :) ... to když dáš na max, tak ti to urve koule ;) ... takže se určitě neboj jít do toho Crate V18 ;) :) ... a podle mě to bude i dobrá volba. Clean by měl bát dosti čistej a když to vytavíš tak dostaneš lehce crunch až tak ala Ac/Dc ;) S krabkou bys z toho mohl tahat i něco brutálnější HC :) Na bazaru tu V18 seženeš za 6000,- a V33 tak těh 8000,- ;) :)
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

mmjuz píše:Jestli se pohybuješ na brněnsku, přijeď si vyzkoušet tohle:
Jde o 20W ve skutečném "áčku" s elkami 1 X ECC803S, 1 X ECC82, 2 X 6L6 a 1 X GZ34. Repro je tam Rola Celestion G12 M25, takže to má hodně středový zvuk, ale i poctivý konkrétní bas, který ovšem můžeš oříznout přepínačem "fat". Pak tam jsou 2 X korekce alá VOX, 1 X volume a presence. Brutální HC zkreslení z toho bez krabice nedostaneš, ale jemně zkreslený sound určitě. Do ceny se vlezeš.
ty mi děláš chutě... :-D
až budu potřebovat nějakej velkej AMP tak rozhodně napíšu...
btw: na tržišti prodává citizen.one george dennis mighty mouse bez repra tušim za 7 - za 2 koupíš pořádný repro a máš solidní aparátek...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

MrB14ck píše:
mmjuz píše:Jestli se pohybuješ na brněnsku, přijeď si vyzkoušet tohle:
ty mi děláš chutě... :-D
až budu potřebovat nějakej velkej AMP tak rozhodně napíšu...
btw: na tržišti prodává citizen.one george dennis mighty mouse bez repra tušim za 7 - za 2 koupíš pořádný repro a máš solidní aparátek...
konecne to nekdo rekl, se mi to tu vali a stve me to :)
umaxer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od umaxer »

Z osobní zkušenosti byc hti doporučil pololampu Vox Vt50 50w do zkušebny je výborný a stačí i na nějaký menší vystoupení. :wink:
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

axi12 píše:
oldman8 píše: Podstatný je, že ten VK 50W je AB class a ten V18 (V33) je 18W v A class -> V tom je docela razantní hlasitostní rozdíl ;) V A-class se nedělá víc než 35W, myslím... takový ty messy a marshally, co jsou 100W, tak to je vše AB class :) ... to když dáš na max, tak ti to urve koule ;) ... takže se určitě neboj jít do toho Crate V18 ;) :) ... a podle mě to bude i dobrá volba. Clean by měl bát dosti čistej a když to vytavíš tak dostaneš lehce crunch až tak ala Ac/Dc ;) S krabkou bys z toho mohl tahat i něco brutálnější HC :) Na bazaru tu V18 seženeš za 6000,- a V33 tak těh 8000,- ;) :)
Ono jestli se nepletu, tak ani těch 35W už nebude pure A-Class, ale to pseudo-A, tedy přesněji AB1... To je příklad například Voxu AC30.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

Nero píše:
axi12 píše:
oldman8 píše: Podstatný je, že ten VK 50W je AB class a ten V18 (V33) je 18W v A class -> V tom je docela razantní hlasitostní rozdíl ;) V A-class se nedělá víc než 35W, myslím... takový ty messy a marshally, co jsou 100W, tak to je vše AB class :) ... to když dáš na max, tak ti to urve koule ;) ... takže se určitě neboj jít do toho Crate V18 ;) :) ... a podle mě to bude i dobrá volba. Clean by měl bát dosti čistej a když to vytavíš tak dostaneš lehce crunch až tak ala Ac/Dc ;) S krabkou bys z toho mohl tahat i něco brutálnější HC :) Na bazaru tu V18 seženeš za 6000,- a V33 tak těh 8000,- ;) :)
Ono jestli se nepletu, tak ani těch 35W už nebude pure A-Class, ale to pseudo-A, tedy přesněji AB1... To je příklad například Voxu AC30.
Jn, děkuju za upřesnění :) AC30 není pure A, jo? To jsem zrovna netušil :)
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Stačí se juknout a wikipedii a hned by ses to tam dočetl. AC30 je opravdu AB1.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Jimm.ik
last.fm: http://www.last.fm/user/Crazyjimm
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/jimmik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jimm.ik »

Ahoj nechtěl sem zakládat nové téma na věc, která se řeší pořád, tak snad nevadí, že píšu do tohohle tématu.
Jelikož mám konečně brigádu za kterou dostanu zaplaceno, tak hodlám utratit výplatu za kombo. Moc se v nich neorientuji, samozřejmě sem toho dost přečetl ale radši bych rady od znalých :).

Moje požadavky:
celolampa do zkušebny, domů a i na živé hraní -> výkon max. 10W, lehce přenosná takže radši kombo, zvukově od čistého po lehké rockové zkreslení, na počtu kanálů nezáleží, líbí se mi zvuk Jacka Whita (takové to jeho lehčí zkreslení - nemyslím to fuzzové) tj.: spíš fendrovský vintage zvuk, cena kolem 8000 bazaru se vůbec nebráním spíš naopak, stylově od bluesu po blues-rock a lehčí rock

Nevím nakolik jsou mé požadavky reálné, ten zvuk Whita sem uvedl jen pro představu je mi jasné, že tak znít nebudu
Žádné favority nemám, vím jen, že nechci Laney nelíbí se mi jejich zvuk
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

škoda, protože by pro tebe byl ideální laney cub10 :-) vpodstatě ve všech aspektech :D
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Jimm.ik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jimm.ik »

S Laney mám nějaké zkušenosti (hraju na něj na hodinách myslím, že to je LC50) a jeho zkreslení mi přijde takové moc moderní, nevím na to cub10 sem nehrál a u nás v hudebninách mají samá, jak to říct slušně, komba nevalné kvality. Na výlet do Prahy se zatím nechystám chtěl bych mít jasno po čem koukat než tam pojedu :)
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

ta cub10 je výrazně vintage, v konci má dvě 6V6GT lampy, zkreslení je vintage, bezvadný crunch :) ty LCčka jsou hodně moderní, to jo... celkově jsou to ale naprosto jiné aparáty
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Jimm.ik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jimm.ik »

Ač s těžkým srdcem dám na tebe :lol:
1. kandidát Laney Cub10
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

No a co ten silnější Laney Cub12? Na doma by byl díky přepínání výkonu lepší a jeho zvuk (alespoň na YT) vůbec nevypadal špatně. Nevím tedy, jak moc velký rozdíl je to od Cub10 a Cub8, protože jsem je neslyšel na živo.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Jimm.ik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jimm.ik »

No tak to by bylo ještě lepší mám kapku nervózní sousedku :D
EDIT: Akorát koukám, že v Čechách není k dostání :(
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“