Bugera

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: Bugera

Příspěvek od Bummer »

lunchie píše:Delaji si elektronky a nebo to delaji jako mesa, ze si na ne akorat daji nalepku? ja mam pocit, ze to co tam davaji jsou pravdepodobne nejake made in china 'bez oznaceni' a prestampovane bugera logem ...

EDIT: tak tohle je primo z bugera web situ, presne jak jsem si myslel ...
Before any valve makes it out of our doors and into musicians' amps, we use computers, our hands, and—most importantly—our ears to make sure they are up to our standards. It should be noted that while we pride ourselves on building nearly every component of these amps ourselves, the fact is that there aren't many companies making valves these days. So, we buy them by the truckload from these limited suppliers, then begin the mammoth task of picking out the very best of the bunch.
Někde tu bylo video... Na něm ty elektronky skutečně proměřují a třídí.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

A kde beres jistotu, ze to tak opravdu delaji? Anebo ze to tak delaji s elektronkama do vsech modelu? A podle ceho vlastne ty elektronky tridi?
To, ze tam nekdo prebira krabice elektornek, muze treba taky znamenat to, ze akorat zkousi, ktery jsou mrtvy a ktery ne.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Jistotu nikde neberu, třeba je to tak, jak říkáš. Ale ani ty to zkrátka nemůžeš vědět jistě.
Tím nechci nikoho obhajovat, sám bych si je asi taky nekoupil.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jasny, ja jen ze pokud nabizi elektronky za vyrazne nizsi cenu nez konkurence (ktera na tomhle trhu funguje slusne), tak to zadny premiovy kousky nebudou.
Somnus Aeternus
kvitek

Příspěvek od kvitek »

No já tam dam ty tung-sol nezlacený a časem pujdou pryč i bugera 6l6 za asi jj ale nevim
cca to vyleze na čtvrtinu pořizovací ceny aparatu :D
Jackson RR 24 emg 81 pouze metal,2xthiele box,Bugera 6260 cajk,
lunchie

Příspěvek od lunchie »

jeste k no-name cinskym elektronkam - bez oznaceni - na DIY forech jsem na ne slysel docela pozitivni ohlasy :| :?: . Ale asi to bude od kusu (cena se pohybuje u 12ax7 nekde kolem 6 dolaru).

jinak k vecne diskusi - ohledne lamp NOS vs. nove , tak ma toneking docela pekne udelane video, doporucuju.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Jojo, je tam krásně slyšet rozdíl. Dá se to velmi dobře poznat po sluchu.

Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Wohma píše:Jasny, ja jen ze pokud nabizi elektronky za vyrazne nizsi cenu nez konkurence (ktera na tomhle trhu funguje slusne), tak to zadny premiovy kousky nebudou.
Kup tech lamp dva vlaky (jakychkoliv) jako Behringer a urcite budes mit super hyper cenu a jeste ti na to natisknou zdarma napis "Wohma tubes". A stejne jako prebiraji ceske firmy sportovni obleceni v Cine, sE svoje mikrofony a koneckoncu obecne se vsichni shoduji, ze je potreba rovnou kontrolovat v Cine a ne az za oceanem (jak psal majitel firmy Hannah, tak hromada zmetku je nekdy vetsi nez hromada dobrych vyrobku), tak si myslim, ze video z fabriky sedi a ze je meri, nez je tam daji. Ten logistickej vopruz s vracenejma zesikama jen kvuli blbejm lampam by Uli krvave pocitil. Myslim tedy, ze je fakt vybiraji. Dal jsem si nedavno na testy Uliho lampy EL-34 do svyho Plexi Marshalla - hralo to docela dobre a libilo se mi to. Videl jsem ale par malych, ktery umrely driv, nez jsem cekal, ale to i u nekterych serii Sovteku, takze to zatim nemam procentualne zjisteny.
Obrázek
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ono bohuzel dneska neexistuje zadnej referencni bod, kterej by reprezentoval dobre udelany lampy :)
S tim logistickym opruzem mas pravdu, proti tomu muzu ale rict jedine - mam info z Audioteku, ze se Bugery dost vraci na reklamacku a vetsinou za to muzou lampy. No kazdopadne si myslim, ze to u Uliho maji spocitane, asi to bude nejaky kompromis :)
Somnus Aeternus
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Ano, ja vim od distributora, ze se obcas kazi lampy a u prvni serie byly jeste ty spatny konektory. Ale procentualne je to OK.
Ad lampy: to je presne ten bod, ktery vyrobci zesilovacu potrebuji: pevny bias a barevne oznacovat lampy, ktery si mas koupit (system Mesa).
Sam si dovedes domyslet ten financi aspekt.
Pokud se ale zesilovace dari nastavit na jiny lampy, je to parada a da se usetrit. A slusny lampy vyrabej rusove, slovaci, cinani - je to i o chuti na ten ktery zvuk (takze nakonec si koupis lamp 10x tolik, abys otestoval, jestli to nebude o kousek lepsi, ale stejne nebude bez vymeny pazour (joke))
Obrázek
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Co mi rikal Honza Vladyka, tak koupil 120 lamp 12AX7 a jen z prvnich 20 co prebiral byly 4 spatne. Timpadem jedna petina lamp byla k nicemu. To je celkem mazec.
Jeste doplnim, ze to byly EHX lampy.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
kojas
Bandzone: http://www.bandzone.cz/gutalax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kojas »

Kazdopadne porad nevim zda koupit bugeru, konkretne 6262, nebo ne. Prijde mi to trochu jako sazka do loterie :)
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

teĎko jsem vedle sebe rovnou porovnával 6262 a 333 a připadalo mi, že 333 hrála o hodně lépe :-) že nemá takové ty usyčené výšky, na které trpí 6262
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

V kombo verzi, ze?
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Fade píše:V kombo verzi, ze?
jo, hlavy jsme u brauna měli jen chvilku, hned se prodaly a Bugera teĎ má nějaké problémy s distribucí...
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Vcera tam byl nas byvaly kytarista to zkouset a rikal, ze se mu to moc nelibilo. Akorat je to porad kombo verze s nejakyma sh*t reprakama predpokladam, takze tak. Vice se mu pry libil Orange pres tusim Kustom bednu, nebo do ceho mu to zapojil borec.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

vte komboverzi jsem hral na 6260 nebo 6262, ted si nevzpomenu a prislo mi to takove slabe..jak z radia..nemelo to zadnou hloubku
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

Dark Axel píše:teĎko jsem vedle sebe rovnou porovnával 6262 a 333 a připadalo mi, že 333 hrála o hodně lépe :-) že nemá takové ty usyčené výšky, na které trpí 6262
no aha, ja mam hlavu.. ono to zacne poradne hrat az se to chvili zahreje, cca 10-15 minut, a chce to ohulit aspon na 3ku,pak te to posadi na p***l.. /mam 6260/ ale na 333 sem nehral. kazdopadne koren co ma duala a umi OPRAVDU hrat, /narozdil ode me, rikal ze to hraje jak prase..
real_dead_one

Příspěvek od real_dead_one »

Dark Axel píše:
Fade píše:V kombo verzi, ze?
jo, hlavy jsme u brauna měli jen chvilku, hned se prodaly a Bugera teĎ má nějaké problémy s distribucí...
jedina vec co u bugery dela behringer, a sou s tim problemy :D zajímavé :D
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Mimochodem - kdyz kouknete na Making of We Are the Void (posledni album Dark Tranquillity), tak v prvni nebo druhe casti je videt, ze kluci ve zkusebne pouzivaji Bugery. Uz delsi dobu pouzivali na efekty V-Ampa, ted maji i ty bugery, myslim, ze prave 6262 (zkratka kopirku 6505). Ve studiu ale samozrejme pouzivjai 5150/6505 a tusim ENGL Powerball.
Somnus Aeternus
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“