Dřevo agathis
Pravidla fóra
Dřevo agathis
Ahoj potřeboval bych poradit co je to za dřevo jestli je to kvalitní atd. všimnul jsem si že ho dávaj na jedno ltd za 12k a vždy jsem si myslel že to dřevo je třeba tak na squierky
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
Re: Dřevo agathis
Ano, do drazsich modelu se vetsinou nedava, je to takovy levnejsi mahagon. LTD ma nekdy hodne zvlastni modely, ostatne delaji kytary cca od 5 nebo 6K, to nebude zadna slava.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Charakter má být podobný mahagonu. Teď si nevybavuji, že bych aghatis viděl na dražších kytarách. Jediná možnost poznat jestli je "kvalitní", nebo jestli ti vyhovuje, je si tu kytaru vyzkoušet.petrvach píše:Ahoj potřeboval bych poradit co je to za dřevo jestli je to kvalitní atd. všimnul jsem si že ho dávaj na jedno ltd za 12k a vždy jsem si myslel že to dřevo je třeba tak na squierky
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Cca 2roky zpátky jsem to dřevo viděl na nějakém dražším modelu buď BC.Rich nebo ESP, ale už fakt nevím co to bylo. Když sem teď projížděl stránky Bc Rich našel sem spíš modely kolem 10tis.....Poptám se kytaráře jaké s tím dřevem má zkušenosti...
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Tady přidávám citaci z baskytar....
Nevím, jestli se akátové dřevo používá na kytary, nicméně většina těchto kytar má dřevo ze stromu, jehož latinský název je agathis (česky tuším damarovník, přírodovědci opravte mě, já su techik O:-) ). Toto dřevo má zvukové vlastnosti podobné tušímže ebenu (hudebníci opravte mě, ...
), nicméně je tak drahé, že se z něj v indonésii dělají rakve, palety, "můstky" na lešení ... a podobné věci "na jedno použití", včetně kytar.
post256545.html?hilit=ak%C3%A1tov%C3%A9 ... vo#p256545
Nevím, jestli se akátové dřevo používá na kytary, nicméně většina těchto kytar má dřevo ze stromu, jehož latinský název je agathis (česky tuším damarovník, přírodovědci opravte mě, já su techik O:-) ). Toto dřevo má zvukové vlastnosti podobné tušímže ebenu (hudebníci opravte mě, ...
post256545.html?hilit=ak%C3%A1tov%C3%A9 ... vo#p256545
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
- ...EDGE...
Tusim ze akatove drevo a agathis na Squirech nebude to same..
Proč by nebylo????...EDGE... píše:Tusim ze akatove drevo a agathis na Squirech nebude to same..
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
- ...EDGE...
No, pochybuju, ze drevo, co pochazi z X set let stareho stromu, ktery je tak prisne chraneny, ze se na nej ani v parku nevycuras, a roste jen v nejakych tropickych mocalech, se pouziva na vyrobu nejakych klacku za pet tisic..
Holt na kytry se používá jen odřesky...EDGE... píše:No, pochybuju, ze drevo, co pochazi z X set let stareho stromu, ktery je tak prisne chraneny, ze se na nej ani v parku nevycuras, a roste jen v nejakych tropickych mocalech, se pouziva na vyrobu nejakych klacku za pet tisic..
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
- ...EDGE...
Taky ze se vetsinou pouziva Africky, tzv. Sapele.
EDIT: U levnejsich nastroju
Sapeli...EDGE... píše:Taky ze se vetsinou pouziva Africky, tzv. Sapele.
já mám nějaký takový nepoznáš to dle kresby?
http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Swi ... a_wood.jpg
Pardon za OT
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Akát je akát, anglicky mám dojem locust tree, a agathis je agathis, česky damarovník (někdy damaroň, taky se mu říká kauri).DirX píše:Proč by nebylo????...EDGE... píše:Tusim ze akatove drevo a agathis na Squirech nebude to same..
Jinak agathis je prostě low-end dřevo, co se cpe na nejlevnější nástroje. Levné, dostupné, použitelné na cokoli.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Aghatis je JEHLIČNATÉ lehké levné dřevo, něco mezi smrkem a balzou. Prej se z toho dělaly surfy (to sportovní náčiní na vodu, než přišel polyš a laminát). Není to Akát (accacia, robinia pseudoaccacia), ten je tvrdší a těžší než dub.
Aha tak děkuji. Kámoš chtěl jedno ltd a já ho neznal tak jsem se kouknul na web a tam právě bylo že je z aghatisu tak mu ho asi nedoporučim 
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
Ale to, že je to nejlevnější dřevo, ještě nemusí znamenat, že kytara bude špatná. Chce to zkusit na vlastní uši. Mně se třeba zvuk na sucho u nejobyčejnějších Squier bullet stratů líbí.
Vidíš, to já bych si tu kytaru vybíral podle toho, jak hraje, i kdyby byla lisovaná z h***a, ale asi jsem divný a nemám smysl pro fajnové věci.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
- ...EDGE...
Tak to jsem asi fajnsmekr tedaworo90 píše:i kdyby byla lisovaná z h***a, ale asi jsem divný a nemám smysl pro fajnové věci.
Kdyby na tom byla barva tak stejně nepoznáš co pod ní je...EDGE... píše:Tak to jsem asi fajnsmekr tedaworo90 píše:i kdyby byla lisovaná z h***a, ale asi jsem divný a nemám smysl pro fajnové věci.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
By mě zajímalo, kolik lidí z těch, co agathis ihned zavrhují, na nějakou kytaru z agathisu hráli, a jestli by bylo vůbec schopno poznat, zda-li ona kytara z agathisu je...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Většina lidí ani nepozná lípu od mahagonu, takže agathis už vůbec ne. A sapele či nato už jsou mahagonu natolik podobné, že víc udělá jak je ta kytara stavěná. Ale přijde mi trochu prasečí dávat agathis do squierovských stratů, když olše není moc drahá (Leo Fender ji nejspíš vybral proto, že je celkem homogenní, má vhodnou hustotu a je levná) a je to tvrdé dřevo málo pohlcující výšky, zatímco agathis či lípa výšky celkem žere, podobně jako mahagon.Nero píše:By mě zajímalo, kolik lidí z těch, co agathis ihned zavrhují, na nějakou kytaru z agathisu hráli, a jestli by bylo vůbec schopno poznat, zda-li ona kytara z agathisu je...