Sóla pro basu
Pravidla fóra
Sóla pro basu
Přizázím inspirován ze sekce el. kytar. Znáte nějaká jednoduchá, chytlavá, originalní... sóla pro basu, co stojí za naučení? Vítány jsou i ty kratší kousky z písniček typu Lithium, Lounge Act, etc

Potom mám hodně rád pasáž v seek & destroy. Je tam toto:
G ----------------------------------------------------------7-5--------------------
D ---------------------------------------------------------------7-6-5------------
A --3-0-0-0-3-5-3--3-0-0-0-3-5-3--3-0-0-0-3-5-3-----------------7-6-5-
E ----------------------------------------------------------------------------------
G ----------------------------------------------------------9-7----7--------------
D ---------------------------------------------------------------9----9-8-7-5----
A --3-0-0-0-3-5-3--3-0-0-0-3-5-3--3-0-0-0-3-5-3-------------------------
E ----------------------------------------------------------------------------------
G --------------------------------------------------------------------------------
D --------------------------------------------------------------------------------
A --7-5---5---------------------------------------------------------------------
E -------7---7-6-5-3-----------------------------------------------------------
Myslím, že to není ani nějak zvlášť složité, ale s rychlostí mám třeba problémy pořád:)
G ----------------------------------------------------------7-5--------------------
D ---------------------------------------------------------------7-6-5------------
A --3-0-0-0-3-5-3--3-0-0-0-3-5-3--3-0-0-0-3-5-3-----------------7-6-5-
G ----------------------------------------------------------9-7----7--------------
D ---------------------------------------------------------------9----9-8-7-5----
A --3-0-0-0-3-5-3--3-0-0-0-3-5-3--3-0-0-0-3-5-3-------------------------
G --------------------------------------------------------------------------------
D --------------------------------------------------------------------------------
A --7-5---5---------------------------------------------------------------------
E -------7---7-6-5-3-----------------------------------------------------------
Myslím, že to není ani nějak zvlášť složité, ale s rychlostí mám třeba problémy pořád:)
Chvíli jsem pátral a vypátral jeden hezký kousek. Ani to nejni těžký - já začatečník to zvládnul za hoďku-hoďku a půl, jen ještě trochu nestíhám tempo, ale pujde to. Jde o začátek z Bombtrack od Rage Against The Machine [myslím, že to bylo i v Mission Impossible]. Písnička jako taková mě moc nenadchla, ale ta basa tam je fajnová
Dám sem jen 1. řádek - je to jednak textově veliký a zároveň na 911tabs.com jednoduše k sehnání, kde si to případní zájemci bez problémů najdou.
G[----------------------------------------]
D[----2-0---0----------2-0---0-2-5~-]
A[---------2---2-0----------2-----------]
E[--0-------------3--0------------------]
Dám sem jen 1. řádek - je to jednak textově veliký a zároveň na 911tabs.com jednoduše k sehnání, kde si to případní zájemci bez problémů najdou.

Carousel - Blink 182
Jako solicko jen tak pro paradu a lidi co nejsou nijak zvlast muzikanti uplne supa podle me...
Jinak ta pisnicka se vetsine tady libit urcite nebude, ale to solo je fajn:)
http://youtube.com/watch?v=TgzPvUKHXfM& ... ed&search=
Jako solicko jen tak pro paradu a lidi co nejsou nijak zvlast muzikanti uplne supa podle me...
http://youtube.com/watch?v=TgzPvUKHXfM& ... ed&search=
já teda nevím. jsem asi naučenej z klasiky, že klidně můžu hrát i pět strun naráz prostě co mi prsty stačí. Ve dvou strunách nevidím, žádnej problém ani důvod se nad tím pozastavitEbu píše:Koukám, že se hrajou dvě struny naráz - dá se to zahrát prstama?Ragnar píše:Carousel - Blink 182
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
-
little_demon
- Kontaktovat uživatele:
nemohy by jste někdo pls přepsat ten blink do tabu?? ja to nejak nestiham vubec sledovat,dik
basa CORT jazzbass, struny YAMAHA, kombo HOCKE BG210, španělka STRUNAL 4655,
http://www.dehet.ic.cz
http://bandzone.cz/dehet
http://www.dehet.ic.cz
http://bandzone.cz/dehet
ty vole, jak na to teď koukám, až jsem se zděsil toho, že to je skoro totožné s vyhrávkou, kterou hraju v jedné vlastní písničce:-D. Já jsem rage nikdy neposlouhal ale:-DEbu píše:Chvíli jsem pátral a vypátral jeden hezký kousek. Ani to nejni těžký - já začatečník to zvládnul za hoďku-hoďku a půl, jen ještě trochu nestíhám tempo, ale pujde to. Jde o začátek z Bombtrack od Rage Against The Machine [myslím, že to bylo i v Mission Impossible]. Písnička jako taková mě moc nenadchla, ale ta basa tam je fajnová![]()
Nehratelný solna na basssu
Napriklad Seek & Destroy kytarovy solo na basssu...Nebo John Myung z DT ma hodne bassovejch sol napr.: Metropolis....
Isnt everything emo?How can you classify emo? every emotion is emotional even joy so emo is a bullshit retarded type of music for homos!!!
Ibanez Sr 505 BM,Warwick 25.1 250w
www.bandzone.cz/fan/wonder
Ibanez Sr 505 BM,Warwick 25.1 250w
www.bandzone.cz/fan/wonder
No hodně redjotů...např. Around teh World apod.
Jinak Dani California je hodně lehký, refrén jsem si musel vymslet aby to bylo ještě složitější
Jinak skvělá basa je na Welcome to Paradise od Green Day. Ale jak řikám hlavně redhoti.
Jinak Dani California je hodně lehký, refrén jsem si musel vymslet aby to bylo ještě složitější
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Basových sól už asi moc nevymyslíme, tak bych se od nich v tuhle chvíli odprostil a věnoval se spíš jednoduše basovým linkám nebo třeba i jen písničkám, kde se basák jednoduše nenudí, nemlátí jen do jedné struny a ta jeho role nejni jen estetická [ikdyž, pokud to bude znít hezky, proč ne
].
A abych tu jen neremcal, hodim sem jeden pěknej kousek a to - Jet - Are you Gonna be my Girl
A abych tu jen neremcal, hodim sem jeden pěknej kousek a to - Jet - Are you Gonna be my Girl