KUSTOM HV100
Pravidla fóra
KUSTOM HV100
Ahoj,
máte stím kombem nějaké zkušenosti, díky
http://www.musiccenter.cz/Kustom-HV100/ ... e/:3:34558
máte stím kombem nějaké zkušenosti, díky
http://www.musiccenter.cz/Kustom-HV100/ ... e/:3:34558
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Re: KUSTOM HV100
předem řikám, že jsem na něj nehrál... takže jen pár všeobecnejch tipů... osobně bych se už v téhle cenové relaci (nové kolem 10ti, bazar jsem zahlíd +-7t) přikláněl už k lampě... osobně si víc vyhraju s kvalitním zvukem na jednokanálu než se spoustou chemickejch efektů přímo v kombu... který budou určitě míň variabilnější, než samostatné efekty nebo nějaký ten multiefekt... pokud chceš experimentovat se zvukem, tak jednokanálová lampa jako základ pro zvuk je podle mě ideální... tohle je sice pololampa, ale ta jedna lampa v preampu tam víceméně jenom "svítí"... osobně bych do toho nešel, protože bych to nevyužil... ale každý jsme jiný a máme jiné uši 
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Taky sem na to nehrál, ale s vlastní zkušenosti i z toho co mi říkali kámoši je Kustom skvělá značka, takže bych se toho rozhodně nebál, ale to je názor poze na tuhle určitou značku.
Metal vládne světem!Hip Hop nechte dětem!
Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
jenomze v pripade celolampy ty experimenty taky stoji anke prachy a prdnout pred celolampu multiefekt za 1000 je podle me hrozna prasarna..ale jinac souhlasim, za ty penize uz sezenes celolampu, otazka jestli ti staci ty zvukove moznostiStanley06 píše:.. pokud chceš experimentovat se zvukem, tak jednokanálová lampa jako základ pro zvuk je podle mě ideální... tohle je sice pololampa, ale ta jedna lampa v preampu tam víceméně jenom "svítí"... osobně bych do toho nešel, protože bych to nevyužil... ale každý jsme jiný a máme jiné uši
Premyslím jestli investovat radeji do celolampy, nebo do tranzistoru s nejakym multakem
Aby vykon stacil jak do zkusebny i na podium
Aby vykon stacil jak do zkusebny i na podium
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
klasicky:co stim chces hrat, jaky je tvuj maximalni limit...a treba, mas nejaky oblibeny zvuk?(kapela, kytarista..)tka ti tady pomuzou lepe 
tak limit, no +- 10 000
No a styl, tak Kabát, Alkehol atd...
No a styl, tak Kabát, Alkehol atd...
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
tak pokud je tomu takhle... cena kolem 10ti a kapely jako kabat a alkehol... šel bych do celolampy... zaměřil bych se na nějakou kvalitnější kopii klasickýho Marshall JCM800 a případně to dokopnout nějakým boostrem 
EDIT: případně třeba peavy valveking je taky do týhle ceny... nebo crate V18 (V33)... prostě nějakou jednoduchou lampu... dneska už se daj sehnat celkem levně
EDIT: případně třeba peavy valveking je taky do týhle ceny... nebo crate V18 (V33)... prostě nějakou jednoduchou lampu... dneska už se daj sehnat celkem levně
St.Anley Tube Amps
jasně , tedy lampa, ono se i na bazaru válí hodně lamp za slušnou cenu
a jaký výkon je tak optimální(dostačující)
a jaký výkon je tak optimální(dostačující)
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
takhle... 5W bude na čistý málo, na zkreslený by to mohlo stačit... ale bejt tebou jdu do nějaké kopie marshalla s 50W (2xEL34) nebo do Crate V18 (18W - 2xEL84)... 100W s 4xEL34 už sotva využiješ a Crate V33 už je prý taky až moc... otázkou je, jestli teď chceš kombo nebo hlavu a box...
PS: třeba kdybys vzal tohle... http://kytary.cz/crate-v18-212/HN098182/ (na bazaru ted je za 6t) tak máš základní jednokanál s reverbem... čistá lampa, kvalitní lampovej zvuk + reverb navíc... k tomu koupit nějaký efekt (booster, overdrive, distortion...) kolem litra by sis určitě vybral... nebo pokud chceš přímo ty kabáty a tak tak se teď dost povalujou na bazaru Marshall Jackhammery (+-700) - dost variabilni efekt a dokáže s lampou udělat opravdu hodně... tak bys to mohl používat na zkreslenej kanál a měl bys podle mě dobrou sestavičku
EDIT:
pokud to plánuješ v nejbližší době... možná by stálo za to napsat na tohle... http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... rder=datum je to to samé jako V18 212 ale má to jen jedno repro - takže je to o něco menší a lehčí... nebude to asi tak moc tlačit, ale za 5t fajn kup podle mě
popřemejšlej 
PS: třeba kdybys vzal tohle... http://kytary.cz/crate-v18-212/HN098182/ (na bazaru ted je za 6t) tak máš základní jednokanál s reverbem... čistá lampa, kvalitní lampovej zvuk + reverb navíc... k tomu koupit nějaký efekt (booster, overdrive, distortion...) kolem litra by sis určitě vybral... nebo pokud chceš přímo ty kabáty a tak tak se teď dost povalujou na bazaru Marshall Jackhammery (+-700) - dost variabilni efekt a dokáže s lampou udělat opravdu hodně... tak bys to mohl používat na zkreslenej kanál a měl bys podle mě dobrou sestavičku
EDIT:
pokud to plánuješ v nejbližší době... možná by stálo za to napsat na tohle... http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... rder=datum je to to samé jako V18 212 ale má to jen jedno repro - takže je to o něco menší a lehčí... nebude to asi tak moc tlačit, ale za 5t fajn kup podle mě
St.Anley Tube Amps
Takže 18W lampy stačí,jo?
A o to jedno repro min, ma na vykon nejaky zasadni vliv?
Asi se pořát vyptavam jako blbec ale zkusinesti stim zatim moc nemam, a nechci koupit nejakou kravinu.
A hodit k te lampě nějaky kvalitni multak, nebo je to blbost?
A o to jedno repro min, ma na vykon nejaky zasadni vliv?
Asi se pořát vyptavam jako blbec ale zkusinesti stim zatim moc nemam, a nechci koupit nejakou kravinu.
A hodit k te lampě nějaky kvalitni multak, nebo je to blbost?
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
1) 18W lampa vklidu stačí
2) o repro míň nemá ani tak vliv na výkon jako na hutnost zvuku... menší plocha přes kterou jde zvuk z komba udělá to, že zvuk má pak menší hutnost
3) když před takovýhle jednokanál hodíš kvalitní mulťák podle všeho by to mělo znít výborně... lampovej zesík přidá na dynamičnosti a zpříjemní zvuk
já se rozhodovat, co si koupim, tak tu V18 beru
2) o repro míň nemá ani tak vliv na výkon jako na hutnost zvuku... menší plocha přes kterou jde zvuk z komba udělá to, že zvuk má pak menší hutnost
3) když před takovýhle jednokanál hodíš kvalitní mulťák podle všeho by to mělo znít výborně... lampovej zesík přidá na dynamičnosti a zpříjemní zvuk
St.Anley Tube Amps
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Nedávno mi to prošlo pod rukou a spíš bych nedoporučoval. Nenadchne, asi ani nezklame, ale dá se za ty prachy koupit lépe.vorech6 píše:Taky sem na to nehrál, ale s vlastní zkušenosti i z toho co mi říkali kámoši je Kustom skvělá značka, takže bych se toho rozhodně nebál, ale to je názor poze na tuhle určitou značku.
Rozhodně nesoouhlasím. Na bazaru se dají kolem 1000 koupit slušné krabky, s kterými budou lampy hrát dobře. Ono i s obyčejnou DS-1 lze dostat slušný zvuk, když člověk ví, jak s ní zacházet.McKozias píše: jenomze v pripade celolampy ty experimenty taky stoji anke prachy a prdnout pred celolampu multiefekt za 1000 je podle me hrozna prasarna..ale jinac souhlasim, za ty penize uz sezenes celolampu, otazka jestli ti staci ty zvukove moznosti
S body 1 a 2 souhlas, s bodem 3 ne - aby ten zvuk stál za něco, tak by ten multák už musel být nějaký slušnější a spíš než šetřit na aparátu a kupovat dražší multák bych doporučil obyčejnou OD / distortion krabku a lepší apec.Stanley06 píše:1) 18W lampa vklidu stačí![]()
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
No celkem si mne presvedcil, je to za dobry peniz,
tak i nejake prachy zbydou na kvalitni multak...
tak i nejake prachy zbydou na kvalitni multak...
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
jasně Nero, otázka byla, jak by to hrálo s kvalitním mulťákem - což je relativní pojem... když by to byl hodně kvalitní mulťák, hrálo by to dobře... když nakej střední nebo low-end výsledek už by nebyl takovej... osobně bych šel taky spíše do krabiček... ale každopádně díky za ponaučení 
St.Anley Tube Amps
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Beru to tak, že má-li dotyčný 10 tisíc, tak asi nemá smysl doefektu dávat více jak 25% z dané sumy. A za to opravdu kvalitní multák, který by zvul zlepšil (a ne naopak) půjde sehnat těžko. Cesta individuálních krabiček bude lepší.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
jasně, já už to nevztahoval k té ceně 10t za celý aparát... pokud by šlo o aparát + kvalitní multiefekt, muselo by se jít s penězmi výš...
St.Anley Tube Amps
Takže nejlepší varianta Crate V18 + krabky ?
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
za mě ano Crate V18 + booster, overdrive nebo distortion krabka, reverb máš v kombu jako základ to podle mě bude slušný
ale nikomu to nenutim... doufám, že se vyjádří i ostatní...
St.Anley Tube Amps
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
bud si to spatne precetl nebo si tu protirecis..psal jsem multak za litr, ne krabkuNero píše:Rozhodně nesoouhlasím. Na bazaru se dají kolem 1000 koupit slušné krabky, s kterými budou lampy hrát dobře. Ono i s obyčejnou DS-1 lze dostat slušný zvuk, když člověk ví, jak s ní zacházet.McKozias píše: jenomze v pripade celolampy ty experimenty taky stoji anke prachy a prdnout pred celolampu multiefekt za 1000 je podle me hrozna prasarna..ale jinac souhlasim, za ty penize uz sezenes celolampu, otazka jestli ti staci ty zvukove moznosti
S body 1 a 2 souhlas, s bodem 3 ne - aby ten zvuk stál za něco, tak by ten multák už musel být nějaký slušnější a spíš než šetřit na aparátu a kupovat dražší multák bych doporučil obyčejnou OD / distortion krabku a lepší apec.Stanley06 píše: 3) když před takovýhle jednokanál hodíš kvalitní mulťák podle všeho by to mělo znít výborně... lampovej zesík přidá na dynamičnosti a zpříjemní zvuk