Držení power chordů

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
McFish

Držení power chordů

Příspěvek od McFish »

Trochu se stydim no, ale nevim ja správně držet Power trojhmatem.
třebas : 3
3
1
Teda aspoň doufám že to je power :D.
Ja sem se to pokoušel ty struny na 3. pražci držet prsteníkem a malíčkem. Ale mám problém tam na ten pražec ty dva prsty dostat tak aby ty struny znely jak maj. A příjdemi i trebas nemozny to hned na poprvy v tomhle chytit ze slidu. Tak sem se ty dve struny pokousel drzet jednim prstem :lol: . No hrůza. Tak se mi prosím vás nesmějte a poraďte :lol: . Hraju ai jenom tejden takže jiste chápete.
PS: Kdyby moje prsty uměly mluvit, tak řvou :lol: . Zlatý housle :cry: :D
Bach SG, Kustom 12 Gaude, Marshal JackHammer + serepetičky okolo :D. Ať žijí Maideni :D
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Cvič je , roztahuj je ... oni se roztahnou a pak to bude ta nejlehci vec co budes moc zahrat uvidis :lol:
McFish

Příspěvek od McFish »

No o :D, ale tak mi ale porad jak mam svoje tlusty prsty dostat na jeden pražec. A jak to držíš ty?
Bach SG, Kustom 12 Gaude, Marshal JackHammer + serepetičky okolo :D. Ať žijí Maideni :D
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Tak jak ty .. ukazovackem , prstenickem a malickem ... musis je proste roztahovat... za chvily ti to pujde uvidis :)
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=4190

zkus si to pročíst třeba tam na něco příjdeš pokud ti to stále nebude jasné tak se dál ptej :wink:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
McFish

Příspěvek od McFish »

Tak děkuju moc, aspoň jsme se ujistil že to držim správně. Jo Twisted.Brother, víš mě nejde o to že bych nedosách ukazováčkem :D. Ale o to že mam velký pracky a nějak nemůžu dostat ten prsteník a malík na jeden pražec :D. Pač ten prsteník musím dát kousek dál od pražce a tudíž někdy zní, někdy drnží nebo vůbec nezní :D. No a ješte když posouvám po hmatníku tak ten blej prsteník je vždycky nějak pomalejší a netrefim se jak mam :D . Tak mam 2 možnosti 1. trénovat, trénovat :D
2. Nechat si udělat plastiku prstů = zůžit si je :lol: :lol: :lol:
No bude to boj :D, Doufám že si aspoň do měsíce zahraju Bernardýna od Horkýže :lol:
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

to si zvykneš za chvilku, sou i takovy kteří drží power jen dvěma prsty, mozna se ti to bude drzet lip
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
McFish

Příspěvek od McFish »

jojo, to je to jak se vynechá ta oktáva ne? NO líp se mi to hraje ale nemá to takovej plnej zvuk no :cry: . JO trochu OT, kluci nehrajou náhodou Horkýžáci v bernardýnovi na podladěný kejtry? Možná to ale dělají nějakým efektem no, ale nemuzu dostat ten jejich zvuk
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

ne myslim to tak ze bys drzel prstenickem obě dvě struny
McFish

Příspěvek od McFish »

Jo takhle, no teď se na to vykašlu a budu to hrát bez tý oktavy. A az casem mi to pujde vsechno lip tak tak ji tam dam, nemuzu chtit ze zacatku vsechno ze jo. Takze budu pouzivat jen maliček a ukazovák
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

McFish píše:Jo takhle, no teď se na to vykašlu a budu to hrát bez tý oktavy. A az casem mi to pujde vsechno lip tak tak ji tam dam, nemuzu chtit ze zacatku vsechno ze jo. Takze budu pouzivat jen maliček a ukazovák
Tohle nedoporučuju. Není to zas tak těžké, aby ses to nemohl naučit. Takže zatni zuby a zkus to trénovat. Je to docela důležitý, umět chytit "hmat podobný powerchordu se 3 prsty", pač ty prsty si zvyknou zase n trochu jiný způsob držení a potom se ti budou lépe hrát i jiné věci.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Možnost malíček a ukazovák bych taky nedoporučil. Radši ukazovák a prsteník... Je lepší si ze začátku neulevovat a dávat si víc zabrat (v rámci mezí), pak je to vidět.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
McFish

Příspěvek od McFish »

OK sadisti, máte mě na svědomí :D
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

McFish píše:OK sadisti, máte mě na svědomí :D
ty si taky sadista :evil: já kdyz zacinal hrat, tak to sem se uplně zblaznil a hral sem na akustiku asi s 5 let staryma strunama, a měl sem prsty dodrane do krve, a hral sem porad. kdyz si nadsenec vydrzis aj bolest
Moleek

Příspěvek od Moleek »

McFish píše: Doufám že si aspoň do měsíce zahraju Bernardýna od Horkýže :lol:
trochu OT: kde jsi na to vzal tab? jenom textovej nebo guitar pro? nebo jsi to naposlouchal?[/img]
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
McFish

Příspěvek od McFish »

Jenom textovej, ale ten hlavní rif sem odposlouchal

http://www.supermusic.sk/skupina.php?id ... 38994&sid=
vorech6

Re: Držení power chordů

Příspěvek od vorech6 »

potřeboval bych poradit s power chordama a nechci zbytečně zakládat nový téma. Otázka tedy zní: když držim power chord na třech strunách a třech stejnejch hraji další mam při výměne struny pouštět nebo to mam slajdnout?
Metal vládne světem!Hip Hop nechte dětem!

Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Záleží, jestli je tam slide nebo ne :D

Já to dělám tak, že trochu odlehčim ruku (takže to utlumí) a pak to vpodstatě slidnu (což samozřejmě není slyšet, když je to tlumený) - když to budeš uplně pouštět, bude ti to přeznívat, a když klasicky slidovat tam, kde to není, bude to znít špatně

EDIT: pěkně je to imho vidět tady
Homerda

Příspěvek od Homerda »

Ci mim pohybu, tim lip. Takze uvolnit hmat a presunout na dalsi, bez zbytecneho zvedani prstu z hmatniku
Stop dreaming, start playing!
vorech6

Příspěvek od vorech6 »

ok dík tak samozřejmě nezvedat chtěl sem jenom vědet jestli udělat slide nebo jenom uvlnit tlak. Takže když tam neni slide tak povolit a jet ok dík.
Metal vládne světem!Hip Hop nechte dětem!

Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“