Už se vám stalo, že by vás kopla kytara???

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
loos

Re: Už se vám stalo, že by vás kopla kytara???

Příspěvek od loos »

Taky jsem měl kytaru, která trošku nakopávala. Bylo to tim, že to byla moje první a já naní docela prasácky měnil snímače a zřejmě jsem to neuzemnil úplně dokonale :x . Nicméně to mi nezabránilo v tom abych hrál i když při tom (to fakt nekecám) byli vidět modrý jiskry a výboje do mejch prstů. :mrgreen:
Teď už jí nemám, prodal jsem ji. Naštěstí ten člověk kterej to ode mě koupil jí stejně nějak předělával takže ho probíjení netrápilo.
Dneska už bych si rozmyslel na to hrát!
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

to muze vypadat gd na koncerte jak ti modre sviti prsty :lol:
woro90

Příspěvek od woro90 »

To, že kytara kope, není způsobeno jejím špatným uzemněním - je to způsobeno právě jejím dobrým uzemněním, když se přes zem kabelu dostane napětí na struny. Loose zklamu, chyba nebyla v kytaře ale v aparátu :wink: Stávalo se to u mizerně uzemněných či doma dělaných zasíků, žepustily kladný potenciál z anodového nebo střídavé napětí ze zásuvky do kytary. Pak stačí mít ruku na strunách a uzemnit se a je vymalováno. Když jsme zkoušeli homemade lampáč, nejdřív jsme připojili kytaru, opřel jsem ji strunami o radiátor a pak teprve mohl zesík do zásuvky. Pokud má někdo z vás takovéto problémy, doporučuji vždy před prvním dotekem s kovovými částmi kytary škrtnout strunami o něco prokazatelně dobře uzemněného. Pokud přeskočí jiskra, kytaru za popruh zahodit a upalovat vypnout zesík.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
911

Příspěvek od 911 »

Chlapi neřešte pořád dokola kraviny a kupte si ten chránič,bez toho nikde nic nezapojovat,pokud nic nevíš o el.instalaci.
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,

vorech6

Příspěvek od vorech6 »

kurňa chlapi co to tu píšete já se teď bojim šahnout na kytaru :D
Metal vládne světem!Hip Hop nechte dětem!

Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

911 píše:Chlapi neřešte pořád dokola kraviny a kupte si ten chránič,bez toho nikde nic nezapojovat,pokud nic nevíš o el.instalaci.
Jakoze ja se v elektrice nevyznam, ale co ti pomuze te chranic, kdyz normalne pusti proud do zesaku a to, ze te kopne udela prave az ten zesak?
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

911 píše:Chlapi neřešte pořád dokola kraviny a kupte si ten chránič,bez toho nikde nic nezapojovat,pokud nic nevíš o el.instalaci.
Ten chránič ti ale stejně nic nepomůže , ty chrániče co jsou třeba za 3 tácy už něco dovedou ale tyhle zásuvkáče jsou jenom placebo :) A navíc to s tím nemá nic společnýho !
nozaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nozaki »

mtmccox píše:
nozaki píše:s hrozne starou elektrikou
Nástroj nebo el. instalace?
el.instalace...nastesti za tyden bude hotova rekonstrukce naseho bytu, vcetne elektriky ktera je v byte nove rozvedena a bude mit svuj vlastni novej rozvadec.Takze doufam, ze uz to bude v pohode.Nikde jinde nez doma mne kytara neprobijela.
http://bandzone.cz/argonaut
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
911

Příspěvek od 911 »

Fade píše:
Jakoze ja se v elektrice nevyznam, ale co ti pomuze te chranic, kdyz normalne pusti proud do zesaku a to, ze te kopne udela prave az ten zesak?
Proudový chránič sleduje rozdíl proudů ve fázovém a nulovém vodiči a v případě, že rozdíl obou proudů bude větší než 30mA, je spotřebič během 0,03 sekundy odpojen od sítě 230V, tím je výrazně snížena pravděpodobnost úrazu elektrickým proudem. Použití najde zejména v koupelnách a kuchyních, kde se ve vlhkém prostředí používají elektrické spotřebiče. Typickou oblastí, kde se využívá tento proudový chránič, jsou filtrační jednotky u zahradních bazénů, elekt. sekačky a pod.
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,

vorech6

Příspěvek od vorech6 »

hmm ale to ti poříá nepomůže protože ty dostaneš bombu od zesilovače i když je proud v pohodě, tohle se hodí hlavně proti bouřkám apod.

ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
wreptile
Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface

Příspěvek od wreptile »

Já takhle dostávám pravidelně rány, když při hraní přes PC se dotknu radiátoru a zároveň se dotýkám strun nebo kobyly :-D
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
vorech6

Příspěvek od vorech6 »

hele když už se to tu řeší-je vůbec ožný aby byl v kytaře takový napětí, že by tě to zabilo? nedá se mi moc pravděpodobný že bude ve snímačích běhat 230V.

Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Normálně neběhá (je tam myslím kolem 20V, což ale už dokáže kopnout), jenže tohle je problém, když se po*ere zesík a do uzemění kytary pošle to, co tam bejt nemá... a v lampě může bejt i kolem 300V afaik
vorech6

Příspěvek od vorech6 »

aha takže s normálním origoš zesíkem by se mit os át nemělo?(předpoklad, že to nei zmetek)

Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Nejspíš ne... každopádně, tolik lidí zabitých proudem ze zesíku, abys to zapínal metrovým klackem, není... koneckonců, může tě sejmout taky komp, fén, rychlovarná konvice... já bych to tak nehrotil ;)
vorech6

Příspěvek od vorech6 »

to je pravda le jistota je jistota že jo

911

Příspěvek od 911 »

[quote="vorech6"]hmm ale to ti poříá nepomůže protože ty dostaneš bombu od zesilovače i když je proud v pohodě, tohle se hodí hlavně proti bouřkám apod.

Proudový chránič nemá s bouřkou co dělat,to jsi si spletl s ochranou zařízení proti těmto jevům,třeba počítač,tv apod.Nemaťte tady lidi kolegové,ten proudový chránič je opravdu základ,a nepište ,že je to k ničemu.Případně si něco nastudujte.Hraju s kapelou třicet let a nikdy člověk neví kterej trouba se kde vrtal v nějaké zásuvce.Spousta tazatelů tu spíš vzpomínala jev statické elaktřiny,která jakoby kope,pokud se přes kytaru uzemní.

vorech6

Příspěvek od vorech6 »

nebo to ještě vyřešíš kombem na baterky :D

loos

Příspěvek od loos »

woro90 píše:To, že kytara kope, není způsobeno jejím špatným uzemněním - je to způsobeno právě jejím dobrým uzemněním, když se přes zem kabelu dostane napětí na struny. Loose zklamu, chyba nebyla v kytaře ale v aparátu :wink: Stávalo se to u mizerně uzemněných či doma dělaných zasíků, žepustily kladný potenciál z anodového nebo střídavé napětí ze zásuvky do kytary. Pak stačí mít ruku na strunách a uzemnit se a je vymalováno. Když jsme zkoušeli homemade lampáč, nejdřív jsme připojili kytaru, opřel jsem ji strunami o radiátor a pak teprve mohl zesík do zásuvky. Pokud má někdo z vás takovéto problémy, doporučuji vždy před prvním dotekem s kovovými částmi kytary škrtnout strunami o něco prokazatelně dobře uzemněného. Pokud přeskočí jiskra, kytaru za popruh zahodit a upalovat vypnout zesík.
Fakt?! To je zajímavý protože mi to začlo dělat fakt až po tý výměně snímačů... no ale já tomu nerozumim a naštěstí už nemám doma ani to kombo s kterym to dělalo... Takže snad mam o trochu větší šanci na přežití...BTW už mě taky párkrát koplo 230 V (ne od kytary) a přežil jsem i když naposled když jsem to dostal do pravý ruky tak jsem jí asi hodinu nebyl schopnej rozumně používat :mrgreen: Takže stát se to od kytary na koncertě tak by asi spoluhráči nebyli nadšený :mrgreen:
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

230 V te nezabije ale uz to dokaze byt kurna neprijemne...V beznych domacich spotrebicich proudi 12 V.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“