Kustom Defender 5H

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
tadeasp
Kontaktovat uživatele:

Kustom Defender 5H

Příspěvek od tadeasp »

Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
MrB14ck

Re: Kustom Defender 5H

Příspěvek od MrB14ck »

vypada to zajimave - jestli to bude mit stejne medovej ton jako to velky kombo tak je to za tu cenu ultimativni zalezitost :twisted:
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Vzhledem k te EL84 v konci to asi moc medové nebude jestli myslíš zkreslení. :)

Každopádně předpokládám, že je to zase zaváděcí cena. Co jsem tak hledal tak i v US je to čerstvá novinka takže postřehy zatím žádné.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Mno, podle mě ta cena zas tak extrémně výhodná není. Když si k tomu člověk přičte nějaký použitelný reprobox, tak se možná už spíš vyplatí jít do Blackheart a dalších, dnes již zavedených lampových kombo-prcků...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
tadeasp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tadeasp »

Tak box bych k tomu koupil asi nějákej z bazaru
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

Smrťokvítek píše:Vzhledem k te EL84 v konci to asi moc medové nebude jestli myslíš zkreslení. :)

Každopádně předpokládám, že je to zase zaváděcí cena. Co jsem tak hledal tak i v US je to čerstvá novinka takže postřehy zatím žádné.
já bych to takhle hned neodsuzoval - dost záleží na tom jak je kombo postaveno - od mmjuze mam 4W el84 kombíčko a ten zvuk co z toho leze bych rozhodně na EL84 netipoval.
faktem zůstává že ten velkej EL34 defender hraje pro mý ucho naprosto nádherně - kdyby se to tomu aspoň přiblížilo tak bych to klidně doporučil (sám sem se svým homeampem naprosto spokojen :twisted: )
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
lunchie

Příspěvek od lunchie »

ted jeste vedet na jaky styl hudby to chces. Jinak pro me velka nevyhoda tkvi v tom, ze to ma jenom volume - to znamena, ze ti to zacne kreslit nekdy, kdy uz to bude docela dost hlasite ...
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no jsem zvědavý, jestli to bdue hrát alespoň trochu, tak bych si to hned koupil domů na ultratiché hraní... už jen kvůli "šetření lamp" v těch mých "monstrech" by se to vyplatilo :) jsem zvědavý... našel o to někdo nějaké větší info? Já nenašel vůbec nic :(
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

teda, tohle mi asi poleze celkem do zelí :twisted: ale co... :lol: konkurence muší bejt :lol: osobně bych to nechtěl... jenom volume, žádný tone, žádnej gain, to bude tak na doma na čistej zvuk... a tomu, že by to hrálo nějak málo na hlas moc nevěřim, už dobře vim, jaký dokážou bejt 5W lampy potvory
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no hlasité to asi bude :) clona být nemusí, stačí clona na kytaře... a když to takhle "jednoduché" můžou mít i aparáty za 50t., tak to tomu prckovi za 2500 rád odpustím :)
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

jasně, ale vždy je to o tom, co na to chceš hrát... osobně by mi asi ten čistý zvouček při pokojové hlasitosti nestačil a chtěl bych cvičit i na zkreslený - takže další potenciometr na Gain nebo krabička před... :wink:
St.Anley Tube Amps
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no ony tyhle lampy přiškrcené master volume stejně nehrajou :wink: a takový ten jejich "transformátorový power scaling" (alá ac4tv) taky není vždy úplně super... krabka je pro tišší hraní mnohdy daleko lepší řešení :wink:
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

qwer píše:no ony tyhle lampy přiškrcené master volume stejně nehrajou :wink: a takový ten jejich "transformátorový power scaling" (alá ac4tv) taky není vždy úplně super... krabka je pro tišší hraní mnohdy daleko lepší řešení :wink:
souhlasim
i když bych neřekl přimo nehrajou ale ten zvuk je prostě jinej - mě nevyhovuje je takovej míň barevnej a v extrémních nastaveních i trochu ztrácí dynamiku - už bych si asi aparát s master volume nekoupil.
www.black-audio.net
kubog

Příspěvek od kubog »

No ja som hral na všelijaké tie 5W zázraky a všetko do jednoho to hralo na ***** . Nemôžem si pomôcť. Význam nulový, aj tak to nevyhúliš ani doma, to 100W hlava hraje na doma lepšie. Radšej si kúp amplug ked chceš hrať doma.

Teraz mám sice 5W hlavu, je to kópia JCM 800 od JT amps, EL84 + 2x ECC83, point to point wired a to je trocha o niečom inom.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

Teraz mám sice 5W hlavu, je to kópia JCM 800 od JT amps, EL84 + 2x ECC83, point to point wired a to je trocha o niečom inom.
no 8) něco takového pak má smysl, s tim už se dá trochu vyhrát :wink:
St.Anley Tube Amps
kubog

Příspěvek od kubog »

Ja len že tie lacné veci nemajú zmysel, ludia to kúpia a potom je toho plný bazár
lunchie

Příspěvek od lunchie »

ono ten kustom muze hrat taky pekne, problem vidim opravdu v tom, ze je tam jenom volume a tim jak moc je vytoceny, tak tolik to ma zkresleni, ale taky i hlasitosti ... a vytacet 5W doma na max, aby si tam mel aspon naznak breakup - to te asi brzo nejen doma ale i sousedi pozenou sv*nskym krokem nekam ... :)

ad ta kopie JCM800 - ax84 hi-octane je taky jen 5W hlava a taky hraje pekne. Je to presne o tom, ze hi-octane ma 2x gain (za prvni a za druhou triodou), katodovej sledovac na vybuzeni tone-stacku ala marshall a cely to jede pres master volume do koncove lampy - proste klasika, ktera hraje 'wet' i pri maly hlasitosti pekne.

Bohuzel, jak je to s kazdou lampou a kytarovym reprakem, cim vetsi hlasitost, tim je ten zesilovac zivejsi, dynamictejsi ...
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

proto to nekupuju a postavim si přesně to, co se mi zrovna líbí a hodí... 8) moje amaterska kopie marshall plexi vyšla ještě míň než tohle a užiju si s ní víc... :) PS: o prázdninách asi půjde pryč za nějakou lidovou cenu (mírně jsem přitvrdil a už jí nechci trápit) 8)
St.Anley Tube Amps
lunchie

Příspěvek od lunchie »

kubog píše:Ja len že tie lacné veci nemajú zmysel, ludia to kúpia a potom je toho plný bazár
pokud to bude na bazaru za rozumnou cenu ... tak proc ne, treba je to modding friendly a je hromada lidi, co si tam neco dodelaji :)

OFFTOPIC:
osobne jdu podobnou cestou jako Stanley06 - proste si spise neco postavim na to svy bedroom hrani, presne podle toho, co v dany moment chci. Predstavivosti se meze nekladou ... (zrovna ted jsem si dodelal pre-amp mark 2c/4 do parallel push pull konce, ktery me dava na max 4W a sakra jak pekne to hraje :) a mam tam vsechno co chci - footswitchable cistej/mark2c lead kanal, efektovou smycku ... a zvuk, ktery se me libi aniz by manzelka sepisovala zadost o rozvod ;)
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

video pro posouzení :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“