Vadná kobylka ?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Lívanec
Bandzone: bandzone.cz/hypnopingu

Vadná kobylka ?

Příspěvek od Lívanec »

Dobrý den. Mám tu menší problém a potřeboval bych radu
Před šesti měsíci jsem si zakoupil v Plzeňském obchodu Houdek kytaru Apollo DLC 1200 Les Paul. Hrál jsem na ni snad týden a poté to začalo. Začaly mi téměř obden praskat struny (kromě tlustého E mi prasky snad už všechny). Ale praskaly neustále jen v místě kde jsou "podloženy" kobylkou. Proto bych se chtěl zeptat, čím to je ?
Mám dvě hypotézy

1. Kameny v kobilce jsou nevybroušené a vevniř (v tom "žlabu") jsou ostré
Obrázek

2. Zdvih kobylky je moc vysoký a sklon strun je moc strmý
Obrázek

Dík moc za všechny odpovědi
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Vadná kobylka ?

Příspěvek od Nero »

Spíš bych to viděl na ostrou hranu jednoho z kamenů. Zkus je lehce protáhnout a zbrousit.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

hele spoluhráč měl taky LP od Apolla a na každym koncertě a zkoušce udělal minimálně jednu strunu... a přesně taky takhle u kobyly... buď zkusit jemně obrousit aby to nebylo tak ostrý nebo zkus natáhnout struny takhle... http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak- ... 8538_n.jpg měl by se tim zmenšit uhel "zlomení" strun a mohly by vydržet víc :wink:
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Lívanec

Příspěvek od Lívanec »

Brousit jsem už zkoušel. Nepomohlo to

Dík moc. Skusím to natáhnout takhle, nebo si skusím koupit novou kobylku. Viděl jsem že BACH je dělá celkem dobrý
Lívanec

Příspěvek od Lívanec »

Stanley06 píše:hele spoluhráč měl taky LP od Apolla a na každym koncertě a zkoušce udělal minimálně jednu strunu... a přesně taky takhle u kobyly... buď zkusit jemně obrousit aby to nebylo tak ostrý nebo zkus natáhnout struny takhle... http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak- ... 8538_n.jpg měl by se tim zmenšit uhel "zlomení" strun a mohly by vydržet víc :wink:
Ale ještě něco ... když je natáhnu takhle nebudou my tam ty struny jako "popojížďět" když tam nejsou drážky ? Neměl bych si je tam udělat, aby to zase ale nemělo stejnej efekt jako když tam mam tu starou kobylku ?
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Lívanec píše:
Stanley06 píše:hele spoluhráč měl taky LP od Apolla a na každym koncertě a zkoušce udělal minimálně jednu strunu... a přesně taky takhle u kobyly... buď zkusit jemně obrousit aby to nebylo tak ostrý nebo zkus natáhnout struny takhle... http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak- ... 8538_n.jpg měl by se tim zmenšit uhel "zlomení" strun a mohly by vydržet víc :wink:
Ale ještě něco ... když je natáhnu takhle nebudou my tam ty struny jako "popojížďět" když tam nejsou drážky ? Neměl bych si je tam udělat, aby to zase ale nemělo stejnej efekt jako když tam mam tu starou kobylku ?
Nebudou. Nezapomeň, že jsou docela sakra natažený.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

počkej... já myslel tam normálně nechat tu původní kobylku, normálně přes ní táhnout struny, ale ty struny uchytit na tom "držáku" strun tak, jak to je na té fotce :wink:
St.Anley Tube Amps
Lívanec

Příspěvek od Lívanec »

Další problém je že ten "úchyt" na ty struny nemůžu dát až tak dopředu jak byla minule kobylka, protože je moc dlouhej než aby se vešel do toho rozměru. Bude furt kobylkovej snímač kobylkovým snímačem i když budou ty steuny takhle daleko ? Protože mě nenapadá jak bych to tam jinak dal
Lívanec

Příspěvek od Lívanec »

Stanley06 píše:počkej... já myslel tam normálně nechat tu původní kobylku, normálně přes ní táhnout struny, ale ty struny uchytit na tom "držáku" strun tak, jak to je na té fotce :wink:
aha ... skusím to
Lívanec

Příspěvek od Lívanec »

Teďka mi to trochu drnčí ty struny a když zvednu kobylku tak se mi na to nehraje zrovna nejlíp. Napadnul mě vyšší nultej pražec, co myslíte ?
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

aha... a ten držák strun máš úplně nejníž, co to jde?
St.Anley Tube Amps
Lívanec

Příspěvek od Lívanec »

Stanley06 píše:aha... a ten držák strun máš úplně nejníž, co to jde?
Jo ten mam nejníž a kobylku trochu zvedlou
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.ps »

Neviem, prečo to tu zbytočne komplikujete nejakým divokým naťahovaním strún. Treba dostatočne vybrúsiť tie kamene a budeš mať po probléme. Ale dostatončne znamená v tomto prípade aj jemne, aby si to neurobil ešte ostrejšie. Ja odporúčam starú zubnú kefku a soľ a s týmto to pomaly jemne brúsiť. Mne praskalo D-čko po kúpe gitary každý týždeň a po vybrúsení mám pokoj.
Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

Lívanec píše:
Stanley06 píše:aha... a ten držák strun máš úplně nejníž, co to jde?
Jo ten mam nejníž a kobylku trochu zvedlou
tak ten držák strun zvedni, od toho jsou tam ty šrouby viz foto
ObrázekObrázek
Obrázek
Obrázek
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“