Bugera

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Bugera

Příspěvek od Nero »

Dark Axel píše:teĎko jsem vedle sebe rovnou porovnával 6262 a 333 a připadalo mi, že 333 hrála o hodně lépe :-) že nemá takové ty usyčené výšky, na které trpí 6262
Já měl možnost hrát na 6262 a 333xl a přišlo mi to přesně naopak. Zvuk 333 by hrozně chemický, bez hloubky, nechutně umělý. Všechny 3 kanály (nebo kolik jich to má) hrály děsně. Naopak 6262 mi přišla vcelku solidní, nehrála špatně. Zamozřejmě to nebyla 6505 (která stála hned vedle :twisted: ), ale nehrálo to zas tak špatně.
(Jo, jen dodatek - ty 6262 a 333xl jsem nesrovnával face-to-face, byl mezi tím časový odstup, zkoušeno s jinou kytarou atd, ale stojím si za tím, co píšu - ta 333 mi přišla fakt zoufalá.)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Darth Maul

Příspěvek od Darth Maul »

Dokázal by někdo porovnat ty dva modely Bugera 6260 a 6262? Samozřejmě vím, z čeho jako kopie vycházejí, ale jejich srovnání napřímo jsem nikde nenašel.
Dá se říct, že dražší je zdařilejší, nebo jsou obě už v kategorii "ber co se Ti líbí víc"?
Naposledy upravil(a) Darth Maul dne 14.05.2010 16:26, celkem upraveno 1 x.
BaCH Les Paul, snímače Gibson 490R/498T
Squier Affinity Stratocaster
Jay Turser Precision Bass
Bugera V5 + EHX Metal Muff
Line 6 POD Studio UX2 + ADAM Audio A3X + Sennheiser HD 555
Washburn D10SB
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Darth Maul píše:Dokázal by někdo porovnat ty dva modely Bugera 6260 a 6262? S
amozřejmě vím, z čeho jako kopie vycházejí, ale jejich srovnání napřímo jsem nikde nenašel.
Dá se říct, že dražší je zdařilejší, nebo jsou obě už v kategorii "ber co se Ti líbí víc"?
Pak tedy asi víš, že je to to samé, akorát 6262 má ekvalizér pro každý kanál zvlášť.. Zvukově v tom rozdíl nebude
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Darth Maul

No, popravdě, na to mi přišel cenový rozdíl cca. 2000 Kč (18% na kytary.cz) poměrně dost veliký a marně jsem pátral po ještě dalších rozdílech...
Washburn D10SB
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Až na pár detailů v konstrukci jsou totožné - hlavně zvukově. Rozdíl v nich není. Rozmysli si sám, jestli se ti chce připlácet za těch pár detailů, co má 6262 navíc...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Darth Maul

Rozhodně nechce.. nebo spíš nechtělo by, protože jsem zatím ani zdaleka nedorostl do takového aparátu. :oops:
Zatím mi musí stačit kombo Bugera V5, časem k němu koupím box Harley Benton s 2xV30 a pak možná někdy za dlouho tu 6260-ku...
Washburn D10SB
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

Darth Maul píše:Rozhodně nechce.. nebo spíš nechtělo by, protože jsem zatím ani zdaleka nedorostl do takového aparátu. :oops:
Zatím mi musí stačit kombo Bugera V5, časem k němu koupím box Harley Benton s 2xV30 a pak možná někdy za dlouho tu 6260-ku...
V5ku sme tady někde už řešili a nemusí to být špatný ale pokud by se ti tam pojebal potenciometr už to nespravíš protože tam je nýký činan co ma uplně jine rozmery než naše a nikde se to neda sehnat......bohužel :( ale když už tak popřemýšlej o te V22 ta může jet taky jen na půl výkonu, už má 12'' repro a vpodstatě více možností :)
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
Darth Maul

V5 už nějakou dobu mám a další aparát bude určitě jen hlava, takže asi nejspíš 6260 a za dlouho...
Washburn D10SB
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

Darth Maul píše:V5 už nějakou dobu mám a další aparát bude určitě jen hlava, takže asi nejspíš 6260 a za dlouho...

a seš spokojený???? bo na jednom foru to docela zkritizovali....ze je to činsky šmejd atd.....
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
kvitek

Příspěvek od kvitek »

pokud máš V5 tak je 100% ještě v záruce a závady řeší prodejce
ale závadu u starších věcí z bazaru pořešíž těžko :D
Jackson RR 24 emg 81 pouze metal,2xthiele box,Bugera 6260 cajk,
Darth Maul

rudie píše:
Darth Maul píše:V5 už nějakou dobu mám a další aparát bude určitě jen hlava, takže asi nejspíš 6260 a za dlouho...
a seš spokojený???? bo na jednom foru to docela zkritizovali....ze je to činsky šmejd atd.....
Spokojený jsem moc a za ty prachy ještě víc... záruku mám ještě hodně dlouhou a kombo je jen na doma. ;)
Taky jsem to napojil na Harley Benton 212 Vintage se dvěma Celestion V30 a to je pak už úplně jiné žrádlo. :twisted:
Washburn D10SB
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

Darth Maul píše:
rudie píše:
Spokojený jsem moc a za ty prachy ještě víc... záruku mám ještě hodně dlouhou a kombo je jen na doma. ;)
Taky jsem to napojil na Harley Benton 212 Vintage se dvěma Celestion V30 a to je pak už úplně jiné žrádlo. :twisted:
já si taky právě myslím že i když je to nejlevnější celolampa co jde koupit i když je z číny že to nemusí být špatné....právě taky uvažu že bych si to koupil :) na jednom foru to prave uplne kritizovali ze je to šmejd....tak ted sem rad ze s tim ma taky nekdo dobre zkušenosti protože za ty prachy to fakt nemá konkurenci asi :)
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

rudie píše: já si taky právě myslím že i když je to nejlevnější celolampa co jde koupit i když je z číny že to nemusí být špatné....právě taky uvažu že bych si to koupil :) na jednom foru to prave uplne kritizovali ze je to šmejd....tak ted sem rad ze s tim ma taky nekdo dobre zkušenosti protože za ty prachy to fakt nemá konkurenci asi :)
má to konkurenci - nech si něco postavit od uživatele Stanley06
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

MrB14ck píše:
rudie píše: já si taky právě myslím že i když je to nejlevnější celolampa co jde koupit i když je z číny že to nemusí být špatné....právě taky uvažu že bych si to koupil :) na jednom foru to prave uplne kritizovali ze je to šmejd....tak ted sem rad ze s tim ma taky nekdo dobre zkušenosti protože za ty prachy to fakt nemá konkurenci asi :)
Jo :) o tom už jsem slyšel :) nestaví špatné věci ale časem se do toho pustím sám :) studuju elektroniku a něco málo o tom vím :) ated si delam lampovy preamp.....tak časem snad skutím celolampu :) ale to už je zase trochu jiná sekce :) když chce někdo něco malého a pěkného i na pohled na doma, tak si myslím že je to dobrá volba.....když to porovnáš s tranďákama za tu samou cenu tak není o čem přemýšlet :) minulý týden sem našel na aukru crate V5ku za 3200 (kup teď) takže parádní cena a je to vesmes to same co ta bugera....a když se ti to náhodou posere po záruce, není nic jednodušího než vindat patice, trafa a kondíky (pár těch velkých co sou drahé jak prase) tak si uděláš svůj lampáč :) nebo jen vyndáš ten PCB a Potenciometry, a do toho sameho case uděláš něco svojeho :) takže za ty prachy i kdyby to mělo sloužit třeba jen 2roky asi do toho asi pujdu, i když se pomalu začínám chystat na svoji první homemade celolampu..
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

rudie píše:
MrB14ck píše:
Jo :) o tom už jsem slyšel :) nestaví špatné věci ale časem se do toho pustím sám :) studuju elektroniku a něco málo o tom vím :) ated si delam lampovy preamp.....tak časem snad skutím celolampu :) ale to už je zase trochu jiná sekce :) když chce někdo něco malého a pěkného i na pohled na doma, tak si myslím že je to dobrá volba.....když to porovnáš s tranďákama za tu samou cenu tak není o čem přemýšlet :) minulý týden sem našel na aukru crate V5ku za 3200 (kup teď) takže parádní cena a je to vesmes to same co ta bugera....a když se ti to náhodou posere po záruce, není nic jednodušího než vindat patice, trafa a kondíky (pár těch velkých co sou drahé jak prase) tak si uděláš svůj lampáč :) nebo jen vyndáš ten PCB a Potenciometry, a do toho sameho case uděláš něco svojeho :) takže za ty prachy i kdyby to mělo sloužit třeba jen 2roky asi do toho asi pujdu, i když se pomalu začínám chystat na svoji první homemade celolampu..
je to ciste muj nazor ale ja bych do toho nesel - papundeklovy potaky - sileny kondiky/odpory atd. plastový patice většinou přímo pájený do desky a navíc ty děsný "plastový" trafa...
za 4000 mi mmjuz prodal mrňůse a to se vůbec nedá srovnávat - od masivního kabinetu a poctivejch součástek až po drátováni point to point... trafa to má taky víc než poctivý, navíc osazený NOS elektronky...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

MrB14ck píše: je to ciste muj nazor ale ja bych do toho nesel - papundeklovy potaky - sileny kondiky/odpory atd. plastový patice většinou přímo pájený do desky a navíc ty děsný "plastový" trafa...
za 4000 mi mmjuz prodal mrňůse a to se vůbec nedá srovnávat - od masivního kabinetu a poctivejch součástek až po drátováni point to point... trafa to má taky víc než poctivý, navíc osazený NOS elektronky...
a nevíš jak zevnitř vypadá ten 5w crate nebo peavey???? to je vesmes to same akorat od lepších značek...jako je pravda že je to šit ale za ty prachy....kdybych před tebe postavil tu bugeru a nakeho 25w trandaka tak co by sis vzal??? :)
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

OT: ani jedno... vzal bych prachy a sehnal si součástky na 50W celolampu 8) kdybych si fakt měl vybrat tak vemu lampu
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

Stanley06 píše:OT: ani jedno... vzal bych prachy a sehnal si součástky na 50W celolampu 8) kdybych si fakt měl vybrat tak vemu lampu
myslíš že do 4000 pořídím aspon 20w lampu?? aspon kombo verzi s jedním repro??
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

Stanley06 píše:OT: ani jedno... vzal bych prachy a sehnal si součástky na 50W celolampu 8) kdybych si fakt měl vybrat tak vemu lampu
jakto ta bugera je asi fakt sh*t.....to crate a peavey nevim...zevnitř sem to nevyděl....ale pro ty co se v elektru nevyznaj je to lepší volba nadoma než ty male uprděné tranzistory.....a na tom se asi shodnem :)
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

rudie píše:
jakto ta bugera je asi fakt sh*t.....to crate a peavey nevim...zevnitř sem to nevyděl....ale pro ty co se v elektru nevyznaj je to lepší volba nadoma než ty male uprděné tranzistory.....a na tom se asi shodnem :)
s tim vicemene souhlasim ale myslim si ze neni nic jednodusiho nechat si neco postavit od lidi co tomu rozumi (třeba mmjuz dělá i silnější apce (10W, 20W, 40W...) a ceny jsou srovnatelny s cinskou konkurenci, avsak kvalita a zvuk jsou nesrovnatelné v těch mmjuz jasně vede...
já sám si od něj někdy v blízký budoucnosti (horizont rok nebo 2) nechám postavit 2x12 okolo 20W...
www.black-audio.net
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“