Odkud je nejlepší se učit písničky ?(youtube, tabulatury..)
Pravidla fóra
Odkud je nejlepší se učit písničky ?(youtube, tabulatury..)
Ahoj, Chci se zeptat odkud je nejlepsi ucit se pisnicky. Ja se je ucim z youtube,tam to vzdycky do puntiku vysvetlijou. Ale napadlo me ze mi to asi moc neda. Zkousela jsem par pisnicek z tabulatur ale moc nerozumim tem zkratkam.. Anebo se ucim z not ale to mi zas dlouho trva nez to prelouskam. Nejpohodlnejsi mi pripadalo to youtubko ale nevim jestli to je k necemu dobry, kdyz je to tam vsecko tak ukazany a nemusim nad tim nijak premyslet. A odkud se ucite pisnicky vy?
Re: Odkud je nejlepší se učit písničky ?(youtube, tabulatury..)
bejt tebou tak si koupim zpěvníky a nějakou učebnici a popřípadě hrát s kamarádama a tak si postupně vytvořit nějakej repertoár. JInak ty zkratky zas tak těžký nejsou
b-bend
h-hammer on
p-pull of
s-slide
w-wah
snad sem na nic nezapomněl
dál je dobrý používat uši a odposlouchovát
edit: a co zkusit napsat něco svýho třeba jenom nějakou 5-taktovou melodii?
b-bend
h-hammer on
p-pull of
s-slide
w-wah
snad sem na nic nezapomněl
dál je dobrý používat uši a odposlouchovát
edit: a co zkusit napsat něco svýho třeba jenom nějakou 5-taktovou melodii?
Metal vládne světem!Hip Hop nechte dětem!
Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
Myslím, že to je nejlepší možnost.vorech6 píše: dál je dobrý používat uši a odposlouchovát
Jinak když ti něco nejde odposlouchat, tak zkus klidně tabulaturu, nebo noty (je to teda u kytary složitější, ale podle toho co jsi psala usuzuji, že to pro tebe nebude problém).
Jinak youtube je taky dobrá věc. Co si vybereš, to už je na tobě. Jeden způsob ti může sedět víc, než ten druhý.
začínal sem na youtubu a teď se učim podle Guitar Pro, který je podle mě nejlepší nástroj na cvičení ( po učiteli ) 
- DL
- Kontaktovat uživatele:
a nebo whammy ?vorech6 píše:w-wah
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
vono někdy se v tom čert vyznej každej píše něco jinýo kolikrát máš slide i takhle /DL píše:a nebo whammy ?vorech6 píše:w-wah
Metal vládne světem!Hip Hop nechte dětem!
Nejlepší je youtube s tabem 
Tolik odpovedi jsem ani necekala
Budu se ucit jak uz tu asi par lidi reklo ze vseho. Odposlouchavat, noty, taby a v nejhorsim youtube.
Tak diky vsem za odpovedi
vorech6 : No, je jich celkem dost, budu se je muset naucit.. Dik
Tak diky vsem za odpovedi
Ale prdlacky, v tabovejch znackach je nahodou celkem poradek....v tistenejch se pouziva lomitko+"s"...proto se v ascii formatu pouuziva oboje...(bud a nebo)vorech6 píše:vono někdy se v tom čert vyznej každej píše něco jinýo kolikrát máš slide i takhle /DL píše:a nebo whammy ?vorech6 píše:w-wah
Stahni si naky ode me:-) ja tam vzdycky daval legendu (pokud me pamet neklame, uz je to fakt davno, co jsem naposled taboval neco v ASCII. A guitar pro ma ty znacky vyznacny urcite v helpu.Bettty píše:Ahoj, Chci se zeptat odkud je nejlepsi ucit se pisnicky. Ja se je ucim z youtube,tam to vzdycky do puntiku vysvetlijou. Ale napadlo me ze mi to asi moc neda. Zkousela jsem par pisnicek z tabulatur ale moc nerozumim tem zkratkam.. Anebo se ucim z not ale to mi zas dlouho trva nez to prelouskam. Nejpohodlnejsi mi pripadalo to youtubko ale nevim jestli to je k necemu dobry, kdyz je to tam vsecko tak ukazany a nemusim nad tim nijak premyslet. A odkud se ucite pisnicky vy?
Sledovat youtube, koukat do tabulatur, noty na moc pisnicek nesezenes a to co nesouhlasi odposlouchas 
Stop dreaming, start playing!
- SmallRabit
- Kontaktovat uživatele:
Skoro vše bylo řečeno - jenom k tomu youtube. Pokud je tam někdo kdo nahraje opravdu dobrej cover, nebo v ideálním případě je to sám autor, kterýmu je hezky vidět na ruce, tak může bejt YT k nezaplacení, protože odkoukáš jeho herní styl. Taby aspol. ti řeknou, kde co mačkat, ale pokud vidíš i to, jak to ten kytarista drží, tak to pomůže. Jako příklad mě napadá hraní ve stylu Hendrixe, Fruscianteho, nebo RasomasaBettty píše:Tolik odpovedi jsem ani necekalaBudu se ucit jak uz tu asi par lidi reklo ze vseho. Odposlouchavat, noty, taby a v nejhorsim youtube.
Tak diky vsem za odpovedi![]()
...
Stahni si naky ode me:-) ja tam vzdycky daval legendu (pokud me pamet neklame, uz je to fakt davno, co jsem naposled taboval neco v ASCII. A guitar pro ma ty znacky vyznacny urcite v helpu.[/quote]Bettty píše:Ahoj, Chci se zeptat odkud je nejlepsi ucit se pisnicky. Ja se je ucim z youtube,tam to vzdycky do puntiku vysvetlijou. Ale napadlo me ze mi to asi moc neda. Zkousela jsem par pisnicek z tabulatur ale moc nerozumim tem zkratkam.. Anebo se ucim z not ale to mi zas dlouho trva nez to prelouskam. Nejpohodlnejsi mi pripadalo to youtubko ale nevim jestli to je k necemu dobry, kdyz je to tam vsecko tak ukazany a nemusim nad tim nijak premyslet. A odkud se ucite pisnicky vy?
Jj ale kde si to mam stahnout?