klič k výběru

Precission, Jazz, Modern, ...
Odpovědět
Mordoth

klič k výběru

Příspěvek od Mordoth »

zdravím ač jsem pročetl fórum je tu většinou rozebráno přesný typ basskytar,jelikož mám doma starší typ ibanezky(přesný typ jsem nezjistil...na hlavě je akorád CT), která ač ladí dobře mi zvukem moc nesedí(moc plechový) a má už něco odehráno ,chtěl bych si pořídit jinou basu.jelikož není moc peněz(+-6000) budu se dívat po bazarovém
prodeji až najdu něco lepšího (nespěchám hrát mám na co)

Jelikož se v tom moc neorientuji potřeboval bych poradit nějaký klíč podle čeho vybírat tzn.značky které jsou alspoň slušné,typy a osázení snímačů,aktiv či pasiv atd.prostě abych nešel z bláta do louže.jelikož nemám vytypovaný přesný typ kytary a budu se řídit cenou,prostě na jaký typ bass bych se měl zaměřit...?
požadavky na mou hru:chtěl bych hutrný zvuk .jsem lepší začátečník,hraji pop rok s kapelou předělávky do akustisckých podob (akustika,varhany,housle+já basa)občas si zahraji i s eletrickou kytarou něco tvršího .hraji prsty,nehraji téměř vůbec slapovou technikou(jazz)?

každá rada dobrá děkuji!
Dave3R
Kontaktovat uživatele:

Re: klič k výběru

Příspěvek od Dave3R »

squier by Fender jazzbas nebo precision deluxe. Krkovej je hutnej dost, a kobylkovej ti udělá dobrej zvuk na ty akustický věci.
Baskytara:
Epiphone Thunderbird V reverse (Hořovice),BOSS ODB-3,BOSS CEB-3, Trace Elliot A350SMX, Trace Elliot 1048h, Behringer racktunner

http://www.bandzone.cz/melodymayhem

Kytara: Cort EVL Z4, Engl Screamer

http://www.bandzone.cz/wotf

Jeslti ste blízko od Brna a chcete nahrát Demo za pár korun, tak se ozvěte...
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

kedze mas hranicu do tych 6000KC tak ja by som volil pasiv,pac lacne aktivky nehraju bohvejako ale to je vec kazdeho.a konkretne by som siel do Squieru,to su fakt dobre basy...keby som si mal kupit basu do 10000KC tak ucvite by som siel do Squieru JB alebo PB (prip aj Fokusky su dobre) alebo by som si prisetri a kupil Yamahu RBX 374,fakt dobra basa s "dobrou aktivkou".Inak ak nechces novu basu tak na bazare sa daju zohnat veliake basy za dobru cenu...dalej urcite by som sa vihybal znackam ako dimavery,stag,behringer,...
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Hele, sice nejsem basák, ale, když hraješ akustický předělávky, ... co takhle akustikcá (resp. elekotrakustická) basa :)
Dave3R
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave3R »

A jkak na El. akustiku bude hrát něco tvrdšího?
Baskytara:
Epiphone Thunderbird V reverse (Hořovice),BOSS ODB-3,BOSS CEB-3, Trace Elliot A350SMX, Trace Elliot 1048h, Behringer racktunner

http://www.bandzone.cz/melodymayhem

Kytara: Cort EVL Z4, Engl Screamer

http://www.bandzone.cz/wotf

Jeslti ste blízko od Brna a chcete nahrát Demo za pár korun, tak se ozvěte...
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Nechá si ibanezu? :D
Mordoth

Příspěvek od Mordoth »

Sadam.S píše:Hele, sice nejsem basák, ale, když hraješ akustický předělávky, ... co takhle akustikcá (resp. elekotrakustická) basa :)
akustickou nechci hraji občas i tvrdší rock a akustika by měla jen jedno využití(a to akkustické seskupení hraje taky dost předělávky tvrdších kapel).jinak hraji na 4ku ač se 5ce nebráním spíše se poohlížim po 4ce,moc neřeším pretáčení basy hraji většinou v sedě!

ale spíše by mě zajímalo jestli se dívat po Jazzbase nebo precision a s jakým osázením snímačů,jaké znače kytar když přepokládám že chci pořídit basu kolem 6tis. z bazaru nebo novou po nějaké brutální slevě původní cena této kytary by mohla být okolo 8tis,takže které začky v této ceně už nějak zní,a neliší se moc kus od kusu jelikož asi nebude možné si zajít na každou z inzerátu brknout :D

nechci ibanez(nelíbí se mi zvuk) a už vůbec ne behringer,dinamery po těch se ani nedívám:)
dívám se po značkách Cort,LTD-ESP...(ale třeba mi doporučíte ještě jinou)
značka sguiler mi moc neříká ale když se na ně díval nelíbí se mi jejich vzhled(i když vím, že vzhled nehraje)
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Mordoth píše:
Sadam.S píše:Hele, sice nejsem basák, ale, když hraješ akustický předělávky, ... co takhle akustikcá (resp. elekotrakustická) basa :)
akustickou nechci hraji občas i tvrdší rock a akustika by měla jen jedno využití(a to akkustické seskupení hraje taky dost předělávky tvrdších kapel).jinak hraji na 4ku ač se 5ce nebráním spíše se poohlížim po 4ce,moc neřeším pretáčení basy hraji většinou v sedě!

ale spíše by mě zajímalo jestli se dívat po Jazzbase nebo precision a s jakým osázením snímačů,jaké znače kytar když přepokládám že chci pořídit basu kolem 6tis. z bazaru nebo novou po nějaké brutální slevě původní cena této kytary by mohla být okolo 8tis,takže které začky v této ceně už nějak zní,a neliší se moc kus od kusu jelikož asi nebude možné si zajít na každou z inzerátu brknout :D

nechci ibanez(nelíbí se mi zvuk) a už vůbec ne behringer,dinamery po těch se ani nedívám:)
dívám se po značkách Cort,LTD-ESP...(ale třeba mi doporučíte ještě jinou)
značka sguiler mi moc neříká ale když se na ně díval nelíbí se mi jejich vzhled(i když vím, že vzhled nehraje)
Jeste jednou se zkus mrknout jestli tu neco uzitecnyho uz recenyho nenajdes...

AKuisticka baskytara do 10k IMHO prakticky nehraje poradne...

Nelibi se ti tvat Squieru? To jsou ale ty dva neklasictejsi tvary baskytar - PB a JB :) To je vazne zvlastni.
Jinak Cort ano, Squier ano...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Mordoth

Příspěvek od Mordoth »

Kiwi jasné že squiler tvar atd .to klasická basa mě se prostě nelíbí napínací kolíky na jedné straně a stěmi velkými motýly :)chci basu s kolíky 2 a 2 proti sobě :)
Paparatzzi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paparatzzi »

A budeš se na ni dívat, nebo hodláš i hrát?
Cimar, Dimarzio Model J FL
Skvér VM J 5
Marshall IBS 3520, Warwick WCA 115pro
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

Paparatzzi píše:A budeš se na ni dívat, nebo hodláš i hrát?
Myslim si, že je to nemístná poznámka. Přece si nebude kupovat basu, která se mu nelíbí. Když já kupoval basy, tak jsem koukal nejen na výbavu a provedení, ale i na vzhled jako takový. To je přeci prvotní, co každej vidí.
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
Mordoth

Příspěvek od Mordoth »

Paparatzzi píše:A budeš se na ni dívat, nebo hodláš i hrát?
no nevím jak ty ale já když si kupuji cokoli tak se dívám i navzled aby se mi ta věc líbila.nebo když ty kupuješ třeba auto atd.tak si koupíš vůz který sice dobře jezdí ale vůbec se ti nelíbí...?
Mormo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mormo »

Hele, nechci tady zatracovat rady všech ostatních - ale když se budeš držet několika pravidel tak nemůžeš prodělat.
1) nekoukej na značku ani na typ - to že je na nástroji Fender neznamená kvalitu
2) jestli je to bazarovka - koukni na to jak je kytara moc hraná - neboj se ošoupaného laku, nějaké té prasklinky, nebo zašlých pražců. Většinou platí, že taková kytara byla dost dlouho hraná a tím pádem asi nebude vůbec špatná.
3) Vždycky si basu vyzkoušej na svém aparátu ve své zkušebně - bez jakýchkoliv pastiček. Pokud ti to prodejce nechce umožnit, pak si u něj vyber kombo, pokud možno né zrovna to nejlepší. Pokud je basa dobrá bude to dobře znít i na chrchlátku.
4) Kytara ti musí sednout - krk, dohmat, rozteč strun, držení - tady ať jdou všichni radilové stranou - hrát na ni budeš ty!
5) Vyzkoušej, jestli basa ladí na všech pražcích! Pokud ne - nebrat! Tedy, za předpokladu, že má vylazené oktávy (to poznáš v podstatě hned), a nesmí mít z krku luk jak pro Robina Hooda.
SANDBERG California JJ 5.string, PeLe Bass Custom Fretless (http://pelebass.com/), Ampeg SVT-3 PRO, Ampeg SVT-410HE, Ampeg SVT-15E
Odpovědět

Zpět na „Baskytary“