Pickguard - home made
Pickguard - home made
Vtéhle době jsem řešil, kde sehnal pickguard na Ibanez RG (HB-S-HB), a rozumné ceny jsem se nikde nedopátral. Sháním teď někoho kdo taky pozřebuje pickguard libovolného tvaru, zbylo mi totiž moc materiálu. Mám k dispozici spoustu stříbrného či plastového zrcadla. Tak jestli někdo řeší něco podobného. Vychází mi to na pod poloviční cenu než je to z obchodu. Vyříznou mi to normálně frézkou.
Takže změna plastové zrcadlo je drahé jako prase ... 5000,- velka deska a jednoznačně to za ty prachy nestoji. TAKŽE TO CELE PADLO. Budu teď dělat pickguard z levnějšího materiálu - pokovený stříbrný plast (pozn.: maj tam i zlatý). Ceny jsou velice přijatelné, ale plast je slabší než u toho zrcadla. Hotovo bude příští týden (půlka května 2010) tak jsem zvědav.
Takže změna plastové zrcadlo je drahé jako prase ... 5000,- velka deska a jednoznačně to za ty prachy nestoji. TAKŽE TO CELE PADLO. Budu teď dělat pickguard z levnějšího materiálu - pokovený stříbrný plast (pozn.: maj tam i zlatý). Ceny jsou velice přijatelné, ale plast je slabší než u toho zrcadla. Hotovo bude příští týden (půlka května 2010) tak jsem zvědav.
Naposledy upravil(a) xs4 dne 12.05.2010 19:20, celkem upraveno 1 x.
Cort M600 BCS
Ibanez RG 270 R
VOX VT15 Valvetronix
Line 6 Pod XT
Ibanez RG 270 R
VOX VT15 Valvetronix
Line 6 Pod XT
Re: Pickguard - home made
Jaká je tloušťka toho materiálu a taky cena???
PRS Hollowbody II SE Piezo, EB Music Man JP6 Piezo, Fractal FM3.
to plastový zrcadlo mě zajímá, jak to vypadá, kolik to stojí, jak je to odolný, fotoz fotoz ! 
Viz doplněný první přízpěvek.
Cort M600 BCS
Ibanez RG 270 R
VOX VT15 Valvetronix
Line 6 Pod XT
Ibanez RG 270 R
VOX VT15 Valvetronix
Line 6 Pod XT
a co to udělat z hliníkový desky a tu vyleštit ?xs4 píše:Viz doplněný první přízpěvek.
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

[/quote]a co to udělat z hliníkový desky a tu vyleštit ?[/quote]
to spíš dural, ale i tak, ten tak nevyleštíš. Ještě nerezový plech by šel
to spíš dural, ale i tak, ten tak nevyleštíš. Ještě nerezový plech by šel
PRS Hollowbody II SE Piezo, EB Music Man JP6 Piezo, Fractal FM3.
napadla mě taková šílenost narazil sem na karbonovou desku 1 x 2 metry stojí 3.800 nebo tak nějak ale šlo by z toho dost pickguardu takže se domluvit ve více lidech a koupit to
no toby vypadalo luxusne tech bysi ztoho udelal tak minimalne 10 (zalezi naco by to bylo)Bilardy píše:napadla mě taková šílenost narazil sem na karbonovou desku 1 x 2 metry stojí 3.800 nebo tak nějak ale šlo by z toho dost pickguardu takže se domluvit ve více lidech a koupit to
ale cim by si to opracovával ? nejlepší by byla vodní řezačka .ale tu asi doma každej nemá

Na karbon bych se vykašlal, protože to nenařežeš a hlavně když se ti to nepovede tak plno prachů v háji, koupil bych karbonovou folii, vypádá to stejně a je to za pár stovek.
ale zase kdyz se to povede taky to bude vypadat krutě.ale s pilkou na zelezo a pilnikej to jaksi nepudeFlajtr píše:Na karbon bych se vykašlal, protože to nenařežeš a hlavně když se ti to nepovede tak plno prachů v háji, koupil bych karbonovou folii, vypádá to stejně a je to za pár stovek.

IMHO by byla ok i klasická (NC/CNC) frézka,ne?core88 píše:ale cim by si to opracovával ? nejlepší by byla vodní řezačka
no tou by sem si nebyl tak jistej a ta vodni rezacka ma voproti frezce nekolikrat menci prořez a nedělá otřepy a neni tam ryziko zlomení nástroje v materialuSadam.S píše:IMHO by byla ok i klasická (NC/CNC) frézka,ne?core88 píše:ale cim by si to opracovával ? nejlepší by byla vodní řezačka

Sorry, že odbočím, ale teď budu dělat pickguard a rád bych ho bílej perleťovej, ale jelikož to bude můj "custom" a materiál perleťovej je na mě moc drahej sháním právě nějakou tu perleť folii, nevěděl by nekdo kde se to dá třeba v brně sehnat ? nebo aspoň link na e-shop nebo tak něco. Díky
zkus se kouknout sem http://shop.sollerguitars.com/index.php ... 1c5b2973dfFlajtr píše:Sorry, že odbočím, ale teď budu dělat pickguard a rád bych ho bílej perleťovej, ale jelikož to bude můj "custom" a materiál perleťovej je na mě moc drahej sháním právě nějakou tu perleť folii, nevěděl by nekdo kde se to dá třeba v brně sehnat ? nebo aspoň link na e-shop nebo tak něco. Díky
nebo http://www.glassgarant.cz/folie/3d-foli ... la-perlet/
jen tak ze svedavosti .čím ho vydeš dělat ?

Myslíš z jakého materiálu ? Pokud myslíš to tak mám doma plastové desky ze kterých se dělají plastový dveře, je to supr matroš, tata mi sehnal několik desek tak jsem si udělal šablonu a teď to lupínkovkou vyfiknu
když tu folii neseženu tak neva, vypadat to bude i tak dobře.
edit: na solleru jsem se díval a tý druhý firmě jsem psal mejl, ale nemají to co bych chtěl a hrozně draho, metr ctverecny ty folie vyjde myslim na 1300
edit: na solleru jsem se díval a tý druhý firmě jsem psal mejl, ale nemají to co bych chtěl a hrozně draho, metr ctverecny ty folie vyjde myslim na 1300
tak potom kdyz tak hod sem naky fotky . jeste mam takovou jednu otazku . kdyz by sem vzal pickguard ze strata vod fendera bude pasovat na stagga ?Flajtr píše:Myslíš z jakého materiálu ? Pokud myslíš to tak mám doma plastové desky ze kterých se dělají plastový dveře, je to supr matroš, tata mi sehnal několik desek tak jsem si udělal šablonu a teď to lupínkovkou vyfiknukdyž tu folii neseženu tak neva, vypadat to bude i tak dobře.

Troufám si říct, že jo, blikal jsem nějakou dobu mezi staggem a fenderem a jedinej rozdíl jsem viděl jen v hlavě, i šroubky mají stejně
i tvar prostě celou kytaru, já myslím že to pasovat bude.
taky sem si kdysi chctel delat pick guard ale pak sem nekde nasel najekej levnej a tak sem se na to vyprd a pak sem se casem vyprd i na ten levnej pac mi potar vrtali hlavou ty díryFlajtr píše:Troufám si říct, že jo, blikal jsem nějakou dobu mezi staggem a fenderem a jedinej rozdíl jsem viděl jen v hlavě, i šroubky mají stejněi tvar prostě celou kytaru, já myslím že to pasovat bude.

Menší prořez? A kde na pickguardu potřebuješ díru menší, než 2mm? :-Ocore88 píše:no tou by sem si nebyl tak jistej a ta vodni rezacka ma voproti frezce nekolikrat menci prořez a nedělá otřepy a neni tam ryziko zlomení nástroje v materialu
Otřepy jsou pravda, ale tak to jde vždycky odjehlit
Zlomení nástroje? V plastu hlubokým nějaký 3-4mm? Viděls někdy, co ta frézka normálně bere v kovu?
no plast je voněčem jiným než carbonová deska. carbon ten asi nevodjedlíš jako plast nebo kov.Sadam.S píše:Menší prořez? A kde na pickguardu potřebuješ díru menší, než 2mm? :-Ocore88 píše:no tou by sem si nebyl tak jistej a ta vodni rezacka ma voproti frezce nekolikrat menci prořez a nedělá otřepy a neni tam ryziko zlomení nástroje v materialu
Otřepy jsou pravda, ale tak to jde vždycky odjehlit
Zlomení nástroje? V plastu hlubokým nějaký 3-4mm? Viděls někdy, co ta frézka normálně bere v kovu?