BIAS
Pravidla fóra
Re: BIAS
nevím, jestli to tak je všude, ale já to tak mám - doprava se nastavuje předpětí víc k nule -> větší proud
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
¨Cybermuff píše:Mmjuz má pravdu... S osciloskopem je to alchymie pro znalé, párované flašky bez nastavení BIASu je možné kupovat pokud mají značení (třeba jako je značení pro Mesu), podle mne je nejjednodušší pro takové amaterské výměny lamp si pořídit měřící adaptér, fláknout ho pod lampu, změřit si anodové napětí v zesiku (a napsat si ho pro přístě), no a nastavit proud podle tabulky, kterou Dirk připravil pro dané hodnoty anodového napětí a různé typy flašek. Kdysi jsem to sepsal sem (spodní část sonda z TubeTownu): http://www.cybermuff.cz/2009/07/nastave ... esilovaci/ To je IMHO nejlevnější varianta, protože je se to dá použít x-krát, stojí to pár Euro a spájí si to každý za chvíli (neztrácí čas zbytečnostmi).
Měl bych dotaz k tomuto tématu. Mám "cathode bias" kombo (4xEL84), takže nic nastavovat nemůžu, ale zdá se mi, že je asi někde chyba, kombo se přehřívá (teda alespoň mám ten pocit, protože po hodině hraní jsou poťáky tak horké, že na nich ani neudržím ruku a původní elky odešly už po půl roce). Chci se zeptat jestli s tady tou věcičkou můžu zkontrolovat anodové napětí, případně zda se dá nějak upravit, kdyby bylo moc velké. V těchto typech zes. je to napětí řízeno odporem, pokud to dobře chápu, tak jestli se dá ten odpor vyměnit za jinou hodnotu. Díky za rady.
ARIA PE-DLX, Danelectro Wasabi Forward - Reverse Delay, DANELECTRO - Fish & Chips 7 Band EQ, BESPECO VM10 Volume pedal, CRATE V 3112
A to bylo kombo taky s EL84? Jaké lampy na míru to byly? Taky jsem uvažoval o prodeji, ale zvukově se mi fakt líbí, tak to chci nějak vyřešit. Teď zkouším ruské 6P14P - EV a zatím to hraje parádně, tak uvidím jak dlouho vydrží.dalabo píše:Já jsem měl stejný problém s kombem Hornette. Přehřívalo a lampy za půlrok pryč. Nakonec mi vybrali lampy na míru a 2 roky jsem na něho hrál bez přehřívání. Pak jsem to prodal a další osud toho neznám.
ARIA PE-DLX, Danelectro Wasabi Forward - Reverse Delay, DANELECTRO - Fish & Chips 7 Band EQ, BESPECO VM10 Volume pedal, CRATE V 3112
- blind boy of Alabama
Zdravím nevíte jestli se u crate V18 má fixní nebo katodovej bias. Když jsem to naposledy rozdělával tak jsem tam žádnej "potenciometr" neviděl.
V18 má katodovej. Je tam 150 ohmů/7W odpor paralelně s 220u kondíkem.
Teda ale Crate by stejně zasloužili pár ran za ty bláboly, co píšou do manuálu - třeba u V18 je pojednání o tom (strana 8 originálního manuálu), jak je důležité mít dobře nastavenej BIAS... To v tom majitelům dělaj slušněj bordel. Ale možná chtěj, aby bohatí kytaristé živili chudé servisáky tím, že budou běhat se zesikama s katodovým BIASem do servisu na seřízení BIASu...
Teda ale Crate by stejně zasloužili pár ran za ty bláboly, co píšou do manuálu - třeba u V18 je pojednání o tom (strana 8 originálního manuálu), jak je důležité mít dobře nastavenej BIAS... To v tom majitelům dělaj slušněj bordel. Ale možná chtěj, aby bohatí kytaristé živili chudé servisáky tím, že budou běhat se zesikama s katodovým BIASem do servisu na seřízení BIASu...
- blind boy of Alabama
to je fakt myslim že jsem si poškodil původní lampy právě kvůli tomu že jsem se řídil manuálem:Cybermuff píše:V18 má katodovej. Je tam 150 ohmů/7W odpor paralelně s 220u kondíkem.
"přepínač On/Off zapínejte asi 30 vteřin před zapnutím standby přepínače" mezitím na tomhle fóru se mluví až o 10-ti minutách ........naštve no
Bohatý kytarista s CREATE V18

- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
no tak me napada, jak dlouho vlastne zhavite? pry ze staci tak dve minutky, co rikal koren kterej hraje na duala, a vlastne vic znamych; ja tomu dycky davam cas na cigaro - zapnu, zapalim si, nez si nachystam snury atd a dokourim a jak tipnu spinku tak prepnu stand by. co vy?
Jak kdy. Doma je to klidně i hodina - záleží na tom, co dělám. Leckdy ještě třeba dodělávám něco v GP nebo večeřím, dokoukávám seriál a tak... A ve zkušebně to nebývá víc jak pět minut, protože spoluhráč hraje na tranda, tak by na mě museli čekat, kdybych to chtěl ždavit dýl.pigdestroyer píše:no tak me napada, jak dlouho vlastne zhavite? pry ze staci tak dve minutky, co rikal koren kterej hraje na duala, a vlastne vic znamych; ja tomu dycky davam cas na cigaro - zapnu, zapalim si, nez si nachystam snury atd a dokourim a jak tipnu spinku tak prepnu stand by. co vy?
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
hlavně nežhavit moc dlouho... dvě minuty stačí.. deset neuškodí.. hodina už je moc, tím opotřebíš lampy víc než kdybys nežhavil.
a jsou aparáty bez standby a hrajou a lampy v nich taky vydrží nějakou dobu...
a jsou aparáty bez standby a hrajou a lampy v nich taky vydrží nějakou dobu...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Za dvě vteřiny to mám dojem ještě nehraje, ale to je jen slovíčkaření.lokomoti píše:minimum neni optimum. Bude to hrát i za dvě vteřiny ale nikdo ti neřekne že tím ty lampy !hodně! trpí a zkracuje se jim životnost. Mrkni na thread o zachazeni s lampovym aparatem
Každopádně starší Valvestate po zapnutí cca 5 vteřin mlčí, pak teprv se začne postupně zesilovat. ALe možná za to může kondenzátor nebo něco.. To už nevím
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Jasně však jsem tím chtěl jenom říct že když to hraje hned neznamená že to je dost nažhavený a že se to neničí
spoluhráč si kupoval lampový kombo a ve kšeftě mu řekli že není potřeba žhavit ale je potřeba po dohrání minimálně deset minut čekat než se kombo vypne (tzn mezi stand by a uplnym vypnutim). Čemu úplně nerozumim 
Mephitic Society
ESP eclipse II VB
ESP eclipse II VB