Kabely není třeba přehánět. Mezi dobrou metráží za 25 korun a nějakým monstrem rozdíl asi nepoznám. Některé laciné kabely ze setu nebo takové ty barevné co jsou jakoby naolejované s litýma jackama poznám okamžitě
Dvě kytary v jednom efektu
Pravidla fóra
Re: Dvě kytary v jednom efektu
Jo, dzzz dzzz je výraz pro takové to co leze z levné šunky když chce někdo na Metal Zone napodobit Metallicu a umí 5 akordů
.
Kabely není třeba přehánět. Mezi dobrou metráží za 25 korun a nějakým monstrem rozdíl asi nepoznám. Některé laciné kabely ze setu nebo takové ty barevné co jsou jakoby naolejované s litýma jackama poznám okamžitě
.
Diky všem za všechno,
A ještě přesný rozdíl mezi equalizerem a kompresorem?
A od které firmy jsou podle vás takové efekty nejlepší? (Já preferuju Bosse i když mám od něj jen tu DS2)
A od které firmy jsou podle vás takové efekty nejlepší? (Já preferuju Bosse i když mám od něj jen tu DS2)
- axi12
- Kontaktovat uživatele:
Ekvalizér -> Ti upravuje frekvenční pásmo tónů, jak si přesně nastavíš. Tzn. že si můžeš nastavit slabší basy(které ti kytara hazí hodně) a nastavit více výšek a více středů...radekb94 píše:Diky všem za všechno,![]()
Kompresor -> Upravuje ti HLASITOST tónů tak, že jsou všechny na stejné úrovni. Tzn. že když do kdytary hodně třískáš, tak hraješ dolní struny razantněji než horní a tím pádem jsou ty horní méně slyšet a pomocí toho efektu je vše stejně hlasité
Chápeš?
Jakou firmu? No tak u toho ekvalizéru je to i docela jedno
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
To chápu, ale ten zvuk.axi12 píše:Ekvalizér -> Ti upravuje frekvenční pásmo tónů, jak si přesně nastavíš. Tzn. že si můžeš nastavit slabší basy(které ti kytara hazí hodně) a nastavit více výšek a více středů...radekb94 píše:Diky všem za všechno,![]()
Kompresor -> Upravuje ti HLASITOST tónů tak, že jsou všechny na stejné úrovni. Tzn. že když do kdytary hodně třískáš, tak hraješ dolní struny razantněji než horní a tím pádem jsou ty horní méně slyšet a pomocí toho efektu je vše stejně hlasité
Chápeš?
Jakou firmu? No tak u toho ekvalizéru je to i docela jednoBuď bazarovýho Bossáka (tak za 1400,-) a nebo můžeš klidně koupit novýho Behringra
Ten tě vyjde tak na 800,- ? A kromě plastové krabice (tvrdý plast) nepoznáš skoro rozdíl
U ekvalizérů není zas tak co podělat... tady bych fakt řekl, že se vyplatí i ten Behringer
Ale i EH dělá ekvalizéry
To je na tobě
U kompresoru je lepší zvuk, kromě toho, že to zní stejně.
A ten equalizer??
Na videu od Bosse jsem to u cleanu sice poznal, ale nepřišel mi ten zvuk něják extra zajímavý, lepší a u distortionu skoro žádný rozdíl.
- axi12
- Kontaktovat uživatele:
Proč řešíš ještě kompresor, když je pro tebe na nic?radekb94 píše:To chápu, ale ten zvuk.axi12 píše:Ekvalizér -> Ti upravuje frekvenční pásmo tónů, jak si přesně nastavíš. Tzn. že si můžeš nastavit slabší basy(které ti kytara hazí hodně) a nastavit více výšek a více středů...radekb94 píše:Diky všem za všechno,![]()
Chápeš?
Jakou firmu? No tak u toho ekvalizéru je to i docela jednoBuď bazarovýho Bossáka (tak za 1400,-) a nebo můžeš klidně koupit novýho Behringra
Ten tě vyjde tak na 800,- ? A kromě plastové krabice (tvrdý plast) nepoznáš skoro rozdíl
U ekvalizérů není zas tak co podělat... tady bych fakt řekl, že se vyplatí i ten Behringer
Ale i EH dělá ekvalizéry
To je na tobě
U kompresoru je lepší zvuk, kromě toho, že to zní stejně.
A ten equalizer??
Na videu od Bosse jsem to u cleanu sice poznal, ale nepřišel mi ten zvuk něják extra zajímavý, lepší a u distortionu skoro žádný rozdíl.
Mno to chce vyzkoušet naživo
Mně přijde, že každý začátečník si myslí, že potřebuje kytaru, efekt a kombo.radekb94 píše:Díky za odpověď.
Ještě jedna věc, nechci zas zakládat nic nového a určitě to tu je, potřeboval bych nějáký efekt na clean sound.
Levnější ale kvalitní, někdo mi totiž říkal, že je základem všeho kompresor, ale když mám humbucker tak si myslím, že to není zas až tak důležité.
Ptám se tedy, jestli delay nebo ten kompresor a jestli multiefekt nebo krabičku?
Díky
Proč potřebuješ "nějaký" efekt, když sám ani nevíš na co? Není lepší se naučit zacházet s tím co mám a efekty kupovat podle toho, kam se chci dál vyvíjet?
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
- axi12
- Kontaktovat uživatele:
+1Moleek píše:Mně přijde, že každý začátečník si myslí, že potřebuje kytaru, efekt a kombo.radekb94 píše:Díky za odpověď.
Ještě jedna věc, nechci zas zakládat nic nového a určitě to tu je, potřeboval bych nějáký efekt na clean sound.
Levnější ale kvalitní, někdo mi totiž říkal, že je základem všeho kompresor, ale když mám humbucker tak si myslím, že to není zas až tak důležité.
Ptám se tedy, jestli delay nebo ten kompresor a jestli multiefekt nebo krabičku?
Díky
Proč potřebuješ "nějaký" efekt, když sám ani nevíš na co? Není lepší se naučit zacházet s tím co mám a efekty kupovat podle toho, kam se chci dál vyvíjet?
Naprostý souhlas... byl jsem na tom stejně
Nejdřív se nauč hrát a pak řeš krabky
Já zas nejsem úplně levý na hraní, i když hraju jen 2 roky, hraju na to každý den 1-2 hod min.Moleek píše:Mně přijde, že každý začátečník si myslí, že potřebuje kytaru, efekt a kombo.radekb94 píše:Díky za odpověď.
Díky
Ale je pravda, že v těch krabkách na clean zatím jasno zdaleka nemám
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tak si laskavě přečti tohle - kytarove-efekty/to-zakladni-o-kytarovyc ... t6945.html je tam zmíněno vše, co potřebuješ vědět. Pokud ti to nebude stačit, tak prostě vlez do obchodu a jdi si to vyzkoušet...
Jinak tak jako tak - tvůj problém není to, že ti chybí efekt, ale že hraješ na low-end kytaru a low-end kombo. Kompresor, ekvalizér, cokoli, ti asi moc nepomůžou. Spíš by stálo za to si koupit nový aparát.
Crowley: Občas mám ten pocit, že to je pro srandu králíkům...
Jinak tak jako tak - tvůj problém není to, že ti chybí efekt, ale že hraješ na low-end kytaru a low-end kombo. Kompresor, ekvalizér, cokoli, ti asi moc nepomůžou. Spíš by stálo za to si koupit nový aparát.
Crowley: Občas mám ten pocit, že to je pro srandu králíkům...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Zdravím všechny, nechci zakládat nové téma, tak otevírám znovu toto, vracím se k původní myšlence.
Jak nejlépe zapojit 2 kytary do Boss GT-10.
Jde mi o případ, kdy má člověk například jednu kytaru naladěnou standartně, a druhou dropnutou. Nechce se mi pořád přehazovat na kytarách kabel (vím že se to tak asi dělá, ale když člověk zapomene stáhnout kytaru třeba na mixu, tak to dělá hnusnej bordel).
Dalším řešením je samozdřejmě série songů ve standartu, o přestávce prohodit kajtry a dát sérii v drop.
Jen mě to prostě zajímá
Jde to nějak efektivně a jednoduše vyřešit aby se neztrácel signál?
Díkec
P.
Jak nejlépe zapojit 2 kytary do Boss GT-10.
Jde mi o případ, kdy má člověk například jednu kytaru naladěnou standartně, a druhou dropnutou. Nechce se mi pořád přehazovat na kytarách kabel (vím že se to tak asi dělá, ale když člověk zapomene stáhnout kytaru třeba na mixu, tak to dělá hnusnej bordel).
Dalším řešením je samozdřejmě série songů ve standartu, o přestávce prohodit kajtry a dát sérii v drop.
Jen mě to prostě zajímá
Jde to nějak efektivně a jednoduše vyřešit aby se neztrácel signál?
Díkec
P.
ESP-LTD EC-1000FM ASB - Boss GT-10 - Hughes&Kettner TubeMeister 18 Head&Box - Sennheiser EH350 - Sure 58
Kupovaný třeba: http://kytary.cz/electro-harmonix-switc ... /HN096713/
Jinak pokud jsi trochu šikovný tak si takový switch uděláš za 200.
EDIT: je tu na to celé téma: ostatni-f73/stavba-a-b-switche-t7527.html
Jinak pokud jsi trochu šikovný tak si takový switch uděláš za 200.
EDIT: je tu na to celé téma: ostatni-f73/stavba-a-b-switche-t7527.html
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.