Vhodné snímače
Pravidla fóra
Vhodné snímače
Hoj mohl by mi doporučit nějake snímače vhodne pro brit zvuk, tak 70 - 80 leta (styl jak AC/DC) ? teda jestli takového něco je ?
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vhodné snímače
S Gibson snimaci neudelas chybu. Uz jen prot, ze je pouziva Angus 
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
to mě tež napadlo
ale za angus signature se mi 2,8 - 3 litry ted presne nevim davat nechce
mam nejake limity. napadly me snimace jake jsou v gibson standart . ma to podobnou charakteristiku ?
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Priznam se, ze opravdu nevim. V Gibson snimacich se nevyznam. Ale rekl bych, ze kdyz se podivas na nejake SG, tak tam uvidis caste snimace. tak mozna od toho se odpichnout.
na jakou kytaru? jaky mas rozpocet?
pokud chces humbuckery gibsony jsou ok (2x490 popr 498T + 490, burstbuckery...), pripadne jejich ekvivalenty od SD. nebral bych nic extra silnyho a vzal bych alnico magnety.
jinak me na tenhle styl muziky spis berou singly, P90, soapbary v jazzmasteru nebo teleci.
pokud chces humbuckery gibsony jsou ok (2x490 popr 498T + 490, burstbuckery...), pripadne jejich ekvivalenty od SD. nebral bych nic extra silnyho a vzal bych alnico magnety.
jinak me na tenhle styl muziky spis berou singly, P90, soapbary v jazzmasteru nebo teleci.
tak na kytaru Sg přemýšlím že bych si pořídil to cerne sg od bacha a pak hned na nem vymenil snimace za gibsonky .. rozpocet max do 4,5 ..
Ty Gibsony 490/498/500 maji keramicky magnety (docela vysokej vystup, potencialne az moc), pokud chces dosahnout klasictejsich zvuku tak ber spis Classic 57' (Alnico II magnety) nebo nejaky Burstbuckery (Alnico V magnety, ale je jich vice typu podle sily vystupu, jsou taky o neco drazsi)...
490 a 498 maji alnico magnety. 500T je keramika.Farrell píše:Ty Gibsony 490/498/500 maji keramicky magnety (docela vysokej vystup, potencialne az moc), pokud chces dosahnout klasictejsich zvuku tak ber spis Classic 57' (Alnico II magnety) nebo nejaky Burstbuckery (Alnico V magnety, ale je jich vice typu podle sily vystupu, jsou taky o neco drazsi)...
No dobre, ale na tom ze maji obecne vyssi vystup to nic nemeni (krome ty 490tky teda)Kinx píše:490 a 498 maji alnico magnety. 500T je keramika.

tak ja je radim do takove te kategorie stredne silnych nimacuFarrell píše:No dobre, ale na tom ze maji obecne vyssi vystup to nic nemeni (krome ty 490tky teda)Kinx píše:490 a 498 maji alnico magnety. 500T je keramika.![]()
akorat nevime na jakou kytaru to chce
tak ta kytara BACH BSG BKP . takže radíte snímače se slabsím vystupem. padlo tady classic 57(ke krku) . dival jsem se tenkrát na nej a uvazoval jsem o nem spolecne s angus young signature(kobykla) ale nesel by ten angus young signature necim nahradit ? nejaky jiny levnejsi ekvivalnet ?
angus prave ze neni moc slaby dle toho grafuAndy56 píše:tak ta kytara BACH BSG BKP . takže radíte snímače se slabsím vystupem. padlo tady classic 57(ke krku) . dival jsem se tenkrát na nej a uvazoval jsem o nem spolecne s angus young signature(kobykla) ale nesel by ten angus young signature necim nahradit ? nejaky jiny levnejsi ekvivalnet ?
pokud nemas nejaky kvalitni lampovy aparat (coz soude podle toho, ze chces kupovat focus za 4500 Kč asi nemas), tak se na nejake nuance mezi gibsonovskymi snimaci vykasli a vubec to neres...
pokud chces do focusky vrazit neco, co bdue hrat, tak si kup treba na bazaru sadu 490r + 490t, kterou tam ted nekdo prodava za 2500 Kč (alespoň včera tam myslim jeste byli) a je...
a vubec to nemyslim nejak ve zlim... cpat ale na kytaru za 4500 Kč snimače za 5t. nema smysl, zvlašť když prostě nemáš odpovídající zes. A v takovem pripade hrotit nejake rozdily mezi 490 nebo classic 57 opravdu nema vyznam
pokud chces do focusky vrazit neco, co bdue hrat, tak si kup treba na bazaru sadu 490r + 490t, kterou tam ted nekdo prodava za 2500 Kč (alespoň včera tam myslim jeste byli) a je...
a vubec to nemyslim nejak ve zlim... cpat ale na kytaru za 4500 Kč snimače za 5t. nema smysl, zvlašť když prostě nemáš odpovídající zes. A v takovem pripade hrotit nejake rozdily mezi 490 nebo classic 57 opravdu nema vyznam
doobře doobřeqwer píše:pokud nemas nejaky kvalitni lampovy aparat (coz soude podle toho, ze chces kupovat focus za 4500 Kč asi nemas), tak se na nejake nuance mezi gibsonovskymi snimaci vykasli a vubec to neres...
- Ivan.ps
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím. Na mojej gitare mám aktívne snímače EMG81 a 85, no uvažujem o ich výmene za niečo pasívne, pretože sa mi tieto snímače zdajú veľmi tvrdé. Telo gitary je z mahagónu, mám pevnú kobylku... Hráme moderný rock s prvkami nu-metalu. Mohli by ste mi niečo odporučiť? cena tak okolo 200Eur za oba...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Existuje strašně moc typů snímačů, které by ti mohly vyhovovat. Koukal bych ale hlavně po Seymour Duncan (třeba něco ve stylu Alternative 8, SH-6 a celkově těch SH-x s vyšším číslem než 10 ke kobylce) a DiMarzio (D-Activator, D-Activator X, Super Distortion, myšleno též ke kobylce). U krku toho můžeš použít fakt strašně moc, nemám potuchy o tom, co by sis představovat - jestli něco ve stylu PAF, SH-1 nebo SH-2, Norton apod...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Brit zvuk dělá Marshall a ruce. Používalo se kdeco.Andy56 píše:Hoj mohl by mi doporučit nějake snímače vhodne pro brit zvuk, tak 70 - 80 leta (styl jak AC/DC) ? teda jestli takového něco je ?
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
- Ivan.ps
- Kontaktovat uživatele:
Nero píše:Existuje strašně moc typů snímačů, které by ti mohly vyhovovat. Koukal bych ale hlavně po Seymour Duncan (třeba něco ve stylu Alternative 8, SH-6 a celkově těch SH-x s vyšším číslem než 10 ke kobylce) a DiMarzio (D-Activator, D-Activator X, Super Distortion, myšleno též ke kobylce). U krku toho můžeš použít fakt strašně moc, nemám potuchy o tom, co by sis představovat - jestli něco ve stylu PAF, SH-1 nebo SH-2, Norton apod...
Ku kobylke by som potreboval niečo,čo zládane aj vyššie skreslenie, teda snímač, ktorý bude konkrétny jasný a hutný aj pri vyššom skreslení a ku krku? Páči sa mi napríklad zvuk Satrianiho, len tie snímače čo používa on sú oproti tým vyšším radám Seyomur Duncan SH o dosť slabšie, tak neviem, či by to nebol problém. Viem, že krkové snímače sú spravidla slabšie, ale napr. snímače "PAF Joe" už patria do trošku inej kategórie (myslím silou výstupného signálu) ako tie SH...
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Radim Hladik rika, ze cim vetsi vystup ma snimac, tim vice to zabiji zvuk. Je jen na lidech, jestli se budou ridit jeho radou, nebo ne. Nejlepe si zajdi odzkouset nejaky JS model a uvidis.
- wreptile
- Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface
Hraju metalcore, občas i něco tvrdšího... deathcore, mathcore a můj DiMarzio Tone Zone mi zcela vyhovuje i když chci hrát něco měkčího, také stojí za zvážení...
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein