Zdravím!
Dostala se ke mě dost odrbaná Jolana Syrinx kterou bych si rád zrenovoval. Má po předchozím majiteli u kobylky aktivní HB Shadow, ale elektronika chybí. Rád bych si ji zkusil udělat, s leptáním a pájením nemám problém. Máte někdo s něčím takovým zkušenosti? Nějaká schémata, rady nebo aspoň požadované parametry(max. výstupní napětí?)?
home-made aktivní elektronika?
home-made aktivní elektronika?
Squier Standard stratocaster (neck: SD SSL-2, middle: Fender HOT Alnico III, bridge: R.M. Bridge), ZOOM Power Drive, VHT Special 6
Re: home-made aktivní elektronika?
Zapracuj do toho nějaký pěkný čistý booster a máš toPompo píše:Zdravím!
Dostala se ke mě dost odrbaná Jolana Syrinx kterou bych si rád zrenovoval. Má po předchozím majiteli u kobylky aktivní HB Shadow, ale elektronika chybí. Rád bych si ji zkusil udělat, s leptáním a pájením nemám problém. Máte někdo s něčím takovým zkušenosti? Nějaká schémata, rady nebo aspoň požadované parametry(max. výstupní napětí?)?
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
jo to je dobrej nápad
teď mě napadlo udělat si přepínání, kdy jednou půjde přes booster pouze signál z toho Shadow a nebo signál toho snímače, který je zrovna vybrán přepínačem - napíchnout to před samicí na jack. Ve středu a u krku mám v plánu mít hotrails (pasivní) přepínatelný na paralelní zapojení. Bude to stejný jako když dám booster mezi kytaru a kombo a případné výkonové rozdíly mezi aktivním snímačem a hotrails můžu dorovnávat potem od boosteru? A bude mi booster vůbec k něčemu při hře na polovodičovej apec?
Squier Standard stratocaster (neck: SD SSL-2, middle: Fender HOT Alnico III, bridge: R.M. Bridge), ZOOM Power Drive, VHT Special 6
Ten booster ti udělá jen předzesílení, aby se vyrovnal rozdíl síly signálu různých snímačů, a i "normálně" použitý booster na tranďáku funguje. Hodí se třeba když máš dvoukanál (čistý-zkreslený) a potřebuješ ještě přepínání zkreslený-zkreslenější, pokud nepřebudíš vstupní tranzistor. Pokud ano, máš přepínání distortion-fuzzPompo píše:jo to je dobrej nápadteď mě napadlo udělat si přepínání, kdy jednou půjde přes booster pouze signál z toho Shadow a nebo signál toho snímače, který je zrovna vybrán přepínačem - napíchnout to před samicí na jack. Ve středu a u krku mám v plánu mít hotrails (pasivní) přepínatelný na paralelní zapojení. Bude to stejný jako když dám booster mezi kytaru a kombo a případné výkonové rozdíly mezi aktivním snímačem a hotrails můžu dorovnávat potem od boosteru? A bude mi booster vůbec k něčemu při hře na polovodičovej apec?
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

Tady je toho hodně: http://www.blueguitar.org/new/schem/_gtr/ - sice jsou to hlavně zapojení kytarových elektronik (jakože drátování), ale je tam jak normální aktivní elektronika (active guitar.gif - něco jak na tom pandatronu) a i mid boost - to se montuje do stratocasterů, nevím, jak by se hodila na HB, ale Clapton to prý používá
. Možná by šel sehnat i treble booster, co používal May, ale závisí to hodně na tom, co se na tu kytaru má hrát - já bych byl pro jednoduchý booster, jak je EHX LPB1 nebo MXR microamp. (ale viděl jsem už v kytaře i fuzz, flanger, kvákadlo a pododbné zběsilosti - a to asi nebude potřeba
).
Jednoduše by potřebovalo nad tím dost popřemýšlet, což já teď jaksi nemůžu (su indisponovaný, došel sem před 8mi hodinama ze zábavy), ale později bych klidně pomohl
Jednoduše by potřebovalo nad tím dost popřemýšlet, což já teď jaksi nemůžu (su indisponovaný, došel sem před 8mi hodinama ze zábavy), ale později bych klidně pomohl