home-made aktivní elektronika?

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
Pompo

home-made aktivní elektronika?

Příspěvek od Pompo »

Zdravím!
Dostala se ke mě dost odrbaná Jolana Syrinx kterou bych si rád zrenovoval. Má po předchozím majiteli u kobylky aktivní HB Shadow, ale elektronika chybí. Rád bych si ji zkusil udělat, s leptáním a pájením nemám problém. Máte někdo s něčím takovým zkušenosti? Nějaká schémata, rady nebo aspoň požadované parametry(max. výstupní napětí?)?
Squier Standard stratocaster (neck: SD SSL-2, middle: Fender HOT Alnico III, bridge: R.M. Bridge), ZOOM Power Drive, VHT Special 6
woro90

Re: home-made aktivní elektronika?

Příspěvek od woro90 »

Pompo píše:Zdravím!
Dostala se ke mě dost odrbaná Jolana Syrinx kterou bych si rád zrenovoval. Má po předchozím majiteli u kobylky aktivní HB Shadow, ale elektronika chybí. Rád bych si ji zkusil udělat, s leptáním a pájením nemám problém. Máte někdo s něčím takovým zkušenosti? Nějaká schémata, rady nebo aspoň požadované parametry(max. výstupní napětí?)?
Zapracuj do toho nějaký pěkný čistý booster a máš to :wink:
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Pompo

Příspěvek od Pompo »

jo to je dobrej nápad :) teď mě napadlo udělat si přepínání, kdy jednou půjde přes booster pouze signál z toho Shadow a nebo signál toho snímače, který je zrovna vybrán přepínačem - napíchnout to před samicí na jack. Ve středu a u krku mám v plánu mít hotrails (pasivní) přepínatelný na paralelní zapojení. Bude to stejný jako když dám booster mezi kytaru a kombo a případné výkonové rozdíly mezi aktivním snímačem a hotrails můžu dorovnávat potem od boosteru? A bude mi booster vůbec k něčemu při hře na polovodičovej apec?
Squier Standard stratocaster (neck: SD SSL-2, middle: Fender HOT Alnico III, bridge: R.M. Bridge), ZOOM Power Drive, VHT Special 6
woro90

Příspěvek od woro90 »

Pompo píše:jo to je dobrej nápad :) teď mě napadlo udělat si přepínání, kdy jednou půjde přes booster pouze signál z toho Shadow a nebo signál toho snímače, který je zrovna vybrán přepínačem - napíchnout to před samicí na jack. Ve středu a u krku mám v plánu mít hotrails (pasivní) přepínatelný na paralelní zapojení. Bude to stejný jako když dám booster mezi kytaru a kombo a případné výkonové rozdíly mezi aktivním snímačem a hotrails můžu dorovnávat potem od boosteru? A bude mi booster vůbec k něčemu při hře na polovodičovej apec?
Ten booster ti udělá jen předzesílení, aby se vyrovnal rozdíl síly signálu různých snímačů, a i "normálně" použitý booster na tranďáku funguje. Hodí se třeba když máš dvoukanál (čistý-zkreslený) a potřebuješ ještě přepínání zkreslený-zkreslenější, pokud nepřebudíš vstupní tranzistor. Pokud ano, máš přepínání distortion-fuzz :D
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
ohryzek36

Příspěvek od ohryzek36 »

Tady je toho hodně: http://www.blueguitar.org/new/schem/_gtr/ - sice jsou to hlavně zapojení kytarových elektronik (jakože drátování), ale je tam jak normální aktivní elektronika (active guitar.gif - něco jak na tom pandatronu) a i mid boost - to se montuje do stratocasterů, nevím, jak by se hodila na HB, ale Clapton to prý používá :D . Možná by šel sehnat i treble booster, co používal May, ale závisí to hodně na tom, co se na tu kytaru má hrát - já bych byl pro jednoduchý booster, jak je EHX LPB1 nebo MXR microamp. (ale viděl jsem už v kytaře i fuzz, flanger, kvákadlo a pododbné zběsilosti - a to asi nebude potřeba :D ).

Jednoduše by potřebovalo nad tím dost popřemýšlet, což já teď jaksi nemůžu (su indisponovaný, došel sem před 8mi hodinama ze zábavy), ale později bych klidně pomohl :twisted:
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“