core88 píše:no plast je voněčem jiným než carbonová deska. a ten asi nevodjedlíš jako plast nebo kov.
Hm, to je možný počítal jsem s plastem
Jak je karbon tvrdej? Imho nějakej levnější, kterej by byl použitej by taky až tak problém nebyl... ale fakt netušim
core88 píše:no plast je voněčem jiným než carbonová deska. a ten asi nevodjedlíš jako plast nebo kov.
Hm, to je možný počítal jsem s plastem
Jak je karbon tvrdej? Imho nějakej levnější, kterej by byl použitej by taky až tak problém nebyl... ale fakt netušim
vono nejde voto jak je tvrdej ale tam de spis voto ze sou tam vlakna. je to vlastne nekolik vrsten carbononý tkaniny sleponejch pryskyricí .(jako sklolaminat)
takzě musis na to pouzit nastoroje ktomu urcený co zvladnou vysokou žeznou rychlost.a ta tě u vodního řezáku tolik netrápí.nehlede nato že tolik nenamáhá tu desku a je to asi i rychlejší.
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Proč to chceš dělat z karbonu ? Staré kytary měly pickguard z celuloidu, novší z vrstveného PVC. Na jedné jsem to měl ze skelného laminátu vybarveného černí a bronzovým práškem.
Karbon se třepí na řezu a je to maras.
dalabo píše:Proč to chceš dělat z karbonu ? Staré kytary měly pickguard z celuloidu, novší z vrstveného PVC. Na jedné jsem to měl ze skelného laminátu vybarveného černí a bronzovým práškem.
Karbon se třepí na řezu a je to maras.
Jenže je to kůl
Ale je fakt, že by to asi vypadalo dost hustě Takže až to někdo uděláte, tak se pochlubte
Jo když někdo neumí hrát tak musí aspoň dělat šou nebo mít kytaru co vypadá mega hyper kůl . No taky mi bylo patnáct a lepil sem na kytaru vršky od piva a zrcátka.
dalabo píše:Jo když někdo neumí hrát tak musí aspoň dělat šou nebo mít kytaru co vypadá mega hyper kůl . No taky mi bylo patnáct a lepil sem na kytaru vršky od piva a zrcátka.
nojo ale carbon je jiná liga
Když mi bylo 15 tak jedinej karbon co byl tak leda na pístech u fotříkova auta .
Jak by asi hrál Satriani kdyby měl karbonovej pickguard. Nebo takový Petr Janda.
Sadam.S píše:Hele, ten z toho "rohožkovýho" plechu myslim má dokonce někdo tady na fóru Ale prej je to těžký jak hovado (ale teda tenhle vypadá tenčí )
A vůbec, když chceš vypadat hustě, vyser se na carbonovej picguard a šetři na tohle
tak nesmys to udelat z šestky plechu a hlinik neni tezkej tak to zas takova katastrofa nebude . tam ta ibanezka nani to zlí ale na muj vkus už dovela přplácaný.
Rohožkovej plech se dá koupit i tenčí a taky jsem viděl imitaci na kufru- Byl to nějaký fíbrkarton a na tom hrubá hliníková fólie s takovými nálisy že to vypadá skoro stejně.
Jenže sežene se tenhle plech hliníkovej? (nevim, nezkoušel jsem a nevim takdy, kde všude se používá - já ho znám jen z prostředků hromadné dopravy, kde se po něm chodí, tudíž to fakt hliník nebude )
Sadam.S píše:Jenže sežene se tenhle plech hliníkovej? (nevim, nezkoušel jsem a nevim takdy, kde všude se používá - já ho znám jen z prostředků hromadné dopravy, kde se po něm chodí, tudíž to fakt hliník nebude )
no v MHD tam už ja asi ku*va tlustej ale sehnat se to dá. dělaj se i tenký tak 2 - 2,5 mm
Uhlíkový laminát (frikulíny nazývaný ultramegahypercool carbon) je úplně v pohodě - pokud nemáš dostatečně vysoké otáčky, prostě ty chlupaté okraje pak zabrousíš. Ale jako lepší variantu bych viděl koupit kus tkaniny a nalaminovat to na nějaký podklad, vyjde to levněji. Ta deska je strašně předražená, nejspíš to bude vysokopevnostní dělaná v autoklávu.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1. Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
woro90 píše:Uhlíkový laminát (frikulíny nazývaný ultramegahypercool carbon) je úplně v pohodě - pokud nemáš dostatečně vysoké otáčky, prostě ty chlupaté okraje pak zabrousíš. Ale jako lepší variantu bych viděl koupit kus tkaniny a nalaminovat to na nějaký podklad, vyjde to levněji. Ta deska je strašně předražená, nejspíš to bude vysokopevnostní dělaná v autoklávu.
to by asi vyladalo hnusně hrbolatě ne ? když by si to na laminoval na nějakej podklad. ta deska jak tu nekdo psal stoji 3200kc 1000x2000 mm a kdyby se využila do posledního kousky tak by se to zase vyplatilo.