Roland juno d vs. MIDI

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Roland juno d vs. MIDI

Příspěvek od Trao »

Konečně jsem dal dohromady Roland JUNO D (long story ;-) ),
problém je, že neodesílaj všechny MIDI data, konkrétně mi jde o to, že při stisku více kláves najednou vyšlou pouze jeden note on, stejně tak když pouštím víc kláves najednou, tak jen jeden note off, čas od času se vůbec note off nepošle. Posílání dovnitř (tj. z počítače) funguje.
Pomůže mi výměna midi->usb rozhraní? Mám ho vyzkoušené z Yamah PSR-290, kde všechno fungovalo pouze za předpokladu, že byl zapnutý "DUAL" mode. Nikde jsem nezjistil, jestli je to chyba yamah, že neodesílají, nebo zda je to v tom rozhraní.
Chci vědět, jestli by šlo něco podobného u JUNA nebo jestli prostě zahodit USB rozhraní a koupit něco, co bude fungovat.
Die Hard or Die Home
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Roland juno d vs. MIDI

Příspěvek od pavlii »

Těžko říci. Obecně může být problém s USB/MIDI, pokud se nejedná o nějaký osvědčený kousek (řekl bych, že věci od M-Audio jsou bezproblémové, ale nemám osobní zkušenost). Tvrzení, že z Juno D neodcházejí všechny MIDI zprávy je podložené nějakým MIDI analyzérem (třeba MIDI-OX)? USB vytváří (a následně i nabízí) velice rádo virtuální MIDI porty a jejich funkce bývá docela problematická.

Vyzkoušel bych jiný typ USB/MIDI převodníku, nejlépe něco renomovaného než noname produkt.

P.
Naposledy upravil(a) pavlii dne 16.05.2010 20:33, celkem upraveno 1 x.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Re: Roland juno d vs. MIDI

Příspěvek od Trao »

JJ, čekal jsem, že to bude takhle, děkuju...
A ano, analýza proběhla přes MIDI-OX, když jsem například stisknul najednou tóny z G-dur akordu, někdy to vzalo g, někdy h, někdy d...
Die Hard or Die Home
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“