Prava ruka

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
veso21

Prava ruka

Příspěvek od veso21 »

Tak mam taky problem s pravou rukou...Ked hram na gitare tak niekedy mam pravu ruku ako z olova, niekedy zase hram dost rychlo...Hram na gitare uz asi 3 roky...Dost ma to stve lebo v tej chvili nemozem skoro nic hrat pretoze nasa kapela hra thrash...Rozcvicovanie vobec nepomaha..To ako keby si moja ruka robila co chce, raz zahra, raz nie...Prosim o radu :) Dakujem :)
J.J.
Rádce

Re: Prava ruka

Příspěvek od J.J. »

Jojo i ruce mají své dny.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
veso21

Příspěvek od veso21 »

Tiez som si to myslel ale mne sa to stava dost casto...
vorech6

Příspěvek od vorech6 »

prostě víc s tou rukou cvič. kup si takovej ten gumovej kroužek na prsty a cvič s rukou sou to jenom ztuhlý svaly nic jinýho stim dělat nejde
Metal vládne světem!Hip Hop nechte dětem!

Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
Homerda

Příspěvek od Homerda »

veso21 píše:Tak mam taky problem s pravou rukou...Ked hram na gitare tak niekedy mam pravu ruku ako z olova, niekedy zase hram dost rychlo...Hram na gitare uz asi 3 roky...Dost ma to stve lebo v tej chvili nemozem skoro nic hrat pretoze nasa kapela hra thrash...Rozcvicovanie vobec nepomaha..To ako keby si moja ruka robila co chce, raz zahra, raz nie...Prosim o radu :) Dakujem :)
Zpomalit, uvolnit, procvicovat techniku pekne od zacatku(nejjednodussi cviceni k tezsim) a pujde to jak po masle, hlavne musis zjistit co delas spatne
Stop dreaming, start playing!
veso21

Příspěvek od veso21 »

ok dakujem vam :) skusim co ste povedali :)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Rozcvičování ruky před hraním musí pomáhat. Jestli ne, děláš to špatně. Dobrý návod je v Petrucciho Rock Discipline.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
veso21

Příspěvek od veso21 »

Pozrel som si na internete toto video od petrucciho na rozcvicovanie...Dnes rano mi to pomohlo a hral som dobre cele doobedu...Ale teraz vecer ani za svet...Rozcvicoval som sa ani nepocitam kolko krat a ruka ako keby z olova...Uz fakt stracam nervy...Neviete cim to moze byt ?
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Tak si ju první rozehřej v trenkách a pak to pujde jak po másle :D A nezapomeň si umyt ruky :lol:
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Dost zvláštní způsob. Ale mě třeba na zatuhlou ruku pomáhala pětilirovka s teplou vodou, teď už to neřeším.
mr.a

Příspěvek od mr.a »

muzes zkusit takovy ty "ice gely" melo by to byt na svalstvo a na klouby, jinak s tou rukou neco delej vem si treba do autobusu mackadlo a mackej pri ceste do skoly/prace, to te nic nestoji a cviceni se hodi .)
veso21

Příspěvek od veso21 »

bubucci : diky dobra rada :D :D

skusim poriadne pocvicit s tou rukou a po nejakom case tu napisem ci to pomohlo :) dakujem vam za rady :)
wreptile
Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface

Příspěvek od wreptile »

To já mám problém, že od jednoho pádu nedokážu pravou rukou jet downpickem nic rychlejšího, než jsou šestnáctky v 120-130, přitom dříve mi to vůbec nedělalo problém a to nemluvím o alternate pickingu, třeba když přejíždím struny, tak mi to dělá strašný problém... Zahojí se to nějak? Nebo to je prostě napořád... trvá to už tak 3 měsíce
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
mirko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirko »

Na celkové rozhýbanie všetkých svalov a udržovanie ich sily je podľa mňa najlepší Powerball. Raz za čas si tak kľudne pocvičiť, tak ako to tá ruka potrebuje.
FENDER Classic 50s Stratocaster, Les Paul Standard
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Mě třeba powerball vůbec nepomáhá - příjde mi to jako zbytečná a drahá blbost. Toť můj názor...

K tématu - rozecvičení ruky by určitě mělo pomoc, pokud nepomáhá, tak je asi třeba rozcvičovat více, případně hledat, kde se nachází příčina problémů. Může to být třeba špatné prokrvování, namožené svaly, problémy se šlachama, možností je mnoho.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
mr.a

Příspěvek od mr.a »

jeste me napadlo, zkus se podivat sem
http://video.google.com/videoplay?docid ... 8186612048#
je to rock discipline od petrucciho, zezacatku tam ukazuje ruzny protahovani + rozmasirovani, sou to klasicky cviky co musis znat nejmene z hodin telesne vychovy :), ale to rozmasirovani se hodi
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“