Zacházení s lampovým aparátem
Pravidla fóra
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zacházení s lampovým aparátem
nema nema..mozna, kdybys ty efektyx prdnul misto toho reverbu a kroutitkem reverb nastavoval mix 
To není vůbec marný. Určitě to zkus.McKozias píše:nema nema..mozna, kdybys ty efektyx prdnul misto toho reverbu a kroutitkem reverb nastavoval mix
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
teoreticky by to mohlo jit...ale mylsim ze ten reverb ma jine doury, ale tak existuji redukce ze
To je opravdu dobrej nápad
mě by to nenapadlo
Nicmene, chce to se v tom trochu hrabat, aby to člověk zjistil
Za pokus to rozhodně stojí 
Ibanez RG420EG/Schecter OMEN 7 EXTREME -> ENGL e530 -> t.c.e. G-Major -> BBE Maximizer -> M/B 50/50 -> Framus 212.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
hrabat se ani nemusis, zezadu proste vytahnes cerveny a bily(aspn jak vtech filmech) a jeto 
- blind boy of Alabama
takže....vrazit tam toto
http://kytary.cz/bespeco-slad115/HN104909/
potom...jaký kabel?(silový nebo normální)
no a pak teda nějakou krabku...docela mě zaujala noise gate....jakou tam můžu strčit?
myslíte že se dá nějak zjistit kde vzniká šum? (aby to mé počínání mělo vůbec smysl
)
http://kytary.cz/bespeco-slad115/HN104909/
potom...jaký kabel?(silový nebo normální)
no a pak teda nějakou krabku...docela mě zaujala noise gate....jakou tam můžu strčit?
myslíte že se dá nějak zjistit kde vzniká šum? (aby to mé počínání mělo vůbec smysl
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
porad ti to dela takovy bordel? ja pochybuju ze todle kombo potrebuje noisegate az za preamp pokud hrajes na nejaky crunch nastaveni..taky asi budu porizovat noisegate ale proto, ze pred kombem mam distortion, takze to dam za krabku, ne az za samotny preamp..a to stou ef. smyckou ala reverb byla jen teorie, nez ze ti to lupne a budes mi nadavat
edit: a pokud tam neces ten reverb tak ho dej proste doprdele a tech dir si nevsimej, funguje to normalne ikdzy tma nemas nic zapojene
edit: a pokud tam neces ten reverb tak ho dej proste doprdele a tech dir si nevsimej, funguje to normalne ikdzy tma nemas nic zapojene
- blind boy of Alabama
no ten potenciometr LEVEL když se maličko otevře tak šumí jak prase....tak mě napadá, že to je stejně blbost, protože ten šum vzniká až za tou potenciální noise gate ...nebo ne?
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
aaaaaaaaaano..jao me to sumi, ale vporovnani s ostatnim ruchem ve zkusebnen se to ztraci...a kdyz je tam ticho, tak to ve me evokuje more.. 
Zdravím,mám takový problémek,2měsíce vlastním combo VHT Lead 40w koupil jsem ho nové.Kombo má zvuk dle mých představ,jen se mi v posledních dnech stává,když ho zapnu a po nažhavení zesílím master tak mi jako by zachrastí,jako kdyby byl podělanej potenták,ale když to zkusím potom tak už nic,no v posledních pár dnech mi začalo asi tak po hodině hraní lechce chrčet při hraní na strunách E,A,D.ptám se protože mám s lampou malé zkušenosti a moc se mi nechce posílat combo na Reklamaci,aby cestou neutrpělo!a naruhou stranu,mám sice týpka který dělá do APARÁTŮ,ale mm strach,že když ho otevřu,tak mám po záruce!Co vy na to?Dík
Ako prve by som skontroloval preampove lampy (tie male). Skus do nich jemne stuchnut ceruzkou (nemal by sa ozvat ziadny zvuk z repra). Otvorenim zaruku neporusis.
Ak to bude preampovkou mas dve moznosti a to: reklamovat kombo, lampy maju tusim zarucnu dobu 6 mesiacov ale niekedy sa udava inak
alebo chybnu mozes vymenit sam jedna stoji asi 250 kc
Ak to bude preampovkou mas dve moznosti a to: reklamovat kombo, lampy maju tusim zarucnu dobu 6 mesiacov ale niekedy sa udava inak
alebo chybnu mozes vymenit sam jedna stoji asi 250 kc
- blind boy of Alabama
tvá odpověď vlastně nedává smysl.....McKozias píše:aaaaaaaaaano..jao me to sumi, ale vporovnani s ostatnim ruchem ve zkusebnen se to ztraci...a kdyz je tam ticho, tak to ve me evokuje more..
aaaaaaaaaaaaano-jako je to blbost
...nebo...
aaaaaaaaaaano-jako dej to tam?
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
aaaaaaaaaaaaaano jako na cely tvuj prispevek, z nehoz vyplyva to ze si uvedomujes ze davat to za level nema smysl...
- blind boy of Alabama
to je za? já myslel že to je před....kdyby to bylo za, tak to smysl dává nebo ne? 
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
level ovlada koncove lampy, gain a EQ preamp...reverb(neboli ta improvizovana efekt smycka) je pred Levelem a jestli sum vznika az s narustajicim levelem, tak stim podle me neudelas nic(teda, nedokazu si predstavit, co by udelalo noisegate mezi powerampem a reprakem, ale radsi bych to nezkousel)
- blind boy of Alabama
a kde vzniká ten šum? má teorie je, že vzniká v kabelech,efektech a ve všech těch obvodech v kombu....tou noise gate bych ho zrušil a level už by neměl co zesilovat
ovšem pokud vzniká jen tím, že zesílím kombo...tak mám teda smůlu no
ovšem pokud vzniká jen tím, že zesílím kombo...tak mám teda smůlu no
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
jasne, vznika vsude po ceste...ale takhle-mam docela dobry snimac, dobre napajeny, kvalitni kabel(kdyz po nem dupu, tak to vubec nei slyset, narozdil od kamosoveho za par stovek)a stejne to proste sumi, kdyz to dam na max...to dela ale hodne aparatu
- blind boy of Alabama
tak nic no 
- blind boy of Alabama
sorry že se k tomu vracím až teď, ale u mě je to slyšet poměrně markantně...vyměnil jsem struny a už 5dní hýbu s výztuhou a s kobylkou a ono je to stále stejné...při nižší hlasitosti to nic nedělá, ale jak ji zvedám tak to teda roste šíleně.vorech6 píše:a nemůžeš to prostě nechta? mě to taky vazbí jak svině a moc mi to nevadí protože když hraješ tak to ani neni slyšet(u mě nevim jak jinde) a když s tim někde hraeš tak by ti to měl zvukař vyčistit
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Pořád řešíš to drnčení? Slyšíš to drnčení i na sucho, nebo to leze až z aparátu? Jestli i na sucho, odkud je slyšet? Pokud jen z aparátu, dělá to na všech snímačích, při různých kabelech, na všech kanálech aparátu, na různých aparátech? Můžeš ten pazvuk nahrát?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008