Blackheart BH15 112

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
DL
Kontaktovat uživatele:

Re: Blackheart BH15 112

Příspěvek od DL »

elien píše:Uvidim ked vymenim lampy.
Pokud tam jsou původní, tak by měla výměna dost pomoci.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

To určitě bez pochyb...
elien

Příspěvek od elien »

Uz by som rad konecne otestoval za gitarou som par dni nebol a teraz som ju aj predal tak uvidim... dal som Preamp Sovtek koncak JJ
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Ode dneška tvrdím na 100 %, že Little Giant jde použít ve zkušebně :) a to nádherně... prodal jsem ho, ptz doma už neměl využití kvůli hlučnosti. U nového majitele v kapele (známý) bude lépe využit. Na 2/3 hlasitosti na 5 W mod a pár efektama naprosto nádhernej sound. Protlačilo se to basou (4*12), bicíma, PAčkem na zpěvy a naprosto rovnoceně to soupeřilo ohledně čitelnosti v kapele i s Marshall fullstackem (MG 100 W...)... a zkušebna je docela rozlehlý prostor...

Spadla mi huba... toto jsem fakt nečekal od takovýho prcka...
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Ono asi ten eminence reprák má větší citlivost. S něčím pod 100dB bych to na zkušebnu rozhodně netahal. (Jak už jsem někde psal, s 2x12 G12T-75 si to proti bicím ani neškrklo )
elien

Příspěvek od elien »

Mne to nedalo a priniesol som hlavu do skusobne a zapojil do 2x V30 a.... Strasne! nekonkretne zasustene (tavilo co sa dalo) na najvyzsej hlasitosti a to proti bicakovy to nemalo sancu. Ale na doma Super!
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Divný... asi každej jinak vnímáme... ale je pravda, že ta kapelka je "mírná" a hraje popík... Bubeník do toho moc neřeže. A prosadilo se to prostě skvěle.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

podle mě u těhle 5W lampáčů je to vždy otázka mnoha okolností... od velikosti a akustiky zkušebny, přes styl hry až po nastavení EQ... každý to stejně vnímá subjektivně, proto to někomu může stačit, někomu ne... zbývá to jen vyzkoušet :wink:
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Aerith

Příspěvek od Aerith »

Mala by som este dotaz, chystam sa menit lampy na mojom Blackhearte, nasla som na kytary.cz nasledovne: 12AX7, EL84.. Mate nejaky iny tip pre toto kombicko (kedze v lampach sa nevyznam)? Dik
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Nekupuj to přímo z kytar, ale třeba z GESu http://www.ges.cz/el84-mp-jj-ges08200013.html
tady je za stejnou (cca) cenu dvojice
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Aerith

Příspěvek od Aerith »

Wow dik za info, nepovedala by som ze by sa dali najst take priepastne cenove rozdieli.. :)
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Aerith píše:Wow dik za info, nepovedala by som ze by sa dali najst take priepastne cenove rozdieli.. :)
Ano, ono totiž je rozdíl, jestli kupuješ "Elektronku do lampových aparátů" nebo "Pentodu, nf zesilovač výkonu, párovaná dvojice"

:)
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

chtěl bych se zeptat - prodávám to Laney VC30, chci koupit něco slabšího. Blackstar HT-5 už jsem vyřadil, koukám teď po těc hBlackheartech.

Zvažuju tu BH15, dost se mi líbí přítomnost poťáku Drive, jelikož bych to chtěl převážně na čistý zvuk a zbytek dodělat krabkama. Využití by bylo hlaně na doma

chtěl bych se zeptat - vyplatí se mi jít do toho BH15 kvůli tomu poťáku Drive? Nebo mi bude stačit BH5? I případně na nějaký ten jam do zkušebny (primárně ale nadoma)? Důležitý pro mě je ten headroom
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

to dark axel: no nemyslím si, že vždy platí "čím slabší, tím na doma lepší"... osobně se mi teda hodně líbí zvuk, který jsi dostával z toho laneyho s krabkama moc si nemyslím, že bys něco stejně dobrého dostal třeba z 5w blackhearta (měl jsem). stejně si myslím, že pro tebe by bylo daleko lepší koupit něco úplně jiného než tenhle typ aparátů, to mi k tomu zvuku, co asi chcem mít, moc nesedí :)
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Na něco úplně jiného nemám moc peníze :-D ikdyž teda nevím co konkrétně myslíš (kdyžtak SZ? )

Ta VC30 má nadomá slušný zvuk, to jo... na jedničku, stěží zkrotitelný. Ve zkušebně na trojku... na koncertě bez zvukaře pod půl

nemám to prostě kde vyzvednout - skoro nekoncertuju, teďko akorát se školní kapelou a to jsem si kvůli hlasitosti pujčoval Orange Dual Terror a 112 box... ve zkušebně se objevím jednou za rok s kámošema na jam když je říležitost... a na doma v paneláku 30W class A? (ano, vím, že to není tak úplně čistě class A :-P ) to je prostě zabijárna

ten 15w blackheart by podle tebe nebyl lepší?

PS: koukám, že AC15 není za nejhorší cenu... to by se možná ještě dalo... hlavně prodat to Laneyčko
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Co takhle se zeptat mmjuze, jestli by ti něco nepostavil?
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Bummer píše:Co takhle se zeptat mmjuze, jestli by ti něco nepostavil?
myslíš stejně, jako já :-P něco by se u něj našlo, ale mám docela problém s transportem, čili nejsem úplně rozhodnutý

já si snad založím vlastní téma :lol:
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no spíš jsem to myslel tak, že jít do 5w blackheartu by byl teda podle mě docela slušný "down-grade"... to tvoje kombo je slušné a ten blackheart ,ač je to teda určitě slušný malý aparát, je proti němu prostě hračka :)

pokud tě tedy zajímá hlavně malý výkon a chceš zůstat u "vintage" zvuku, co třeba Laney Lionheart 5w ? třeba by se na bazáči něco objevilo za slušné prachy - je to doukanál a má vynikající repro, je to prostě už dospělý malý aparát. A nebo zkusit i toho Voxe AC15C1, třeba bude slušný, já jej teda ještě nezkoušel, ale nemuselo by to být špatné jako základ pro krabičky... je to ale teda v podstatě jednokanál. 15w do greenbacku bude cca stejně hlasité jako ten 5w Lionheart s G12H Heritage, takže bych se 15w u něj vůbec nebál.

No možností je myslím dost :) Teby bych ale stejně viděl s nějakým moderním aparátkem, ale máš pravdu, že nadoma by se ti asi horko těžko nějaká velká potvora krotila :( Co ale třeba ty nové Blackstary Venue? Ten nejmenší má myslím 20w.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

:!:

Hodlám pořídit a následně doma krotit HT-40 Club. Podle jednoho týpka z YT, co na to hraje doma, to není problém, protože master volume. :)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

u těch blackstarů je otázka, jestli nějak vyřešili ten problém se smyčkou, který se teĎ vzpomínal v tématu o HT-5 :-?

lionheart by mi proti srsti určitě nebyl, ale musel bych h chytat na bazaru, protože je cenově o dobré dvě třetiny nad tím, co bych rád dostal za tu VC30... Vox by mě takhle finančně vyšel lépe

jak mi jednou řekl Wohma... já bych mohl napsat knížku "život je boj" :-D
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“