SEŘIZOVÁNÍ KYTARY - NÁVODY, TRIKY,...

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
loquito

Re: SEŘIZOVÁNÍ KYTARY - NÁVODY, TRIKY,...

Příspěvek od loquito »

Leatherface píše:díky , budu měnít struny , tak se todle info hodí :wink: ( 2 roky kupuju stejné struny , abych to nemusel štelovat , vždy sem se bál , že to nějak poškodím , a na novou kejtru nemám )
potom tedy ale hlavně struny nech aby si sedli samy...aby jsi je jakože "uměle" nevytahoval protože pak se ti možná může stát to co mě že mi pak vždycky drnčeli a myslel jsem že to bude kobylou ale když jsem je nechal aby si sedly...jakože jsem je nadladil a oni za den si dosedli do toho tónu jaký má být(jak který) tak to bylo všechno okay...a na krk taky bacha...sic se mi nepovedlo ho nějak překroutit ale když jsem si nad tím lámal hlavu celej víkend tak v pondělí jsem to nechal štelovat u kytaráře...teď už s tím problém nemám :)
woro90

Příspěvek od woro90 »

loquito píše:
Leatherface píše:díky , budu měnít struny , tak se todle info hodí :wink: ( 2 roky kupuju stejné struny , abych to nemusel štelovat , vždy sem se bál , že to nějak poškodím , a na novou kejtru nemám )
potom tedy ale hlavně struny nech aby si sedli samy...aby jsi je jakože "uměle" nevytahoval protože pak se ti možná může stát to co mě že mi pak vždycky drnčeli a myslel jsem že to bude kobylou ale když jsem je nechal aby si sedly...jakože jsem je nadladil a oni za den si dosedli do toho tónu jaký má být(jak který) tak to bylo všechno okay...a na krk taky bacha...sic se mi nepovedlo ho nějak překroutit ale když jsem si nad tím lámal hlavu celej víkend tak v pondělí jsem to nechal štelovat u kytaráře...teď už s tím problém nemám :)
Psychoakustika. Nebo mas hluboke a klinovite drazky v nultem prazci a pri vytahovani tam ty struny zalezou zatimco pri normalnim tahu ne. Ja je taham a ani s nizkym dohmatem jsem nemel problem a nenapada me zadne racionalni vysvetleni toho ze ti to drncelo kdyz jsi za to tahal a jinak ne.

Krku se neboj, je to brnkacka, staci kdyz za to nebudes moc brat (max. ctvrt otacky naraz). A nezapomen pak doladit kobylku, mozna se ti s jinymi strunami bude hodit jiny dohmat.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
TakJakyhoMeZnas

Příspěvek od TakJakyhoMeZnas »

Zdravím,
všiml jsem si na krku mé kytary menší puklinky. Připadlo mi, že bych to měl něčím zalepit. Nevím čím... Prosím o radu.

Fotky :
http://img682.imageshack.us/img682/262/p1300160.jpg
http://img22.imageshack.us/img22/8839/p1300161.jpg
http://img402.imageshack.us/img402/1468/p1300163.jpg

Je to ta horní hnědá čára, jak se krk slepoval.
"You feel alright then you hear a music ring"
woro90

Příspěvek od woro90 »

TakJakyhoMeZnas píše:Zdravím,
všiml jsem si na krku mé kytary menší puklinky. Připadlo mi, že bych to měl něčím zalepit. Nevím čím... Prosím o radu.

Fotky :
http://img682.imageshack.us/img682/262/p1300160.jpg
http://img22.imageshack.us/img22/8839/p1300161.jpg
http://img402.imageshack.us/img402/1468/p1300163.jpg

Je to ta horní hnědá čára, jak se krk slepoval.
Kanagom.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Neřešit, Lepidlem tam toho nakydáš moc okolo. Leda lak na nehty a přeleštit.
TakJakyhoMeZnas

Příspěvek od TakJakyhoMeZnas »

náhodou!! mikro chirurgická práce! ani cítit při hraní to není (lepidlo)
"You feel alright then you hear a music ring"
woro90

Příspěvek od woro90 »

Kanagom se dá nanést do spáry a okolo utřít, a pak se vysycháním zatáhne dovnitř. navíc není problém vzít hadr namočený v ředidle a rychle utřít zaschlé lepidlo.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

TakJakyhoMeZnas píše:náhodou!! mikro chirurgická práce! ani cítit při hraní to není (lepidlo)
Čím si teda nakonec sundal ten hrbolek na krku, jak si o něm mluvil na icq?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
T1-4

Příspěvek od T1-4 »

Mam jen pripominku - nektere linky z prvniho postu jiz neexistuji a nefunguji.
Dean Avalanche 7 + EMG707, IMG Stage Line GAT-100R+4x12 box, DigiTech RP7
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

To se bohužel stává - a holt tu nikdo nemá za úkol prolézat a kontrolovat všechny linky, které se zde nashromáždily...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
T1-4

Příspěvek od T1-4 »

tak ja to budu hlasit prubezne :)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Mno, je ti doufám jasné, že to asi nikomu nepomůže? :mrgreen: Jestli už chceš takhle blbnout a "prudit", tak bys měl rovnou vyhledávat i linky, které je můžou nahradit :mrgreen:

PetrPeter 1975 - 2008
Teorge

Příspěvek od Teorge »

No já uvažoval, že bych pár těch webů mohl vykrást, přeložit a hodit to buď na fórum, nebo na nějaký freeweb.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Jestli chceš, tak klidně nějaký ten článek napiš. Až to budeš mít hotový, tak to můžeme spolu skonzultovat a když to bude stát za to, tak to tady i nějak vyvěsit...

PetrPeter 1975 - 2008
T1-4

Příspěvek od T1-4 »

Proc prudit? Linky vyhledam. Jen je takove divne zamykat rizne posty s tim aby se clovek podival sem, kde nasledne zjisti, ze uz tu to co hleda neni, protoze to nefunguje :(
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Teorge jistě pochopil, že slovo prudit, obzvláště napsané v úvozovkách a v postu doplněné několika smajlíky, nebylo myšleno nijak špatně.

Místní moderátoři nemůžou nést zodpovědnost za funkčnost externích odkazů. Též po nich nikdo nemůže chtít, aby pořád kontrolovali, vyhledávali a případně nahrazovali nefunkční odkazy. Jestli chce někdo pomoc, tak at sem radši vypíše seznam odkazů, které by v tomto threadu měly být zmíněny.

PetrPeter 1975 - 2008
Teorge

Příspěvek od Teorge »

To prudit nebylo na mě :) A mě by se to nedotklo, vím, že toho máte dost a že se vám pořád nebude chtít opravovat linky. Pokud budu mít příští noční směnu klidnou, tak se zkusím mrknout a udělat předělat nějaké ty návody do češtiny a tak aby byly tady na fóru, aby se pak nikdo nemusel starat o linky.

EDIT: aspoň mi ta šichta rychleji uteče :)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Sakra, pardon - snažím se vše urychlovat a dělám chyby... Nicméně tak jako tak, špatně myšlené to nebylo, at to bylo mířeno na kohokoli... :mrgreen:

Teorge, kdyžtak se mi s tím pochlub, než to sem hodíš - jistě bude stát za to to nejprve zkonzultovat a případně vylepšit. Více hlav víc ví :mrgreen:

PetrPeter 1975 - 2008
majmo

Příspěvek od majmo »

Zdravím, chtěl bych se zeptat ohledně seřízení kamenů v kolbyce, nikde jsem se totiž nesetkal s konkrétním návodem. V hudebninách mi řekli, že kameny mají být přesně délku od prvniho pražce po dvanáctý x2, to chápu, ale není mi jasné proč kameny od E po D jdou vzestupně (ke snímači) a u G po e se to opakuje, je v tom také nějaké pravidlo? Jedná se o kobylku u stratocastera. Děkuji za rady, snad už to tu někde nebylo.
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

majmo píše:Zdravím, chtěl bych se zeptat ohledně seřízení kamenů v kolbyce, nikde jsem se totiž nesetkal s konkrétním návodem. V hudebninách mi řekli, že kameny mají být přesně délku od prvniho pražce po dvanáctý x2, to chápu, ale není mi jasné proč kameny od E po D jdou vzestupně (ke snímači) a u G po e se to opakuje, je v tom také nějaké pravidlo? Jedná se o kobylku u stratocastera. Děkuji za rady, snad už to tu někde nebylo.
Kamenama si šteluješ oktávy, aby ti kytara ladila i ve vysokejch polohách. Seřizuje se to např. tak, že brnkneš přirozenej flažolet nad 12. pražcem a pak zmáčkneš strunu na 12. pražci a výška tónu musí být v obou případech naprosto stejná. Pokud je výška tónu se zmáčknutou strunou vyšší, je vzdálenost kamene od dvanáctýho pražce menší, takže ho musíš posunout a délku struny prodloužit a opačně je-li nižší, tak zkrátit.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“