412 boxy - ESH, Rockwell, HOT a proflaknute znacky

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Re: 412 boxy - ESH, Rockwell, HOT a proflaknute znacky

Příspěvek od Fade »

Kinx píše:
cerfotoc píše:nezní to špatně...každopádně takovej detail/kravina - nemá to ty úchyty hrozně vysoko? nedovedu si představit jít s tím boxem ze strmějších schodů :)

(a že v česku těch klubů ve sklepě je moře a ty schody dolů sou občas fakt zabijárna...nejhorší co jsem zažil je asi opavskej Jam - tam je tma jak v prdeli že nevidíš vlastní botu a sráz dolu jako prase :D )
jinak verim ze hraje v pohode - ty greenbackovy jsou pekne stabilni a dobry bedny, nevim jestli je tohle ta sama litraz ale verim ze nic blbyho to nebude.
Jinak je to V30 ne GB. Nevim, jestli jsi to myslel tak, ze jsi hral na GB a ty hrajou dobre, proto hrajou i s V30, nebo ses spletl. Jen tak pro upresneni :)
Jakoze bedna je to fajn. Je to to, co jsem hledal bych rekl. Mam i video s Marshallem, ale tam se to trosku hlti, protoze je ten fotak blize. Jinak i ten Marshall hral skvele, akorat proste jsem hledal trosku jiny zvuk. Video upnu nejspise zitra odpoledne.
Co muzu jeste rict, tak i s Marshallem i s ESH kdyz drzim struny a nehraju je ten zesak tichoucky jak mrtve dite :) Trosku morbidity :P Mam v planu neco nahrat pres SM57, jen nemam mikrofonni preamp bohuzel. To by se i krasne nahravalo a sel by udela presnejsi obrazek o zvuku.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Tak jak jsem slibil, hazu tady k porovnani stejny zesak pres Marshall 1960AV. Zvuk je taky zabijacky, ale ten ESH mi sedi vice. Je to trosku zmrsene tim, ze jsem mel fotak moc blizko. Aspon nejak teda. Tohle video vzniklo jeste pred tim s ESH, takze jsem tim tuplem nevedel, co hrat. Na videu s ESH jsem se snazil hrat podobne veci jako na tomto videu. Tak co rikate na toto? :) Jen do me :P
Naposledy upravil(a) Fade dne 4.05.2010 15:23, celkem upraveno 1 x.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

A to video je kde šéfe? :)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Ja jsem pica :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Uz ho tam hazu :lol: :P
DirX

Příspěvek od DirX »

U mě podle těch nahrávek vede ESH....
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Tak jsem se dival na rozmery ESh a Mesy a je to na chlup stejne rozmerove. Takze jak jsem predpokladal, zase kopirka Mesy. Uvidime jak se vyporada s originalem. Budu to muset zase testnout. Znamy si ted objednaval 412 Mesu. Snad uz mu prisla, protoze naposledy kdyz jsme se bavili kdy bu to prijde atd, tak mi odpovedel: "Sopka sopti do pice, tak nevim no" :D
Jinak jak jsem psal uz vedle, tak se nam stala neprijemnost, ze nam zatopilo zkusebnu. Kdyz jsme vytahli muj box, tak po rozsroubovani doma byl naprosto suchy uvnitr. Ani kapicka. Musim rict, ze pan Fairaisel odvedl skvelou praci v utesneni a impregnaci. Box je naprosto v poradku. Kdyz jsem ho zavrel a zapojil zesak, tak jsem se bal. prastil jsem do strun a zase mi to srolovalo nohavice, takze jsem poznal, ze je vse v poradku.

Jinak jsem jeste testoval vedle sebe HardBox, ESH box, Rockwell, Marshall JCM 2000 DSL50, Marshall 2x12 box s tusim G12T75 a Genz Benz El Diablo 100W a Kustom Quad 412.
Postrehy jsou nasledujici. Zkouseli jsme malem tri hodiny vsechny mozne kombinace zesaku a boxu s krabickama. Hlavne delay (jak vi Dark Axel :) ) Ze zesilovacu z toho v ramci objektivity vysel nejlepe Rockwell, potom Marshall JCM2000 a naposledy El Diablo. Rockwell byl klasicky Recto growling, JCM 2000 zase modernejsi Marshall (byl dost rychly a ani gain mu nechybel) a na kazde nastaveni hral prijmne. A El Diablo byl zvuk lepsiho multiefektu. S boxy se to melo nasledovne. 212ka od Marshalla byla smana z povrchu zemskeho ostatnimi boxy, i tim Kustomem. Na to jak je levny, hraje celkem dobre. Potom prisly na radu HB a ESH. Oba boxy hraly opravdu vynikajicne a bylo tezko rozhodovat, co je lepsi. HB byl kristalove cisty a dokonale srozumitelny. Ovsem byl vykradeny v basech a celkove tam byly jen stredy a sycici vysky. ESH mel vice basu, ktere mely krasnou barvu pres jakykoliv ze zesilovacu. Nebyl tak transparentni jako HB, ale byl prijemnejsi pro ucho a prirozenejsi. Ne tak sterilni jako HB. Kustom Quad hral dobre, ale nemel tak transparentni zvuk a basy nebyly tak prijemne. Jak ale rikam, za ty prachy celkem v pohode. Urcite lepsi, nez nejaky MG 410 nebo 412 Marshall. :idea:
prekvapive se vsichni shodli na stejnem zaveru. Kdyby si mel kazdy vybrat, co by bral za sestavu, tak nazory byly podle "dulezitosti" takto:

1) Rockwell + ESH
2) Rockwell + HardBox
3) Marshall DSL50 + ESH

Tolik k memu srovnavani. Az vyzkousim vedle sebe Recto + recto 412 box a Rockwell + ESH 412 box, tak sem urcite zase napisu.
Toto srovnani je jako kazde jine subjektivni pohled lidi, kteri to testovali.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Ten zvuk se mi moc líbí :-) paráda
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Ktery? Pres ESH, pres Marshall nebo myslis ten delay? :)
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Fade píše:Ktery? Pres ESH, pres Marshall nebo myslis ten delay? :)
Celkově ten Rockwell :-) z youtube se mi těžko posuzuje přes co se mi to líbí více
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Fade píše:marshall box
Tož, to by chtělo vědět, protože je jasné, že velká 1936 bude hrát jinak než nějaký mc marshall s no name reprákama. Navíc, pokud to opravdu mělo Tčka, tak to jsou repráky, které si rozumí snad jenom s marshallama a ještě ani moc nesedí na styl, který hraješ:)
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Jasne. Nevim, jestli to melo Tcka konkretne. Nebyla to 1936, ale nejaky box velikosti 410 s 2x12 reprakama v bile barve. Nemam tuseni, co to bylo presne za typ. Kdo by mi to mohl osvetlit, tak at to napise :)
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Fade píše:Jasne. Nevim, jestli to melo Tcka konkretne. Nebyla to 1936, ale nejaky box velikosti 410 s 2x12 reprakama v bile barve. Nemam tuseni, co to bylo presne za typ. Kdo by mi to mohl osvetlit, tak at to napise :)
Toz to vypadá spíš na nějakou kopírku...
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Udajne pres to hral Pastrnak z Buty a mel by to byt original, protoze to opravdu nevypada na kopirku.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

pics or it didn't happen :) podle popisu to vypada na nejakou kopcu. znam treba 2061CX box ktery odpovida popisu, nicmene to je handwired (2004+ nebo tak nejak) verlikosti cca 4x10 s cernym tolexem a sedivym platnem, malym zlatym logem marshall a dvema H30 uhlopricne. ten box hraje vyborne, zejmena se starejma zesakama.

regulerni 1936 vypada jak klasicka 2x12, tj zavrena 2x12 (cca pulka 4x12), logo marshall v horni polovine, cerny tolex.

jinak G12T jsou proste specificka repra, taky se mi nejvic libi s marshallama :) momentalne jsem na ne docela dost hral s mark I a tam to bylo neprijemne vyprazdnene a papirove ale dalo se to vykroutit (za cenu trochu extremniho nastaveni a hlasitosti)
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

1936 mi právě připadá jako ohromná kráva(obzvláš ta moje kopie která má hloubku 36). Když se podívám na 4x12 engl co je u nás na zkušebně, tak mi nepřipadá o tolik větší.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“