Epiphone valve standart, Ampeg j-12t,laney vc 15...

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
matejicek

Epiphone valve standart, Ampeg j-12t,laney vc 15...

Příspěvek od matejicek »

cau lidi, premyslim o nejakem levnejsim (+-10000) celolampovym kombu.
mate nekdo konkretni zkusenosti s aparatama napsanyma v predmetu??
hlavne mne zajima, jak hraje ten epiphone valve standart...
Kytary Fender Stratocaster made in japan 1996 sunburst,Fender Telecaster made in Japan 1985 candy apple red, kombo Lab series L5, krabicky Morley volume pro,EH small clone, Marshall vibratrem, Boss BD-2, Danelectro compressor,
dunlop crybaby, digitech RP150,
klavesy roland gw-7
noc33

Příspěvek od noc33 »

Já mám Laney vc15.Napiš co tě zajímá.
matejicek

Příspěvek od matejicek »

Zajimala by me hlasitost... dokaze to utahnout zkusebnu??
Kdyz se to prebudi, ma to pouzitelny zvuk?
a vubec, jsi s nim spokojen?? :)
Kytary Fender Stratocaster made in japan 1996 sunburst,Fender Telecaster made in Japan 1985 candy apple red, kombo Lab series L5, krabicky Morley volume pro,EH small clone, Marshall vibratrem, Boss BD-2, Danelectro compressor,
klavesy roland gw-7
noc33

Příspěvek od noc33 »

Tak já spokojen jsen, hlasitý to je úměrně-je tam 10-ka repro, dá se připojit i další box/vypne se ale interní repro, čistej je paráda, zkreslení není žádný brutal, je to podobný celý vc řadě zvuk spíše staršího ražení, kombo nemá nic na víc(link na sluchadla, line aut, rec aut...nic z toho), má ale slušný reverb-celkem použitelný, efekt.smyčku, blbý je , že tam není stand by, je tam jenom power on, ale po záruce to jde samo udělat.Je takový celkově malý, ale hraje hlasitě.Doma dávám čistej asi na trojku.Já ale jiný aparáty moc neobhlížím, měl jsem skoro všecho laney.Zkusit to chce.Na tvrdší hru je lepší Lc15, ale je jen jednokanál.
noc33

Příspěvek od noc33 »

Jo, ale já ho hraju doma, nikde jinde jsem ho zatím neměl-není teď moc času, ale kdyby nestačilo, tak s boxem určo bude, ale už se to prodraží, do zkušebny bych raději v lampě bral 30W.I když někdo tu sháněl OrangeTiny Teror, ten má taky 15W.Oproti epiphonu je rozdíl v tom, že Laney je AB class, epi je A class.
matejicek

Příspěvek od matejicek »

a ma ten epi fakt zvuk jako A class lampa?
klavesy roland gw-7
noc33

Příspěvek od noc33 »

Netuším, neslyšel jsem.
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

hrál jsem na Epi valve standart - 15W a byl jsem dost zhnusen, vůbec se mi zvuk nelíbil. Laney je taky ošklivej, Ampeg je z toho velmi dobrá volba. určitě jeho, tyhle aparáty hrajou krásně. kamarád si nedávno odvez Ampega R-12R a musel jsem zdrceně přiznat, že čistej zvuk válcuje mojí Mesinu na plný čáře:(
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

A da se ten jednokanalovy Ampeg uzit i na zkresleny zvuk? Kdyz k nemu pripojim treba Deucetone Rata - bude to znit taky pekne(bude si rozumet)?
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

čistej zvuk na celolampě je vždycky dobrej základ pro všechny možný potvory...cpát přes to zooma umí každej blbec a to je vážně brutalita a taky to hraje hnusně, ale něco pořádnýho analogovýho s tím zamává pěkně...dycky líp, než na trandáku.
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Kdepak, ja krom RATa mam i Fuzztone od Smrcky, coz si myslim je uz zaruka ze to muze fakt krasne znit pokud to clovek neprezene ... docela by me zajimaly dojmy(ci spise postrehy) tveho kamarada co to ma(viz. hezci cisty canal nez Mesa...)
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Mesa hraje nádherně od nejmín nakresleného zvuku po nejtvrdší, ale ten klasickej uplně čistej fenderovskej zas neumí, něco za něco:) Ten Ampeg je potichu hezky čistej, ale zase brzo kreslí
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Maples píše:Mesa hraje nádherně od nejmín nakresleného zvuku po nejtvrdší, ale ten klasickej uplně čistej fenderovskej zas neumí, něco za něco:) Ten Ampeg je potichu hezky čistej, ale zase brzo kreslí
Tak doma snad ten ampeg nebude tak rvat pokud mi jde o cisty kanal, ikdyz nekdo na zahranicnim foru psal, ze treba ten J-12 T je na domaci pouzivani az moc hlasity, pokud to clovek chce mit trochlu nakresleny. Tobe to prijde hlasite? :)
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

já se bavím o Ampegu R-12R, což je 50W kombo:) dvoukanál, něco jinýho než J-12T..ale čistej by moh bejt podobnej
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Maples píše:já se bavím o Ampegu R-12R, což je 50W kombo:) dvoukanál, něco jinýho než J-12T..ale čistej by moh bejt podobnej
Tak o tomhle kombu (R-12R) mi rekli na muzikantovi, ze uz se udajne nevyrabi. Jinak v patek budu mit moznost ten J-12T odzkouset. Jsem fakt na ten cisty kanal zvedavy! Tremolo a reverb asi tam nevyuziju, ikdyz reverb od EHX mam k dispozici...uvidim.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

wikxzen píše:
Maples píše:já se bavím o Ampegu R-12R, což je 50W kombo:) dvoukanál, něco jinýho než J-12T..ale čistej by moh bejt podobnej
Tak o tomhle kombu (R-12R) mi rekli na muzikantovi, ze uz se udajne nevyrabi. Jinak v patek budu mit moznost ten J-12T odzkouset. Jsem fakt na ten cisty kanal zvedavy! Tremolo a reverb asi tam nevyuziju, ikdyz reverb od EHX mam k dispozici...uvidim.
jj ta r12r uz se nedela... bohuzel. posledni kousek co jsem videl byl v ostarve v muzikantovi asi za 18 necelych... takze leda zkusit hledat po vsech moznych prodejnach v nemecku a nebo zkusit neco starsiho
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Me spis zajima ten model J-12 T. Na domaci brnkani a obcasnou zkusebnu s nekym by se mohl hodit ... nebo ne?
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

a o tomhle Crate jsi přemýšlel ? Už se tady na fóru taky někde zmiňoval.
http://www.muzikant.cz/kytary-6/aparatu ... 12-484.php

Mě by možná za ty peníze u toho Ampegu vadilo to ovládání. Přecejenom volume a tone, to je takový sice starý a osvědčený způsob ale master volume a gain je někdy lepší volba.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Smrťokvítek píše:a o tomhle Crate jsi přemýšlel ? Už se tady na fóru taky někde zmiňoval.

Mě by možná za ty peníze u toho Ampegu vadilo to ovládání. Přecejenom volume a tone, to je takový sice starý a osvědčený způsob ale master volume a gain je někdy lepší volba.
A neni to uz na doma trochu silny? Tohle je celkem nove, tak nevim nevim ... na harmony je u toho pouze jeden clovek, co to hodnotil.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

wikxzen píše:
Smrťokvítek píše:a o tomhle Crate jsi přemýšlel ? Už se tady na fóru taky někde zmiňoval.

A neni to uz na doma trochu silny? Tohle je celkem nove, tak nevim nevim ... na harmony je u toho pouze jeden clovek, co to hodnotil.
Tak na doma je těch 18W dost asi ale to ovlivňuje víc věcí. Každopádně to nebude zas o moc víc než ten Ampeg. Ale je mi jasný, že ten crate nebudí takovou důvěru. Jenom mě to tak napadlo pro srovnání. Beztak jestli budeš chtít trošku crunche z toho ampegu tak ho budeš muset taky pěkně osolit. :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“