Zacatecnik - vyber kytary se snimaci HSS
Pravidla fóra
Zacatecnik - vyber kytary se snimaci HSS
Ahoj, rozhodl jsem se, ze se pridam mezi vas a poridim elektrickou kytaru. Uz mam proctenou teorii a forum. Rad bych od vas dostal nejake rady k vyberu kytary. Hrat bych chtel Nirvanu, Iron Maideny, Red Hot Chili Peppers. Kombo poridim Roland Cube. Kytaru bych chtel se snimacema HSS, pokud mne to tedy nerozmluvite. Maximum za kytaru bych videl tak 6000, ale cim min tim lip.
kandidati na koupe:
Cort G110 - 2800Kc
Ibanez GRX 40 - 3700Kc
SQUIER Affinity Fat - 4600Kc
Diky za rady,
Dishonor
kandidati na koupe:
Cort G110 - 2800Kc
Ibanez GRX 40 - 3700Kc
Diky za rady,
Dishonor
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zacatecnik - vyber kytary se snimaci HSS
muze byt i bazar?
Moje srdce plesá! Konečně někdo, kdo nejdříve používá hlavu a tlačítko hledat a POTOM se ptá *JOKINGLY*
Radit bohužel nemůžu, jen... mrkni na bazar
Koziasi, nepředbíhej
Radit bohužel nemůžu, jen... mrkni na bazar
Koziasi, nepředbíhej
JJ klidne muze byt i z bazaru.
Tak pokud nevadí H-S-H, tak tohle budeš mít kytaru v jiný kategorii 
Ale teda nevim, jestli pro začátečníka je zrovna vhodnej floyd, vzhledem k seřizování
Nemáš náhodou nějakýho známýho kytaristu?
Ale teda nevim, jestli pro začátečníka je zrovna vhodnej floyd, vzhledem k seřizování
Nemáš náhodou nějakýho známýho kytaristu?
- Hegrik
- Kontaktovat uživatele:
hele podle mě nebude vhodný cokoliv s floydem....ono to prostě nějak bude hrát ale spíš by mu to bylo pro zlost....spíš nějakýho strat třeba squier nebo tak něco nebo cortku s pevnou kobylou a nebo tady koukám třeba washburn ale s tim nemám zkušenosti....má konfiguraci snímáčů co bys chtěl a stratovský tremolo
http://kytary.cz/washburn-x10b/HN103563/
http://kytary.cz/washburn-x10b/HN103563/
já mam washburn podobnej model http://kytary.cz/washburn-n1nm/HN103525/ a zatim sem nenašel nic na co bych si stěžoval. když s tim tremolem neděláš nějaký kravny, že ho pomalu vytrhneš z kytary tak i celkem slušně drží ladění(ovšem tohle už je spíš věc seřízení, ale já s nim nemusel dělat vůbec nic). mam k němu taky rolanda a za ty prachy myslim, že je to jedna z nejlešpích voleb.
Metal vládne světem!Hip Hop nechte dětem!
Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
tohle by mohlo jít, když má to tremolo zamčený... ale jinak je to s H-S-S (příp. H-S-H
) kytarama na bazáči docela ulý
už mě to nebaví prolejzat 
Vsechny kapely co jsi postnul tak hraji/hraly
na stratocastery takze vem squiera a mas vyreseno
Fender strat FAT (1xHB Seymour Duncan TB-4 JeffBeck, 2xSC) Marshall JCM2000 TSL602, Boss OD-2,TU-3, Orange AD5
- mycountry
- Kontaktovat uživatele:
Já si jenom dovolím nesouhlasit, samo od levnýo floyda, kterýmu se ohoblojou nože za půl roku rucde pryč, ale i začátečník si s floydem poradí, to není o skillu ve hraní na kytaru, to se prostě musí naučit a pak je to možná trochu otrava, ale jde to samo a ten pocit z hraní za to stojíHegrik píše:hele podle mě nebude vhodný cokoliv s floydem....
(pak je na místě uvažovat o tom, jestli ho nebudou s**t změny ladění, když bude chtít hrát něco, co je níž, to je věc druhá - taky sem za bridádu chtěl kupovat snímače a kdesi cosi, ale prozřel sem a koupím nějakou kopii prs nebo lp... asi
- Hegrik
- Kontaktovat uživatele:
no tak samozřejmě ale tak jak už bylo nahoře napsaný tak prostě dvojzratný tremolo nebude potřebovat a akorát by se s tim sral......jako určitě každej když je šikovnej a umí hledat tak si seřídí floyda
Dishonor píše:Ahoj, rozhodl jsem se, ze se pridam mezi vas a poridim elektrickou kytaru. Uz mam proctenou teorii a forum. Rad bych od vas dostal nejake rady k vyberu kytary. Hrat bych chtel Nirvanu, Iron Maideny, Red Hot Chili Peppers. Kombo poridim Roland Cube. Kytaru bych chtel se snimacema HSS, pokud mne to tedy nerozmluvite. Maximum za kytaru bych videl tak 6000, ale cim min tim lip.
kandidati na koupe:
Cort G110 - 2800Kc
Ibanez GRX 40 - 3700Kc
Diky za rady,
Dishonor
Prodávám Ibanez RG 270 R (Korea), s humbuckery z Ibanez RG 470 (INF), poctivá kytara z roku 2005, zvukově například o třídu výš než kytary Cort X6 a X11, vzhledově je pěkná (černochromový styl) a po těch letech téměř jak nová. Pův. cena 9 tis. Teď 5 tis.
Cort M600 BCS
Ibanez RG 270 R
VOX VT15 Valvetronix
Line 6 Pod XT
Ibanez RG 270 R
VOX VT15 Valvetronix
Line 6 Pod XT
-
Isachs
- Kontaktovat uživatele:
xs4 píše:Dishonor píše:Ahoj, rozhodl jsem se, ze se pridam mezi vas a poridim elektrickou kytaru. Uz mam proctenou teorii a forum. Rad bych od vas dostal nejake rady k vyberu kytary. Hrat bych chtel Nirvanu, Iron Maideny, Red Hot Chili Peppers. Kombo poridim Roland Cube. Kytaru bych chtel se snimacema HSS, pokud mne to tedy nerozmluvite. Maximum za kytaru bych videl tak 6000, ale cim min tim lip.
kandidati na koupe:
Cort G110 - 2800Kc
Ibanez GRX 40 - 3700Kc
Diky za rady,
Dishonor
Prodávám Ibanez RG 270 R (Korea), s humbuckery z Ibanez RG 470 (INF), poctivá kytara z roku 2005, zvukově například o třídu výš než kytary Cort X6 a X11, vzhledově je pěkná (černochromový styl) a po těch letech téměř jak nová. Pův. cena 9 tis. Teď 5 tis.
A na tohle jsi prosímtě přišel jak...??? Měl jsem v ruce X11 a nehrála vůbec špatně, dokonce bych řekl, že je s Ibinou, co tu postuješ srovnatelná.... ale zase za ty prachy je tvoje Ibi slušná. Na druhou stranu radil bych radši cokoliv bez floida...
Nepotřebuješ nutně HSS, v případě, že seženeš kytaru s pevnou kobylkou, co má rozepínatelné humbuckery, tak universalitu zvuku co hledáš dostaneš taky... Floyd je otrava, špatně se to seřizuje, nedrží to ladění tak dobře jako pevná kobylka a tak... a předtím, než mě tady někdo začnete kamenovat, mám přímé srovnání, měl jsem dvě kytary s floydem (ano a nebyly to kopie) a momentálně mám dvě kytary s pevnou kobylkou.
Bohužel mě nenapadá žádná kytara s kombinací HSS bez tremola, co by za něco trochu stála... samozřejmě záleží na tom, kolik do toho chceš vrazit. Snad někdo poradí dál, já osobně bych šel do těch rozepínatelných snímačů.
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka 
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
Mám to z vlastní zkušenosti. Měl jsem už Cort G210D (podle mě úplně naprd), Cort X11 BCS (pro zkreslení dobrá, pro čistý zvuk nic moc), CORT M600 (super), Ibanez RG 270 (dobrá jak pro čistý tak pro zkreslený zvuk) a Ibanez RG 470 (super) a jednoznačně ta moje X11-ka hrala podle mě o třídu níž než Ibanez RG 270 pouze se základními snímači. Pak jsem razil do Ibanezky lepší a byla zas o další třídu výš. Měl jsem jí i u kytaráka a taky říkal že dost dobrý. Zkus si i třeba potěžkat Ibanezku a Cortku, tam je to jasný - tj. X11 je o dost lehčí. X11 neodsuzuju. Slyšel jsem na ní hrát super věci, ale osobně už bych ji nechtěl. Ibanez je prostě Ibanez.
Cort M600 BCS
Ibanez RG 270 R
VOX VT15 Valvetronix
Line 6 Pod XT
Ibanez RG 270 R
VOX VT15 Valvetronix
Line 6 Pod XT
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
tu nejde o to, jestli to je IBANEZ nebo CORT..tady to je hlavne kus od kusu...moje cortka je taky tezka jako krava, a to maji ty Xkove rady jeste lehce serizle boky...proste si natrefil na dobry kus(znacka vtomenma az tak roli)...to se bohuzel stava no 
A to je ještě klidně možný, že je ta Ibanezka vyrobená v továrně Cortu. 
(Dá se to poznat podle sériového čísla)
(Dá se to poznat podle sériového čísla)
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
-
Isachs
- Kontaktovat uživatele:
Právě proto jsem se do toho chtěl pustit, protože levnější kytary, Cort, Ibanez, Schecter, LTD atd... se vyrábí ve stejných fabrikách, jen finiš stříkání je jiné a maximálně možná jinak vinuté snímače...
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka 
Jestli mas zajem, ozvy se! trziste/p-el-kytaru-ibanez-gsa-t16359.html
Kytary: Jackson DK2; Ibanez GSA
Aparát: Peavey ValveKing 112; Ibanez 15W
Efekty: Boss SD-1, LS-2; CryBaby Kirk Hammett signatre; Marshall EH-1; ladička PlanetWaves
Struny: Ernie Ball 9-10
http://www.youtube.com/user/Vilcekcovers
http://bandzone.cz/fan/vilcek
Aparát: Peavey ValveKing 112; Ibanez 15W
Efekty: Boss SD-1, LS-2; CryBaby Kirk Hammett signatre; Marshall EH-1; ladička PlanetWaves
Struny: Ernie Ball 9-10
http://www.youtube.com/user/Vilcekcovers
http://bandzone.cz/fan/vilcek
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ty snímače jsou taky často stejné. Pokud si člověk porovná elektroniku u Cortů a Ibanezek z levnějších řad, co dělají v jedné továrně, tak zjistí, že snímače jsou opravdu totožné. Jen je každá firma označuje trochu jinak, ale bystřejší odhalí spojitosti...Isachs píše:Právě proto jsem se do toho chtěl pustit, protože levnější kytary, Cort, Ibanez, Schecter, LTD atd... se vyrábí ve stejných fabrikách, jen finiš stříkání je jiné a maximálně možná jinak vinuté snímače...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Na Cortce jsem měl napsáno Indonézie a na Ibanezce Korea tak to určitě bude stejná fabrika
. Tu Cortku co podle názoru v tomto fóru byla vadný kus více než hodinu testoval jeden borec z jedné celkem dobré lounské kapely, který prošel dost kytar (levných i drahých). Byl s jejím zvukem hodně spokojený.
Potom nechápu výroky od lidí, kteří na mojí X11 ani na Ibn nehráli. Tady může soudit akorát člověk, kterému pod rukou prošlo dost kytar a to je můj kytarák, taky dlouholetý hráč v dobré kapele, a ten potvrzuje, že je ta Ibanezka RG 270 R dost dobrá. Uvažoval i o tom, že když zbude nějaký peníz, tak ji rád sám vezme.
Pro zůstávají staré poctivé Ibanezky lepší než nové Cortky. Tímto se omlouvám nové Cortce M600 (ta je dost dobrá)
.
Potom nechápu výroky od lidí, kteří na mojí X11 ani na Ibn nehráli. Tady může soudit akorát člověk, kterému pod rukou prošlo dost kytar a to je můj kytarák, taky dlouholetý hráč v dobré kapele, a ten potvrzuje, že je ta Ibanezka RG 270 R dost dobrá. Uvažoval i o tom, že když zbude nějaký peníz, tak ji rád sám vezme.
Pro zůstávají staré poctivé Ibanezky lepší než nové Cortky. Tímto se omlouvám nové Cortce M600 (ta je dost dobrá)
Cort M600 BCS
Ibanez RG 270 R
VOX VT15 Valvetronix
Line 6 Pod XT
Ibanez RG 270 R
VOX VT15 Valvetronix
Line 6 Pod XT