KUSTOM TUBE 12 zkušenosti

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

KUSTOM TUBE 12 zkušenosti

Příspěvek od Smrťokvítek »

Máte někdo zkušenost ? Co jsem se díval na internetu tak by to nemuselo být zas tak špatné za tu cenu. Čistý zvuk je prý výborný. Jediný problém je ta elektronka, je v tom prý nějaká levná čína takže ten zvuk je celkem nic moc při vyšším zkreslení. A trochu tomu brumí linkový výstup :?, zas čemu za tyhle peníze ne.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

už jsem na to hrál, a nutno říct, že člověk nevěří svým očím když slyší čistý zvuk, když na to hraje...ten je opravdu vynikající a na 12W a tak malej reprák neuvěřitelně hlasitý a plný...ale zkreslení se mi opravdu nelíbilo při žádném nastavení vůbec, takový hodně "tranzistorový", z toho jsem narozdíl od čistýho lampu necítil ani náhodou..také jsem zkoumal, kde ta elektronka vůbec je, není vůbec vidět, ani při obrácení vzhůru nohama a podívání se zespoda do "útrob", tak nevím, aspon trochu přívod vzduchu potřebuje...no jak řikáš, za ty peníze je to výborná věc...
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Maples píše:už jsem na to hrál, a nutno říct, že člověk nevěří svým očím když slyší čistý zvuk, když na to hraje...ten je opravdu vynikající a na 12W a tak malej reprák neuvěřitelně hlasitý a plný...ale zkreslení se mi opravdu nelíbilo při žádném nastavení vůbec, takový hodně "tranzistorový", z toho jsem narozdíl od čistýho lampu necítil ani náhodou..také jsem zkoumal, kde ta elektronka vůbec je, není vůbec vidět, ani při obrácení vzhůru nohama a podívání se zespoda do "útrob", tak nevím, aspon trochu přívod vzduchu potřebuje...no jak řikáš, za ty peníze je to výborná věc...
ta elektronka tam určitě je :lol: . Na harmonycentral skoro všichni psali, že když ji vyměnili za něco jinýho, tak to hrálo líp. Myslím, že teď je tam ecc83 a oni ji měnili za 82, sice to má menší zesílení(tím pádem menší zkreslení) ale zvuk je potom o dost příjemnější.
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

věřím jim, že tam je, jen sem ji opravdu nemohl za pána boha najít!:)asi se to musí celý rozdělat...a vyměnit možná stačí i za nějákou kvalitní, třeba teslu...já je cpu do v-twina a je to znát:)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
jeux

Mam ho doma

Příspěvek od jeux »

Už ho mam doma dlouho-dovoz z německa,na cvičení je ideální,a ve zkušebně by toho mohlo také dost ukázat,srovnával sem s tímto Marshallem http://eshop.kytary.cz/MARSHALL-MG-15CD ... hall:1:0,a nutno podotknout,že Kustom hraje o třídu lépe.Jdi do něj!
Kytara Jackson DKMG Dinky+Jackson SLS3 Soloist
Laney GH50L,box AXL 412 Rapture
http://bandzone.cz/fan/jocik
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Mam ho doma

jeux píše:Už ho mam doma dlouho-dovoz z německa,na cvičení je ideální,a ve zkušebně by toho mohlo také dost ukázat,srovnával sem s tímto Marshallem http://eshop.kytary.cz/MARSHALL-MG-15CD ... hall:1:0,a nutno podotknout,že Kustom hraje o třídu lépe.Jdi do něj!
To rád slyším :). Jak je na tom ten brum ? je to znatelný v linkovým nebo sluchátkovým výstupu ?
jeux

Příspěvek od jeux »

Smrťokvítek píše:
jeux píše:Už ho mam doma dlouho-dovoz z německa,na cvičení je ideální,a ve zkušebně by toho mohlo také dost ukázat,srovnával sem s tímto Marshallem http://eshop.kytary.cz/MARSHALL-MG-15CD ... hall:1:0,a nutno podotknout,že Kustom hraje o třídu lépe.Jdi do něj!
To rád slyším :). Jak je na tom ten brum ? je to znatelný v linkovým nebo sluchátkovým výstupu ?
Ono samo o sobě tak trochu brumí,zvláště pak na zkreslený zvuk,ale na výstupech jsem to nějak výrazně nepozoroval,např.při zapojení do PC.Ten zkreslenej zvuk neni tak dobrej hlavně také díky velikosti repra.a vůbec velikosti celého komba,ale s tím se musí počítat:)
Kytara Jackson DKMG Dinky+Jackson SLS3 Soloist
Laney GH50L,box AXL 412 Rapture
http://bandzone.cz/fan/jocik
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

jeux píše:
Smrťokvítek píše:
Ono samo o sobě tak trochu brumí,zvláště pak na zkreslený zvuk,ale na výstupech jsem to nějak výrazně nepozoroval,např.při zapojení do PC.Ten zkreslenej zvuk neni tak dobrej hlavně také díky velikosti repra.a vůbec velikosti celého komba,ale s tím se musí počítat:)
Já vím, že je to celkem asi zbytečný u takovýho prcka, ale na co je ten zvuk tak nejlepší ? Je to spíš na modernější styly nebo trochu vintage do bluesu ?
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Takže jsem ho nakonec koupil :) . Zatím jsem nadmíru spokojen zvuk má moc pěkný a je dost hlasité. Dneska jsem si trochu hrál se zkreslením a dá se z toho vytáhnout pěkný zvuk, sice žádná metla ale to já nepotřebuju :). Na Blues, Rock n' Roll, Rock, Blues-rock asi ideální. škoda jen reverbu ale zas nemůžu mít všechno :lol:.
Zed

Příspěvek od Zed »

a myslite že to zkresleni se moc neprojevuje nebo jako je slabši hlavně kuli te ''velikosti'' ja sem pravě přemyšlel o te 100w verzi ale chtěl bych to pravě spiš na metal atd takže sem na važkach
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Tak ta 100W verze se bude asi dost lišit. Tady je spíš problém v té elektronce, není to žádná špička. Prostě nějaká levná. Když chci tak se z toho dá celkem pěkný zkreslení dostat na to jak je to malý kombíčko to jo ale já higain nepotřebuju.
Rozhodně to zkus někde v obchodě, ty Kustomy jsou až podezřele levný ale většina lidí píše že jsou v pohodě :) .
Nowis

Příspěvek od Nowis »

Co se tak po těch zhruba 8 mi letech dávám dohromady co se přehledu o aparatuře ke kytarám týká tak jsem taky zavadil o tenhle kousek KUSTOM DEFENDER. Osobně se mi docela svojí konfigurací líbí, jen na doma už je to asi moc silný kafe.
OLD Ibanez RG Series
http://img329.imageshack.us/img329/9207/p1010046qt7.jpg

Po Tátovi a Panu Kytaristovi z kapely Rubín a dalších dnes již nostalgických kapel.
Hrajících tehdá opravdovou hudbu.
Zed

Příspěvek od Zed »

aha mno tohle asi nema lampu to sem špatně uvedl zajima mě todle kombo http://eshop.kytary.cz/KUSTOM-Kytarove- ... 0:4:0sakra facht bych to chtěl zkusit ale nenapada mě kde sem sice z Brna no ale ve vetšině prodejen to nemaj
dig_dag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dig_dag »

Smrťokvítek píše:
Maples píše:už jsem na to hrál, a nutno říct, že člověk nevěří svým očím když slyší čistý zvuk, když na to hraje...ten je opravdu vynikající a na 12W a tak malej reprák neuvěřitelně hlasitý a plný...ale zkreslení se mi opravdu nelíbilo při žádném nastavení vůbec, takový hodně "tranzistorový", z toho jsem narozdíl od čistýho lampu necítil ani náhodou..také jsem zkoumal, kde ta elektronka vůbec je, není vůbec vidět, ani při obrácení vzhůru nohama a podívání se zespoda do "útrob", tak nevím, aspon trochu přívod vzduchu potřebuje...no jak řikáš, za ty peníze je to výborná věc...
ta elektronka tam určitě je :lol: . Na harmonycentral skoro všichni psali, že když ji vyměnili za něco jinýho, tak to hrálo líp. Myslím, že teď je tam ecc83 a oni ji měnili za 82, sice to má menší zesílení(tím pádem menší zkreslení) ale zvuk je potom o dost příjemnější.
A kolik stoji ta elektronka? A je mozny popripade ten reproduktor vymenit za silnejsi? Diky
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

dig_dag píše:
Smrťokvítek píše:
A kolik stoji ta elektronka? A je mozny popripade ten reproduktor vymenit za silnejsi? Diky
A co takhle to zadat do vyhledávače ? :roll: To je tak těžký ? By mě vážně zajímalo co někteří jedinci dělají na internetu když potřebují něco zjistit protože i dostat se na nějaké fórum znamená najít ho. Docela paradox.

Elektronky prodávají třeba v GESu
http://www.ges.cz/?page=index&of=1&gcat ... t&vote=yes

Nevím co myslíš tou výměnou repráku ale jestli myslíš něco v tom smyslu, že tam hodíš 120W reprák a bude to mít 120W tak to je logicky blbost.
dig_dag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dig_dag »

to Smrťokvítek: rika se, ze se nikdo uceny z nebe nespadl, ale zda se, ze ty si vyjimka. Jenom jsem se zeptal, zda muzu vymenit reproduktor a jak bude vypadat vysledek.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

dig_dag píše:to Smrťokvítek: rika se, ze se nikdo uceny z nebe nespadl, ale zda se, ze ty si vyjimka. Jenom jsem se zeptal, zda muzu vymenit reproduktor a jak bude vypadat vysledek.
OK nic proti, jenom se mi zdá rychlejší napsat si od googlu něco jako "elektronka ecc83" a podívat se co to vyhodí, než čekat až někdo odpoví.

Pořád nechápu to vyměnit za silnější ? Jestli myslíš za větší tak ten se do té bedničky nevleze. Repro s větší watáží je taky blbost, protože to bude hrát pořád maximálně výkonem, který má ten zesilovač. Jinak vyměnit samozřejmě jde. Musí mít stejnou impedanci a přibližně stejný výkon, v manuálu píšou 15W, ale může být imho třeba i 20W bezproblému.
Naštěstí má tohle kombo výstup na externí repro takže se k němu dá připojit box. To už je trochu lepší varianta a pár lidí na harmony-central psalo, že to tak hraje výborně.
Jo a záleží taky jakej typ a výrobce samozřejmě.
dig_dag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dig_dag »

Smrťokvítek píše:
dig_dag píše:to Smrťokvítek: rika se, ze se nikdo uceny z nebe nespadl, ale zda se, ze ty si vyjimka. Jenom jsem se zeptal, zda muzu vymenit reproduktor a jak bude vypadat vysledek.
OK nic proti, jenom se mi zdá rychlejší napsat si od googlu něco jako "elektronka ecc83" a podívat se co to vyhodí, než čekat až někdo odpoví.

Pořád nechápu to vyměnit za silnější ? Jestli myslíš za větší tak ten se do té bedničky nevleze. Repro s větší watáží je taky blbost, protože to bude hrát pořád maximálně výkonem, který má ten zesilovač. Jinak vyměnit samozřejmě jde. Musí mít stejnou impedanci a přibližně stejný výkon, v manuálu píšou 15W, ale může být imho třeba i 20W bezproblému.
Naštěstí má tohle kombo výstup na externí repro takže se k němu dá připojit box. To už je trochu lepší varianta a pár lidí na harmony-central psalo, že to tak hraje výborně.
Jo a záleží taky jakej typ a výrobce samozřejmě.
Pardon, jestli sem moc vyjel, ale ja vubec netusil jak to funguje. Diky za radu :lol:
P.S.: co to je to IMHO? :?
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

In My Humble Opinion - Dle mého skromného názoru :)

Ještě jsem taky zapomněl na zisk toho repra (v dB). Jednoduše čím vyšší zisk, tím hlasitěji to bude hrát. Ale zase se to nesmí brát absolutně. Rozdíly tam ale jsou.
dig_dag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dig_dag »

Diky, ale to nebudu zatim potrebovat - a kdyz jo, bude lepsi, kdyz si koupim vetsi kombo :D
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“